Apetit Festival – svátek všech gurmánů a labužníků míří do Pardubic
22. 5. 2013 Historie a zajímavosti
Dvojitá kuchařská show Zdeňka Pohlreicha, „Kluci v akci“ v podání Ondřeje Slaniny a Filipa Sajlera, degustační menu z cvrčků, sarančat a sušených červů v podání Petra Ocknechta nebo menu připravené dvojnásobným držitelem michelinské hvězdy Romanem Paulusem. To je jen malá ochutnávka toho, co návštěvníkům prvního ročníku Apetit Festivalu nabídne hlavní pódium na dostihovém závodišti v Synthesia parku. Festival se uskuteční ve dnech 29. a 30. června a bude opravdu co ochutnávat i popíjet. Připraven je také nabitý zábavný program.
Dvojitá kuchařská show Zdeňka Pohlreicha, „Kluci v akci“ v podání Ondřeje Slaniny a Filipa Sajlera, degustační menu z cvrčků, sarančat a sušených červů v podání Petra Ocknechta nebo menu připravené dvojnásobným držitelem michelinské hvězdy Romanem Paulusem. To je jen malá ochutnávka toho, co návštěvníkům prvního ročníku Apetit Festivalu nabídne hlavní pódium na dostihovém závodišti v Synthesia parku. Festival se uskuteční ve dnech 29. a 30. června a bude opravdu co ochutnávat i popíjet. Připraven je také nabitý zábavný program.
„Na kuchařské stage se nám podařilo připravit velmi zajímavý program. Kromě Zdeňka Pohlreicha, který už je pravidelným účastníkem sesterského západočeského festivalu v Plzni, uvidí návštěvníci například kuchařskou show Petra Ocknechta, který připravuje pokrmy z hmyzu, představí se také Petr Koukolíček, jehož molekulární kuchyni mohli návštěvníci ochutnat také vloni v Plzni a nově dorazí Veronika Koko Kokešová, známá z pořadu MENUdomu.cz,“ přibližuje program letošního Apetit Festivalu Martin Nauš z pořádající agentury Motor AG, s. r. o.
Hmyz na talíři
Nevšední zážitek z festivalu si budou moci odnést hosté v neděli, kdy Petr Ocknecht bude celý den vařit hmyzí menu s nesoutěžní restaurací Šach Mat – všechny netradiční delikatesy bude možné ochutnat. „Připravovat budu cvrčka na másle s pečivem, saranče podávané s kuskusem a ovocný tvaroh se sušenými červy,“ láká na originální menu Petr Ocknecht, který je mimo jiné spoluautorem kuchařky Kuchyně hmyzem zpestřená.
Soutěží restaurace, pivovary i návštěvníci
Návštěvníci festivalu budou moci vybírat ze soutěžních restaurací tu, která získá titul Východočeská restaurace roku 2013. Ty se budou na festivalu prezentovat degustačním menu o třech chodech. Organizátoři věnovali velkou pozornost výběru pivovarů a minipivovarů, mezi nimiž milovníci tohoto zlatavého moku budou volit Pivovar roku 2013. Na festivale bude nabídka z více než 100 druhů piv a pivních speciálů. „Hlasování jsme se rozhodli podpořit cenami pro hlasující v hodnotě 16 tisíc korun. Výherci cen budou losováni každý den festivalu a to 29. června ve 20.00 hodin a 30. června v 17.00 hodin na hlavním pódiu festivalu,“ pokračuje organizátor akce Martin Nauš.
Na stojáka i vsedě
Program festivalu zpestří vystoupení komiků z projektu „Na Stojáka“. Na pódiu se objeví například Miloš Knor, Richard Nedvěd a trapnomagie, Daniel Čech či Karel Hynek. Hudební program obstará Vladimír Mišík a ČDG nebo kapela Blue Effect.
„Chceme také dopřát pohodlí návštěvníkům, takže zajistíme velké množství míst k sezení a pohodlné degustaci pokrmů, a to nejen na hlavní ploše, ale i v dalších částech areálu festivalu. Kromě restaurací a pivovarů bude možné zajít na koktejl, na kávu a něco sladkého, nakoupit regionální potraviny na farmářském trhu a ochutnat nabídku kvalitních vinařství,“ uzavírá nabídku Martin Nauš a dodává, že na festivalu dojde i k vyhlášení vítězů všech kategorií Regionální potravina a MLS Pardubického kraje.
„Východočeský Apetit Festival 2013 získal nejvyšší možnou záštitu Statutárního města Pardubice a záštitu radního Pardubického kraje Václava Kroutila, což je nám velkou ctí a zároveň nás to samozřejmě zavazuje“ doplnil Martin Nauš.
Partnerem akce je společnost HyperMedia,a.s.
PROGRAM FESTIVALU
Cooking stage
Sobota 29. 6. 2013
11:00 - 12:00 Libor Tláskal – Panorama - Rychnov nad Kněžnou
12:00 - 13:00 Zdeněk Pohlreich
13:00 - 14:00 Jan Vnuk – Populár – Hradec Králové
14:00 - 15:00 Václav Šulc – Whirlpool cooking show
15:00 - 16:00 Petr Stádník – Makro cooking show
16:00 - 17:00 Zdeněk Pohlreich
17:00 - 18:00 Lukáš Kollman – Bonté – Pardubice
18:00 - 19:00 Petr Koukolíček, molekulární gastronomie
19:00 - 20:00 Jiří Středa – Grund Resort – Mladé Buky
20:00 - 21:00 Oldies disco
Neděle 30. 6. 2013
11:00 - 12:00 Jakub Tabak – Aquarium – Hradec Králové
12:00 - 13:00 Roman Paulus – dvojnásobný držitel michelinské hvězdy
13:00 - 14:00 Kenwood s Filipem Sajlerem (Kluci v akci)
14:00 - 15:00 Petr Ocknecht – entomofagie (hmyz na talíři)
15:00 - 16:00 KoKo - MENUDOMU.cz
16:00 - 17:00 Ondřej Slanina (Kluci v akci)
17:00 - 18:00 Vyhlášení vítězů Východočeská restaurace roku 2013 a Pivovar roku 2013
- ceny předá primátorka Pardubic MUDr. Štěpánka Fraňková
Hudební a zábavní podium
Sobota 29. 6. 2013
10:00 - 12:00 Černá Hora radio live
12:00 - 13:00 vyhlášení vítězů Regionální potravina a MLS Pardubického kraje
13:15 - 13:45 Komici s. r. o. Miloš Knor
14:00 - 15:15 Blue Effect
15:30 - 16:00 Komici s. r. o. Miloš Knor
16:15 - 17:30 Pavel Houfek band
17:45 - 19:00 Orange
19:15 - 21:00 Černá Hora radio live
Neděle 30. 6. 2013
10:00 - 11:15 Černá Hora radio live
11:15 - 12:30 Katka Šarközi a Roman Pluhař
12:30 - 13:00 Na Stojáka
13:15 - 14:30 Mrakoplaš
14:45 - 15:15 Na Stojáka
15:30 - 16:45 Vladimír Mišík a ČDG
16:45 - 18:00 Černá Hora radio live
Mohlo by vás zajímat
Přečtěte si Zobrazit více
Kvíz na téma arašídové cukroví: Vyzkoušejte, jestli arašídy či buráky dobře znáte
Americký festival na pražském Výstavišti nabízí grilované prasečinky, šťavnaté burgery i palačinky za 160 Kč
Amatérská kuchařka Milada z Ostravy navařila, popsala a nafotila už neskutečných 2336 receptů a hodlá pokořit jeden milník
Přečtěte si Zobrazit více
Anna a Kamila sekly s prací v korporátu a zdravotnictví a začaly péct chleba. Dnes se na jejich krkonošské bochníky stojí fronty
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Máslo z ořechů je skvělý vynález. Zkuste třeba arašídové podle videonávodu
Komentáře
28. 5. 2013 14:48