Jarní inspirace s příchutí tradice
29. 3. 2013 Historie a zajímavosti
Český pojem tradice pochází z latinského pojmu traditio, který znamená předávat. Tradicí se tak nejčastěji rozumí různé zvyky, obyčeje a mravy. Bohatou tradici představují i recepty, které jsou nejen v rámci rodin, ale mnohdy také v rámci celých regiónů velmi ceněným dědictvím. Může být snad něco lepšího než babiččiny buchty, dědovy nakládané okurky či staříčkova slivovice?
Český pojem tradice pochází z latinského pojmu traditio, který znamená předávat. Tradicí se tak nejčastěji rozumí různé zvyky, obyčeje a mravy. Bohatou tradici představují i recepty, které jsou nejen v rámci rodin, ale mnohdy také v rámci celých regiónů velmi ceněným dědictvím. Může být snad něco lepšího než babiččiny buchty, dědovy nakládané okurky či staříčkova slivovice?
A právě na poctivou tradici navazuje společnost efko cz, s.r.o. svými výrobky. Pro letošní jaro vám přináší TRADIČNÍ MORAVSKÉ OKURKY, jejichž vynikající chuť oceníte nejen na Velikonoce. TRADIČNÍ MORAVSKÉ OKURKY vycházejí z receptur, které si po generace předávají rodiny na jižní Moravě. Tajemství jedinečné chuti je skryto v nejvyšší kvalitě surovin ze Znojemska a v nezaměnitelné kombinaci kořenové zeleniny s porcí čerstvého křenu.
Společnost efko cz, s.r.o. při výrobě respektuje přirozené konzervační schopnosti surovin, proto v jejich výrobcích budete zbytečná éčka a umělá sladidla hledat marně. TRADIČNÍ MORAVSKÉ OKURKY se mohou dokonce pochlubit certifikátem kvality CEFF (www.ceff.info) garantujícím, že daná potravina neobsahuje spotřebiteli nejvíce sledovaná éčka, tedy konzervanty, umělá barviva, sladidla a glutamáty.
TRADIČNÍ MORAVSKÉ OKURKY jsou pro velikonoční hodování jako stvořené – jsou zdravé, křupavé a mají tradiční poctivou chuť. Pokud chcete vyzkoušet něco výjimečného, vsaďte i na další příchutě okurek efko – vynikající jsou například Delikates, Chilli, Kořeněné nebo jemnější okurky Dětské.
A jestliže toužíte navzdory rozmarům počasí pocítit jarní energii slunečních paprsků, zařaďte do svého jídelníčku středomořské pokrmy, které jsou mimořádně zdravé, lehké i chutné. A navíc jsou příjemně snadné na přípravu. Vyzkoušejte PRONTO PER PASTA od efko cz, s.r.o., které ve vaší kuchyni okamžitě vykouzlí slunnou atmosféru Středomoří – marinovaná sušená rajčata naložená v prvotřídním slunečnicovém oleji a dochucená bylinkami z francouzské Provance, Languedoku a vášnivé Itálie s porcí aromatického česneku vytvoří za okamžik dokonalé jídlo.
Málokdo odolá této lákavě pestré, chutné a voňavé směsi! PRONTO PER PASTA jsou vynikající do těstovin, rizota, k nakládaným sýrům, grilovanému masu i do salátů. Fantazii se meze nekladou: ať už použijete sušená rajčata v kombinaci s česnekem, česnekem a olivami či česnekem a feferonkami, můžete si být jisti, že vaším chuťovým buňkám naservírujete slastnou explozi chutí.
Co vše lze s PRONTO PER PASTA uvařit najdete na www.efko-exclusive.cz/recepty. Inspiraci naleznete i na každé skleničce v podobě bookletu s recepty, které potěší jak začínající kuchaře, tak zkušené fajnšmekry!
Užívejte si produktů efko cz, s.r.o. den co den a život vám bude chutnat!
Mohlo by vás zajímat
Související obsah
Uvařte si doma vietnamskou polévku Pho jako profík. Stačí znát tyhle triky!
Kdo by neznal silný kořeněný hovězí vývar s… Číst více
Fritátové nudle
Fritátové nudle se v kuchařkách objevily na přelomu 19. a 20. století. Někdy jsou známé pod názvem svítkové nudličky. Jsou to v základu palačinky z… Číst více
Jakou přílohu, zavářku nebo vložku máte v polévkách nejraději? Z našich receptů si vybere každý
Nejčastěji se používají do polévek čirých a masitých, kterým dodávají pestrost. Například vývar z hovězího masa můžeme podávat pokaždé s jinou… Číst více
Nejlepší podzimní polévka, která ani polévkou není. Seznamte se s japonským ramen
Představíte si při zmínce o japonské kuchyni jen… Číst více
Prostřeno vietnamskou notou: Co se bude vařit a co nám prozradila Vietnamka Lien Quan o zásadách stolování?
V pátečním Prostřeno nás čeká vietnamské menu.… Číst více
Jak se vaří v Číně a kde při vaření po čínsku děláme chyby
Čína je rozsáhlá země a její oblasti natolik vzdálené a odlišné, že se liší i suroviny a styl vaření z nich. Nabízíme přehled receptů, tipů a rad,… Číst více
Pasta a basta! Jak uvařit těstoviny jako Ital? Fíglem je dát je do vody ve správný okamžik a pak ihned zamíchat. Co ještě nepodcenit?
Těstoviny jsou u nás oblíbenou přílohou, pro… Číst více
Jak na domácí těstoviny. Připravit můžeme široké, polévkové, celozrnné i špenátové
Jak připravit domácí těstoviny Na těsto potřebujeme pouze vajíčka a mouku. Použitá mouka se recept od receptu liší - vhodná je hladká, polohrubá i… Číst více
Přirozeně bezlepkové nudle nebo špagety ze zeleniny si získávají popularitu. Skvěle chutnají z cuket. Poradíme, jak je připravit
Právě z mladých cuket lze nudle nebo špagety vyrobit velmi snadno (a zvládnou to i začátečníci), protože mají rovný tvar, jsou dostatečně dlouhé a… Číst více
Slovenské nudle párance bývaly jídlem dřevorubců: S brynzou, rozmačkanými bramborami a slaninou chutnají skvěle
Podávají se podobně jako halušky, párance jsou… Číst více
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Opilý Izidor poslouží i jako skvělé vánoční cukroví: Vláčné řezy plné čokolády a rumu luxusně vypadají a božsky chutnají
Rychlé vanilkové rohlíčky: Těsto je hotové během chvilky, na odležení stačí půl hodiny a tvarování urychlí i forma na rohlíčky
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Pracny voní skořicí a hřebíčkem: Podle staročeského receptu jsou plné ořechů a nejlepší jsou obalené ve vanilkovém cukru
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Komentáře
30. 3. 2013 08:26
29. 3. 2013 16:49
29. 3. 2013 16:44