Jak upéct roládu - fotopostup přímo od cukrářky
25. 2. 2013 Vaření
Domácí zákusky jsou skvělým pohoštěním pro návštěvy i lahodným dezertem jen tak, když máte chuť. S fotoreportem od profesionální cukrářky Lucie Měšťanové ho snadno zvládnete a rodině vždy nabídnete čerstvé pochutnání!
Domácí zákusky jsou skvělým pohoštěním pro návštěvy i lahodným dezertem jen tak, když máte chuť. S fotoreportem od profesionální cukrářky Lucie Měšťanové ho snadno zvládnete a rodině vždy nabídnete čerstvé pochutnání!
ingredience: 18 dkg hladké mouky, 4 žloutky, 4 bílky, 20 dkg cukru krupice, 4 polévkové lžíce vody (1 na každý žloutek), balení kokosu na obalení rolády, vanilková a kakaová dortová náplň a věci na ně potřebné (dle pokynů na jejich obalu)
postup: V kuchyňském robotovi nejdříve samostatně ušleháme bílky v sníh, pak do nich postupně přidáváme žloutky s vodou, cukr, mouku a vše vyšleháme do žluté hmoty
Poté těsto rozetřeme do tenké vrstvy na pečící papír, který jsme předem rozprostřeli na plech.
Těsto pečeme v troubě na 200 °C přibližně 15 minut, až zezlátne a po vpíchnutí špejlí na něm neulpívají syrové kousky. Během pečení těsta si připravíme obě dortové náplně.
Piškot na chvíli přikryjeme igelitem a poté namažeme kakaovou dortovou náplní, kterou jsme si připravili během pečení.
Stočíme a dáme vychladit.
Vychlazený válec potřeme druhou dortovou náplní, tentokrát vanilkovou.
Následně obalíme v kokosu …
… a máme hotovo! Roládu nakrájíme a můžeme podávat.
Dobrou chuť!
Aneta Holá
Mohlo by vás zajímat
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Vynikající išlské dortíčky podle Sandtnerky: Tradiční cukroví jako od babičky voní kakaem, skořicí a rumem
Jak připravit linecké? Aby bylo těsto tvárné a cukroví pak krásně křehké, nejdůležitější se vybrat tu správnou mouku
Komentáře
15. 9. 2021 20:05
4. 3. 2013 12:01
2. 3. 2013 14:40
2. 3. 2013 09:30
1. 3. 2013 15:10
28. 2. 2013 11:01
28. 2. 2013 10:27
žloutky ,cukr a mouku atd
27. 2. 2013 18:38
25. 2. 2013 10:02