Silvestr bývá snad nejveselejší den v roce, nejen u nás ale i ve světě. Lidé oslavují konec roku, odpalují ohńostroje, odpočítavají poslední minuty a Nový rok vítají přípitkem. Konec roku oslavujeme různě, někdo jede na hory lyžovat, druzí slaví v restauraci, s přáteli nebo v rodinném kruhu.

A hospodyňky zase přemýšlejí co dobrého přichystat na silvestrovský stůl nebo k televizi.
Po Vánocích jste už jistě přeslazeni, tak tady trochu inspirace.
.jpg)
Chuťovky
Různé sýry, uzeniny, salámy, sýrové a máslové pomazánky, drůbeží maso, ovoce, zelenina.
.jpg)
Nivové kuličky:
---------------
Nivu, máslo a pražené mandle, nakrájené na tenké lístečky smícháme dohromady, děláme malé kuličky, které obalíme v kokosu.
Můžeme taky obalit v nastrouhaných ořechách nebo mandlích.
Sýrové řezy:
--------------
Plátový sýr potřeme tence pomazánkou z nivy + másla, dáme plátek šunky, opět plátek sýru potřený pomazánkou a takto uděláme několik vrstev. Dáme ztuhnout do lednice, nejlépe do druhého dne, nákrájíme na obdélníky nebo kostky a zdobíme podle své fantazie.
Šunkové rolky
-------------
Plátek šunky stočíme do ruličky, tak aby nám uprostřed zůstal otvor na náplň. Šlehačku ušleháme se ztužovačem šlehačky dotuha, lehce vmícháme nastruhaný křen a přes zdobící pytlík nastříkáme do rolky. Konce obalíme v sezamu. Nahoru nastříkáme trochu ochucené šlehačky a ozdobíme.
Sýrové rolky:
-------------
1.
Nivu + máslo utřeme, tence potřeme touto směsí plátkový sýr, srolujeme do ruličky, konce posypeme sezamem a dozdobíme.
2.
Plátek sýru potřeme rozšlehaným máslem s křenem, stočíme a zdobíme podle své fantazie a chuti.
Vejce:
----------
Vejce uvaříme na tvrdo, oloupáme, necháme zchládnout a rozkrájíme na poloviny. Máslo rozšleháme, zašleháme trošku majonézy a jemně nastrouhaného křenu, přes zdobící pytlík nastříkáme trochu ochuceného másla na poloviny vajíček a dozdobíme.
Z lístkového těsta si můžeme napéct různé slané dobroty.
Šťastný a veselý.
Komentáře (19)