Hitem internetu je tenhle zvláštní smažený párek "v rohlíku", který rohlíkem vůbec není. Připravuje se snadno a chutná božsky!
19. 9. 2022 Vaření
Taky vám to podle obrázku něco připomíná? Bingo! Párek v rohlíku jak vyšitý! Jenže to není v rohlíku, ale v toustovém chlebu a není jen ohřátý, nýbrž osmažený. A je to lahůdka!
Hit internetu
Není to poprvé a asi ani naposledy, co jsme ve virtuálních sítích něco ulovili. Tentokrát nás zaujal recept, který v pátek zveřejnila Jana Kutilová, správkyně facebookové skupiny Recepty co vařily naše babičky. "Krásný den přátelé. To jsem hodná maminka, že? Když jsem udělala takovou dobrotu synovi (20) na svačinu do práce," začínala svůj páteční post Jana a posléze doplnila, že normálně si její dospělý syn dělává svačiny sám, ale když je ten pátek, chtěla ho potěšit. A tak, věrna svému jménu, paní Kutilová skutečně něco "ukutila" v kuchyni.
K fotce přidala i recept. A jak tedy při přípravě "párku v rohlíku", co vlastně v žádném rohlíku není, postupovala? Jednoduše rozválela válečkem plátky toustového chleba, pokladla je plátky sýra a na to dala vždy jeden párek. Toustový chléb zatočila, obalila ve vajíčku a ve strouhance a celý tento netradiční "párek v rohlíku" usmažila. Část postupu uvidíte v naší fofogalerii pod hlavní fotkou.
Mohlo by vás zajímat
A první reakce syna? "Moc prý mu to chutná a už se těší do práce na přestávku," napsala nám v pátek Jana a svolila, abychom její recept i fotogafie použili. Přidáváme také pár tipů, které zazaněly v diskuzi pod zmíněným příspěvkem.
Sama Jana ještě k příspěvku napsala, že by to mohla být vynikající večeře s tím, že by se to namáčelo třeba do nějaké rajčatové omáčky.
Členky skupiny se jí pak ptaly, zda se toustový chléb při balení nerozbaluje. Jana radí, že je potřeba trochu při zatočení chléb zmáčknout, pak v ruce trochu uválet a hned obalit. Když si upečete vlastní toustový chléb a koupíte kvalitní uzeninu a sýr, povýšíte tohle obyčejné jídlo ještě o kus výš.
Palačinky naslano
Podobně se také dělává z palačinek takzvané sloní ucho. Hotové, třeba zbylé palačinky z předchozího dne, se naplní sýrem, šunkou, salámem, houbam a podobně, pomocí párátka se přehnou napůl, obalí v trojobalu a usmaží. Podívejte se na náš recept na smažené plněné slané palačinky. Anebo si podle videa připravte špenátové palačinky. I ty pak můžete obalit a usmažit.
Témata
Recepty k tomuto článku
Mohlo by vás zajímat
Přečtěte si Zobrazit více
Rychlá tvarohová vánoční štóla je nádherně vláčná a šťavnatá. Důležitý je správný tvaroh a sušené ovoce namočené v rumu
Hitem sociálních sítí jsou tyhle smažené hermelínové kuličky v listovém těstě. Autor nafotil i postup krok za krokem
Hornickej knedlík ve vajíčku podle Adama Runduse. Připravený jako sendvič se šunkou a okurkami chutná skvěle
Přečtěte si Zobrazit více
Retro okénko: Legendární krakovský sýrový salát je vynikající na chlebíčky i jako samotný pokrm. Příprava je navíc snadná
Diktátor Stalin vyžadoval vanu plnou kyselých okurek, spolustolovníky „mučil“ pitím alkoholu a vařil mu Putin
Co je nezbytné přidat do velikonoční hlavičky? Jaké maso a bylinky na nádivku použít, aby skvěle chutnala
Komentáře (1)