CUKROVÍ LAST MINUTE
18. 12. 2012 Vaření
Máte předvánoční stres? Šéf vám nechce dát volno? A přesto chcete mít upečené cukroví? Tady je pár tipů.
I takové případy se stávají, honička v práci, nemocná kolegyně, za kterou je třeba zaskočit, nemocné dítě, nebo jiný člen rodiny a na pečení prostě nezůstal čas. A za týden jsou Vánoce. Tak pojďme zachránit pár lidiček a ukažme jim, že i na poslední chvíli se dá něco vytvořit.
PERNÍKOVÉ KOULE
200g drcených perníčků, 4 lžíce medu, 100g moučkového cukru, 4 lžíce drcených piškotů, 50g nasekaných rozinek, 50g mletých ořechů, 80g másla, 2 lžíce kakaa.
Všechny suroviny zpracujeme v hustší těsto, ze kterého tvoříme kuličky, obalujeme v rozpuštěné čokoládě a zdobíme cukrovou barevnou rýží.
KOKOSOVÁ ROLÁDA
140g cukru, 140g strouhaného kokosu, 1 bílek, 1 lžíce rumu, 150g jahodového džemu, moučkový cukr na podsypání.
Cukr s kokosem, rumem a bílkem zpracujeme v kokosovou hmotu, kterou rozválíme. Potřeme džemem, zavineme jako roládu a dáme vychladit do druhého dne. Poté krájíme roládu na kolečka.
BURIZONOVÉ HRUDKY
Hrst burizonů, hrst mletých ořechů, lžíce nutelly, špetka skořice. Čokoládová poleva.
Všechny ingredience mimo polevu smícháme dohromady, lžící vykrajujeme hrudky, které máčíme v čokoládové polevě. Jako dekoraci můžeme hrudky posypat stříbrným cukrovým máčkem.
OPILÉ ŠVESTKY V ČOKOLÁDĚ
Vypeckované sušené švestky, loupané spařené mandle, rum, čokoládová poleva.
Švestky namočíme v rumu přes noc, potom do každé dáme mandli a namáčíme v hořké čokoládové polevě.
VIŠŇOVÉ PŘEKVAPENÍ
Sklenice višní v rumu, 300g dětských piškotů,300g moučkového cukru,260g másla, 50g kakaového prášku.
Kompot scedíme. Piškoty nadrtíme, přidáme cukr, máslo a kakao. Do připravené hmoty balíme višně a celé obalujeme v kakau.
Že jste ani nemuseli zapínat troubu a už máte 5 druhů cukroví?? Určitě touto improvizací nikoho neurazíte a možná tu pravou klasiku, jako jsou vanilkové rohlíčky, linecké, nebo pracny donese na ochutnávku nějaká návštěva.
Mohlo by vás zajímat
Přečtěte si Zobrazit více
Jak na ty nejlepší topinky? Základem je tvrdý chleba a správný tuk. Známe fígl, jak chleba správně nakrájet a čím ho ochutit
Vánoční trhy v Praze na Míráku lákají na pečená jablka v čokoládě, cukroví i andělské langoše za 140 Kč
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Přečtěte si Zobrazit více
Melania Trumpová se v jídle hlídá. Celý den má na talíři jen zeleninu a ovoce, nesnáší sushi, ale neodolá smaženému kuřeti
Cukrář Josef Maršálek radí, jak zajistit, aby buchty nebyly vysušené. Klíčem k úspěchu je hlavně neuspěchat přípravu
Hledáte velmi jednoduché cukroví na poslední chvíli? Vybrali jsme pro vás 6 druhů pečených dobrot, které nezklamou
Komentáře
27. 12. 2012 12:37
25. 12. 2012 20:18
21. 12. 2012 22:48
18. 12. 2012 12:07
18. 12. 2012 10:29