Jako z ráje: Dejte si smetanový Margot dort s kokosovo-rumovou příchutí!
7. 10. 2021 Vaření
Kdo by neznal slavnou českou tyčinku Margot? Sójová tyčinka s exotickým nádechem se u nás vyrábí už od roku 1944. Proto za tu dobu vzniklo již nespočet moučníků, ve kterých hraje „Margotka“ hlavní roli. Zkuste pro tentokrát sametově jemný dort!
Tak trochu jiný dort
Pokud také patříte mezi ty, kteří zrovna nemusejí suché moučníky, smetanový dort Margot vás nadchne. Příprava korpusu je jednoduchá a zbytek tvoří nepečená náplň. A kdyby se vám náhodou nechtělo péct vůbec, klidně můžete udělat nepečený podklad jen ze sušenek a másla podle našeho receptu. Každopádně, pečený korpus má také něco do sebe. Je totiž krásně nadýchaný a tak se skvěle hodí k pěnovému krému nad ním.
Mohlo by vás zajímat
Rum, kokos a šlehačka
Zvláštní kombinace? Vůbec ne! Všechny tři chutě k sobě náramně jdou. A když se přidá ještě čokoláda, pak už vůbec není co řešit. Právě taková je hvězdná sestava surovin, jež patří do náplně dortu Margot. Příchuť rumu a kokosu obstará nastrouhaná „Margotka“, která se smíchá s vyšlehanou smetanou a nastrouhanou čokoládou. Originální tyčinka je symbolem léta, slunce a dobré nálady a nejinak tomu bude i u tohoto dortu, do kterého ovšem přijde ještě jedna tajná ingredience. Která to bude? To neprozradíme, ale doufáme, že už jsme vás nalákali dost. Pokud ano, zkuste si připravit dort Margot podle našeho video receptu:
Podívejte se také na náš velký přehled nepečených zákusků a moučníků➔
Témata
Recepty k tomuto článku
Mohlo by vás zajímat
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Melania Trumpová se v jídle hlídá. Celý den má na talíři jen zeleninu a ovoce, nesnáší sushi, ale neodolá smaženému kuřeti
Jak na ty nejlepší topinky? Základem je tvrdý chleba a správný tuk. Známe fígl, jak chleba správně nakrájet a čím ho ochutit