Jídelní rozmary slavných: Hugh Grant se nerad dotýká jídla a zbožňuje makarony se sýrem neboli Mac and Cheese
27. 8. 2022 Historie a zajímavosti
Hvězda romantického snímku Notting Hill nebo filmů s Bridget Jonesovou se během covidové izolace snažil učit vařit. Jak Hugh Grant přiznal, moc mu to nešlo a výsledky některých jeho kuchařských pokusů nebyly poživatelné.
Málo sacharidů a boj proti týrání zvířat
Anglický herec Hugh Grant jí minimum cukru. Grant se v minulosti spíše řídil nízkosacharidovou stravou, která mimo jiné zahrnuje konzumaci nezpracovaného nebo minimálně zpracovaného masa.
Proto Grant jí především kuřecí maso a ryby jako bílkoviny, a potraviny s komplexními sacharidy, jakými jsou ovesné vločky, a ovoce a zeleninu. Nicméně herec si také občas dopřeje i to, co mu chutná, pokud je to ale s mírou.
Mohlo by vás zajímat
Celebrity jsou často známé svými tvrdými a/nebo výstředními dietami, které drží buď ve jménu dobrého zdraví, nebo bojují proti týrání zvířat. Grant sice není vegan, ale ztotožňuje se s veganskými proklamacemi o ukončení týrání zvířat. V roce 2016 sdílel na Twitteru video prosazující spravedlivou a udržitelnou produkci potravin. Video upozorňuje na týrání zvířat, ke kterému dochází ve velkochovech prasat.
Začal vařit, ale nedotýká se jídla
Během covidové epidemie herec objevil nový koníček – vaření. Onemocněl lehčí formou covidu, ztratil chuť a asi po třech desítkách let se postavil ke sporáku. Rád zkouší své dovednosti v kuchyni, ale přiznává, že by své kulinářské výtvory raději neservíroval.
Z toho, co připravil, zřejmě poživatelné však byly jen pečené brambory. „Zkusil jsem kuře, a vyšlo to hodně špatně,“ prozradil webu film-news.co.uk. „V kuchyni mě to ale baví. Rád si obléknu zástěru a rád si dám u vaření sklenku vína,“ přiznal.
Navíc má zvláštní „úchylku“: nerad se dotýká jídla. „Je to nechutné,“ nechal se slyšet pořadu Live with Kelly and Ryan.
Má rád zapečené makarony
Hugh Grant si rád pochutná na zapečených makaronech. Ty ale sám nepřipravuje, ale pokud je v Los Angeles, zajde si na ně do oblíbené restaurace West Hollywood's Mimosa.
Na 1 porci Hughových oblíbených makaronů budete potřebovat:
- 50 g makaronů
- 4 lžíce mléka
- 4 lžíce tučné smetany
- 3 lžíce strouhaného parmezánu
- 2-3 plátky prosciutta, nakrájené na kousky
- špetka mletého muškátového oříšku
- sůl a pepř podle chuti
- 75 g strouhaného švýcarského sýra Gruyere nebo Emmental
A jak na to? Uvařte makarony podle návodu na obalu a dobře je slijte. Ve středně velké míse smíchejte makarony, mléko, smetanu, parmazán a nakrájenou šunku, muškátový oříšek, sůl a pepř. Směs vložte do mělké zapékací misky a posypte ji švýcarským sýrem. Pečte při 200 °C 20-25 minut nebo dokud pokrm nezhnědne. Vyjměte z trouby a nechte 5 minut odpočívat. Podávejte s čerstvým zeleninovým salátem.
Zdroje informací:
film-news.co.uk: Hugh Grant: 'Touching food disgusts me'
celebanswers.com: Is Hugh Grant Vegan?
Náš tip: Zkuste podle našeho videa snazší verzi pokrmu Mac and cheese.
Témata
Recepty k tomuto článku
Mohlo by vás zajímat
Přečtěte si Zobrazit více
Jídelní rozmary slavných: Leonardo DiCaprio bojuje proti konzumaci masa a zbožňuje tyhle kukuřičné placky plněné fazolovou směsí
Jídelní rozmary slavných: Madonna nepije alkohol, striktně se vyhýbá cukru a miluje tenhle salát s quinoou
Jídelní rozmary slavných: Brad Pitt propaguje veganství, ale na tomhle šťavnatém burgeru by si určitě pochutnal
Přečtěte si Zobrazit více
Jídelní rozmary slavných: Tom Hanks tak miluje řeckou kuchyni, že si otevřel vlastní restauraci a takhle tam dělá souvlaki
Jídelní rozmary slavných: Herečka Julie Roberts miluje obyčejný chléb a nikdy se nevzdá těchto vláčných sušenek s čokoládou
Delikatesa ze zbytků: Jak na nejlepší jacket potatoes neboli pečené brambory?