Jak si pochutnat rychle a kvalitně? Jde to i u snídaně!
7. 10. 2021 Vaření
Jestli patříte mezi ty, kteří hledají ty nejkvalitnější potraviny pro sebe a svou rodinu, ale ve všední rána nemíváte moc času, je tu pro vás skvělý pomocník – Rama, která nabízí spoustu možností a má 100% složení z přírodních zdrojů. Vyzkoušejte ji a Rama úplně změní to, co jste si dosud mysleli o margarínu. Uvidíte, že přichystat během chvíle něco dobrého pro sebe i pro své děti nemusí znamenat žádné kompromisy v kvalitě.
Rama je vhodná pro přípravu rychlé studené snídaně ve všední den i lahodné teplé snídaně pro celou rodinu o víkendu. Také svačinu pro děti do školy s ní připravíte během chvilky, a přitom si můžete být jistí, že používáte ty nejkvalitnější suroviny. Ramu se zkrátka vyplatí mít v ledničce, hodí se kdykoli a umožňuje nejrůznější variace, které vás právě napadnou.
Rama neobsahuje konzervanty, umělá barviva ani žádné jiné umělé přísady. Má skvělou přirozenou chuť a využití najde u snídaně, oběda i večeře. Výborně se hodí nejen k mazání, ale také k vaření a smažení, protože má vysoký obsah kvalitních rostlinných tuků. Tak už stačí jen popustit uzdu fantazii a pustit se do vaření, s Ramou to půjde snadno a rychle. Můžete přitom zapomenout na různé polotovary a zůstat jen u kvalitních potravin z přírodních zdrojů. Rama je tady pro každého, komu záleží na tom, co jí a co dává své rodině. Co zkusit k snídani třeba rychlou a chutnou palačinku ze surovin přírodního původu?
Jablečno-rýžová palačinka
2 porce
Suroviny:
1 velké pevné zelené jablko
30 g Rama
50 g skleněných (rýžových) nudlí
1 lžička třtinového cukru
1 lžíce medu
1-2 špetky mleté skořice
3 vejce
volitelně: čerstvě strouhaný zázvor, čerstvě strouhaná pomerančová kůra, kokosové lupínky
Začneme máčením rýžových nudlí v horké vodě. Na mírném ohni zahřejeme nepřilnavou pánev. Oloupeme jablko a nakrájíme na kostky 1 - 1,5 cm. Vložíme do horké pánve, přidáme 2/3 množství Ramy, smažíme na střední teplotu 2-3 minuty, občas promícháme. Na posledních 30 sekund přidáme 1 čajovou lžičku třtinového cukru a malý kousek čerstvě nastrouhaného zázvoru. Jablka z pánve dáme pryč. Na pánev vložíme zbytek (10 g) Ramy, necháme rozpustit a přidáme scezené nudle. Smažíme na střední až vyšší teplotu 1 - 1,5 minuty. Rovnoměrně rozložíme kostky jablek, dochutíme mletou skořicí. Zalijeme rozšlehaným vejcem. Smažíme další 2 - 2,5 minuty, dokud palačinka není zespodu zlatohnědá. Obrátíme na talíř tak, aby osmažená část byla na vrchu. Dozdobíme čerstvě nastrouhanou pomerančovou kůrou a / nebo opečenými kokosovými lupínky.
Mohlo by vás zajímat
Přečtěte si Zobrazit více
Na Vánoce patří vaječňák: Nejlepší je z kvalitního rumu a smetany. Pravá vanilka z něj udělá delikatesu
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Jak připravit linecké? Aby bylo těsto tvárné a cukroví pak krásně křehké, nejdůležitější se vybrat tu správnou mouku