Cuketové rizoto – dobrota ze 100% rostlinných surovin
13. 9. 2021 Vaření
Nová Rama 100% rostlinná alternativa másla, vyrobená výhradně z rostlinných surovin, je nejen lahodná, ale má stejné vlastnosti jako máslo. Je to tedy skvělá volba pro lidi s nesnášenlivostí některých složek potravy, pro vegetariány a vegany nebo pro ty, kteří si jednoduše více uvědomují dopad potravin, které jedí, na životní prostředí.
S novou Ramou můžete péct a vařit stejně jako s máslem. Můžete na ní smažit zeleninu nebo péct křupavé pochoutky, připravit jemnou a lesklou omáčku, nadýchané a voňavé pečivo, ale také ji namazat do lahodných sendvičů. Vyzkoušejte všestrannost nové Ramy s naším receptem na snadné a rychlé jídlo na konec léta.
Cuketové rizoto
Suroviny:
300 g rýže na rizoto
½ červené cibule
2 stroužky česneku
2 dl bílého vína
2 mrkve
½ cukety
¼ celeru
1 vrchovatá lžička cukru
50 g Ramy 100% rostlinné alternativy másla
3 lžíce sušeného droždí
1 litr zeleninového vývaru
Osmažte rýži na trošce Ramy, přidejte nakrájenou cibuli a česnek. Přilijte víno a dochuťte solí a pepřem. Přiveďte k varu a poté postupně přilévejte vývar. Mezitím v jiné pánvi smažte s trochou cukru všechnu nakrájenou zeleninu kromě cukety. Na tento recept se nejlépe hodí malé nebo střední cukety. Rozkrojte cuketu podélně a znovu napůl. Ze čtvrtek cuket odstraňte semínka, cuketu nakrájejte na plátky a ty osmažte. Všechnu osmaženou zeleninu přidejte k rýži. Povařte, odstavte a přidejte Ramu a droždí. Přiklopte na 2-3 minuty, zamíchejte a hotovo, máte 100% rostlinné rizoto!
Tip: Zkuste toto jídlo ozvláštnit přidáním rajčat nebo hub.
Mohlo by vás zajímat
Přečtěte si Zobrazit více
Na Vánoce patří vaječňák: Nejlepší je z kvalitního rumu a smetany. Pravá vanilka z něj udělá delikatesu
Britský král Karel III. slaví narozeniny: Manželka ho nutí obědvat, přesto polední jídlo odbývá a kuchaři musí využívat zbytky
Britský král Eduard VII.: Syn královny Viktorie tak miloval jídlo, že požadoval hodinové přestávky v opeře, aby se najedl