Novinky z dílny Simax, výrobce tradičního českého varného skla
13. 3. 2013 Historie a zajímavosti
Sklárny Kavalierglass, výrobce varného skla Simax, představily pro rok 2013 kolekci novinek, které jsou zaměřené na moderní design, účelnost i praktické využití při každodenním používání. Kromě jednoduchých a čistých linií najdete v novinkách také dekorované a pískované sklo. A zatímco v roce 2012 se Kavalierglass zaměřil spíše na foukané sklo, resp. čajové sety a konvice, v roce 2013 získává pozornost lisovanými výrobky, především pekáči a zapékacími mísami.
Sklárny Kavalierglass, výrobce varného skla Simax, představily pro rok 2013 kolekci novinek, které jsou zaměřené na moderní design, účelnost i praktické využití při každodenním používání. Kromě jednoduchých a čistých linií najdete v novinkách také dekorované a pískované sklo. A zatímco v roce 2012 se Kavalierglass zaměřil spíše na foukané sklo, resp. čajové sety a konvice, v roce 2013 získává pozornost lisovanými výrobky, především pekáči a zapékacími mísami.
Nová kolekce pekáčů a zapékacích mís se skrytými uchy má tři základní tvary – hranatý, oválný a kulatý, v několika typech objemu a velikostí vyhovujících běžným kuchyňským spotřebičům. Pekáče jsou vyrobeny z varného skla Simax, tedy borosilikátového skla s vysokou teplotní odolností vyzkoušeného mnoha generacemi kuchařek. Výrobky jsou vhodné pro pečení, zapékání i dušení, mají dobře padnoucí víko a jsou stohovatelné.
V německém Frankfurtu na veletrhu Ambiente 2013, kde byly novinky prezentovány, byl návštěvníky veletrhu zvolen za nejlepší novinku roku „hranatý pekáč se skrytými uchy“ o objemu 2,5l.
Simax dále představil rozšířenou kolekci dvoustěnných výrobků, které jsou unikátní v systému navařování dvojitých stěn a nabízejí kromě moderního designu také zvýšený komfort při užívání.
Simax, tradiční české varné sklo, znají již generace našich babiček. Praktické využití, vysoká kvalita a designový vzhled předurčují výrobky Simax jako zdatné pomocníky nejen do kuchyně, ale i pro servírování a uchování v ledničce.
Mohlo by vás zajímat
Přečtěte si Zobrazit více
Vánoční trhy v Praze na Míráku lákají na pečená jablka v čokoládě, cukroví i andělské langoše za 140 Kč
Jak na ty nejlepší topinky? Základem je tvrdý chleba a správný tuk. Známe fígl, jak chleba správně nakrájet a čím ho ochutit
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Vynikající išlské dortíčky podle Sandtnerky: Tradiční cukroví jako od babičky voní kakaem, skořicí a rumem
Jednoduchý kynutý švestkový koláč má tenké těsto a na něm položené šťavnaté ovoce posypané voňavou drobenkou
Komentáře