10 nápadů na skromné, ale skvělé večeře z těstovin: Zvládnete je připravit do 30 minut!
9. 3. 2022 Vaření
Máte po práci všeho až nad hlavu a nechce se vám stát v kuchyni dlouhé hodiny? Máme to stejně, a proto přinášíme tipy na boží večeře, které zvládnete levou zadní a nezabere vám to ani moc času.
Pasta a basta
Italové by bez těstovin nepřežili ani den. Naštěstí se tento trend dostal i k nám a tak máme pastu, neboli těstoviny, už pár let v oblíbě taky. A to se hodí, když zrovna není čas nebo máme pár dnů do výplaty. Těstoviny jsou totiž univerzální surovina, která se dá zpracovat samozřejmě i způsobem vysoké gastronomie, ale taky je lze udělat levně a rychle. Když navíc špagety, fusilli, penne či jne obyčejná vřetena koupíte v akci, můžete si udělaz zásobu na horší časy. Pak už stačí jen vytáhnout konzervu tuňáka, nebo opražit strouhanku s cukrem, či smíchat tvaroh s uvařenými kolínky a dosladit a máte rychlou a levnou večeři na stole. Přinášíme dnes 10 nejoblíbenějších receptů z našeho webu, kterými se můžete nechat inspirovat. Všechny zvládnete servírovat do 30 minut!
Mohlo by vás zajímat
Když přidáte tvaroh
Jak už jsme psali, klasikou jsou jakékoliv uvařené těstoviny, které po scezení můžete doplnit tvarohem, případně i máslem, posypat cukrem a podávat. Na přípravu velmi jednoduché jídlo skvěle zasytí, protože obsahuje bílkoviny, což snižuje glykemický index celého pokrmu. Kromě sladkých verzí ale existuje i verze tvarohová, slaná. Je typická pro maďarskou kuchyni a u nás moc známá není. To je ale škoda, je to delikatesa! Zajímavou vege verzí jsou i těstoviny s brokolicí a tvarohem.
Někdo to rád s masem...
...nebo s rybou. Zkrátka, když se k těstovinám přidá tuňák z konzervy nebo na minutku osmažené kuřecí nudličky, dá se "vyčarovat" opravdu vydatná sytá večeře. A stejně jako tuňák, i kuřecí či jiné maso se dá koupit v akci, případně můžete do těstovin zužitkovat i odřezky, které vám zbyly z jiného vaření (schovávejte si je pro tento účel v mrazničce). Místo masa lze použít i uzeninu, točený salám nebo anglickou slaninu. Záleží vyloženě na vašich domácích zásobách, na finančních možnostech a na vaší chuti a fantazii. Následujícími recepty se můžete nechat vést.
V hlavní roli sýr
Ano, sýr patří k těstovinám jako Julie k Romeovi. Je to prostě nerozlučná dvojice. Tedy pro většinu z nás. Ti, kteří klasický sýr nechtějí nebo nemohou, můžou třeba oblíbený italský parmazán nahradit lahůdkovým sušeným droždím, chlebovým parmazánem nebo opraženou strouhankou. Ale kdo sýr chce a může, ten najde inspiraci v následujících delikatesách. Drahá gorgonzola se dá nahradit českou Nivou, a do omáčky můžete bez obav použít taveňák, případně i pomazánkové máslo!
Témata
Recepty k tomuto článku
Mohlo by vás zajímat
Přečtěte si Zobrazit více
Na Vánoce patří vaječňák: Nejlepší je z kvalitního rumu a smetany. Pravá vanilka z něj udělá delikatesu
5 rychlých večeří pro školáky: Vylepšené špagety s kečupem, zapékané toasty nebo zdravé placičky
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Přečtěte si Zobrazit více
„Tatarák“ z tvarůžků a camembertu: Varianta masové klasiky podávaná na topince uchvátí i zaryté masožravce
„Na povrchu klouzavý a uvnitř kyprý a vláčný….“ Jak vypadá knedlík a jak nok? Film Pelíšky nabídl před 25 lety jasnou odpověď
Velký přehled italských těstovin: Poznejte 14 nejznámějších druhů a zjistěte, jak si je nejlépe vychutnat