Sladké velikonoční pečení
11. 4. 2022 Ostatní
Jaképak by to byly Velikonoce, kdyby se domovem nelinula vůně kynutého těsta, sladkých rozinek nebo loupaných mandlí? Každoroční pečení velikonočních beránků a svátečních mazanců má původ v biblických dějinách a je tak staré už několik tisíc let. Aby se nám tato tradice nevytratila, je potřeba si ji hýčkat. Chopte se vařečky, nasaďte zástěru a přizvěte k dílu i ty nejmenší. Pokud do vaření ještě zapojíte pomocníky od Potten & Pannen – Staněk, práce vám půjde pěkně od ruky.
Forma na 6 malých zajíčků Nordic Ware Baby Bunny, karamelová, 1l
Přestože tradiční symbol Velikonoc – zajíc vychází z pohanských svátků, v moderním pojetí k nám doputoval ve 20. století ze sousedního Německa. Od té doby se motiv ušáčka objevuje téměř na všem, od talířků, hrníčků až přes interiérové dekorace. Vy si jej nyní díky formě Baby Bunny od americké značky Nordic Ware můžete upéct v roztomilé podobě šesti malých báboviček, které budou chutnat skvěle ať už jako dezert nebo sladká snídaně. Litinovou formu v netradičním karamelovém odstínu pořídíte v prodejnách Potten & Pannen – Staněk nebo na www.pottenpannen.cz za 1 450 Kč.
Emile Henry vysoká forma na biskupský chlebíček, granátová
Obdarujte koledníky nadýchaným biskupským chlebíčkem s kousky sušeného ovoce. S vysokou formou obdélníkového tvaru burgundské značky Emile Henry upečete tento oblíbený sváteční dezert, ale i další sladké tečky. Keramická forma, která je odolná vůči vysokým teplotám, a navíc vhodná do myčky i do mikrovlnky, je v okouzlující granátové barvě k dostání v prodejnách Potten & Pannen – Staněk nebo na www.pottenpannen.cz za 980 Kč.
Nordic Ware jarní forma na pečení velikonočního beránka, 3D
Na velikonoční neděli by měl stát na stole s mašlí kolem krku. Velikonoční beránek je tradičním symbolem zrození, jara a mládí, přičemž jeho recept se dědí z generace na generaci. Ať už jej připravujete třeného, tvarohového či s rozinkami, pečení vám usnadní přiklápěcí forma o objemu 710 ml od společnosti Nordic Ware, která je opatřena vnitřním nepřilnavým povrchem z vysoce odolného litého hliníku. Zakoupíte ji v prodejnách Potten & Pannen – Staněk nebo na www.pottenpannen.cz za 860 Kč.
Zadělávací mísa na těsto Emile Henry, objem 2,5 l
Velikonoce bez beránka, mazance či vánočky by nebyly těmi pravými svátky jara. Keramickou mísu značky Emile Henry ale oceníte nejen na jejich přípravu, ale také na zadělání kvásku, vyšlehání bílků nebo skladování pudinku. Je vyrobená z odolné tvrzené keramiky, doplněna o nalévací hubici a chytře vymyšlenou rukojeť pro snadnou manipulaci. Využijete ji jak k výrobě domácích omáček či krémů, tak k vaření ve vodní lázni. K dostání v prodejnách Potten & Pannen – Staněk nebo na www.pottenpannen.cz za 1 050 Kč.
Váza ve tvaru zajíce, Rosenthal
Stejně jako zajíčci patří k typickým symbolům jara i květiny. Čerstvě natrhaný svazek kočiček nebo kytice červených tulipánu se proto bude skvěle vyjímat v jednoduché váze německé porcelánky Rosenthal ve tvaru zajíce. Tento prémiový porcelán s minimalistickým vzhledem potěší každého, kdo preferuje jednoduché velikonoční motivy bez bohatého zdobení a výrazných barev. Interiérová dekorace o výšce 11 cm nebo 16 cm je dostupná v prodejnách Potten & Pannen – Staněk nebo na www.pottenpannen.cz od 389 Kč.
Miska s víkem Egg Nest, Emile Henry
Vejce patří k tradičním pokrmům Velikonoc. Od nepaměti byla součástí obřadních jídel, dělala se z nich tradiční nádivka, ale rovněž se zdobila – podle starého zvyku nejprve červenou, později i dalšími barvami. Ovšem na prostřeném stole by neměla chybět ani dnes. Díky univerzální misce s pokličkou od francouzské společnosti Emile Henry můžete servírovat nejen vajíčka na měkko či na hniličku, ale také jakékoliv další zapékané pokrmy, polévky nebo dezerty. Multifunkční misku s víčkem v modré, žluté a granátové barvě zakoupíte v prodejnách Potten & Pannen – Staněk nebo na www.pottenpannen.cz za 1 099 Kč.
Mohlo by vás zajímat
Související obsah
Přehled levných jídel pro celou rodinu šetřících váš rozpočet. Jak se najíst a ušetřit?
Levně jíst lze i dobře a výživně. Máme konečně příležitost naučit rodinu na jídla šetřící rodinný rozpočet, aniž by měli její členové pocit ošizení.… Číst více
Kterou mouku použít na kynuté lité těsto? Vyzkoušejte náš tip a buchta se vždy povede
Kynuté koláče jednoduše patří k osvědčeným a poctivým receptům. Voní máslem, rumem a jsou šťavnaté po ovoci, které můžeme dát čerstvé, kompotované i… Číst více
16 receptů na levná bramborová jídla: Za málo peněz hodně muziky a plná bříška
Bramborová jídla jsou skvělou volbou, pokud plánujete vařit rychle, snadno, ale přesto opravdu sytě a ke všemu ještě navíc za minimum peněz. Z pár… Číst více
Brambory v naší kuchyni: Poradíme, jak se vyznat v typech i jak je správně zpracovat
Brambory jsou nedílnou součástí našeho jídelníčku. Jejich využití je opravdu široké a chutné jsou nasladko i naslano. Připravit je lze během chvilky… Číst více
Jakou mouku na nekynuté lité těsto? Je skvělé na moučníky, palačinky i lívance
Lité těsto se běžně připravuje bez cukru a kypřidel, nicméně vzhledem k použití u různých receptů se jeho příprava mírně liší. Palačinky nakypříme… Číst více
Vynikající ořechový chlebíček podle babičky Elišky je krásně nadýchaný a využijete do něj zbytky ořechů z Vánoc
Sladké chlebíčky patří v poslední době k velmi… Číst více
Peče celá země v číslech: Soutěž „spolkne“ přes sto kilo másla, 72 kilogramů ovoce, 61 kg čokolády a skoro tři tisíce vajec
Soutěž Peče celá země odstartovala 6. ledna svou… Číst více
Míša Landová z Peče celá země nabídla recept na skvělý chlebíček: Vynikající zůstane několik dní, říká
Michaela Landová se ve třetí řadě Peče celá země… Číst více
Zákulisí Peče celá země: Jak vypadá natáčení populární soutěže, kdo peče za porotce a kam mizí všechny dobroty
Třetí řada Peče celá země opět slaví u diváků… Číst více
Rakouské käsespätzle připomínají halušky. Lehce pikantní máslovou chuť jim dodá sýr z Tyrolska a speciálně osmažená cibulka
Snad žádné jiné jídlo nechutná po lyžovačce tak… Číst více
Přečtěte si Zobrazit více