Jíme hlavně očima
14. 9. 2013 Tipy a triky
Máte-li doma strávníka, který se v jídle nimrá a moc toho nesní, vyzkoušejte jednoduchý trik - jíme totiž hlavně očima.
Zdroj: www.readersdigest.cz
Pokud je jídlo krásně nachystané a naservírované, vypadá chutněji. Obzvlášť to platí u dětí – když je jídlo „baví“, občas sní i věci, které by normálně skončilo třeba někde na podlaze, nebo v koši. S jídlem si může pohrát každý, ale jen opravdoví mistři řemesla z něj umí vykouzlit nádherná umělecká díla. K úpravě se dají použít téměř veškeré suroviny, nejčastěji je využíváno ovoce.
Zdroj: www.jenzeny.cz
Jestliže je podávaný pokrm na pohled lákavý a přitažlivý, nemusíte mít obavy, že zůstane nedotčen.
Zdroj: macuisinedesaison.blogspot.com
Jídlo totiž vnímáme všemi smysly. Hezky nazdobené pokrmy spustí v malých i velkých strávnících jasnou reakci - začnou se jim sbíhat sliny.
Zdroj: luntiki.ru
Výtvarně se vyřádit můžete prakticky u každého jídla, nejvíce si ale pravděpodobně vyhrajete se snídaněmi a svačinami. Rozhodně dítě do jídla nenuťte a inspirujte se následujícími obrázky!
Zdroj: insideout.topshop.com
Zdroj: www.today.com
Zdroj: prettyawfulthings.com
Zdroj: plajzka.blog.cz
Zdroj: plajzka.blog.cz
Zdroj: plajzka.blog.cz
Zdroj: www.readersdigest.cz
Zdroj: www.luuux.com
Také na TOPRECEPTECH najdete spoustu inspirace na recepty, které nemají daleko k uměleckému dílu.
Zdroj úvodního obrázku: noticias24carabobo.com
Mohlo by vás zajímat
Přečtěte si Zobrazit více
Hornickej knedlík ve vajíčku podle Adama Runduse. Připravený jako sendvič se šunkou a okurkami chutná skvěle
Cukrář Josef Maršálek radí, při jaké teplotě péct světlé i tmavé linecké a nabízí fígl, jak poznat, že už je hotovo
Rychlá tvarohová vánoční štóla je nádherně vláčná a šťavnatá. Důležitý je správný tvaroh a sušené ovoce namočené v rumu
Komentáře (6)
A nebo dítě,které opravdu má problémy něco sníst,tak by třeba tímto začalo.Znám dost takových dětí
Veroniko nemyslím,že by to děti musely jíst denně,ale vše se dá upravit,jak se říká všeho s mírou
Každý máme jinou představu o úpravě jídla.
Ale proč dětem občas nepřipravit nějak zpestření??? A nejen dětem