Pokřtili jsme Extrakurzy! S Janem Punčochářem, Lukášem Hejlíkem i s úžasným dortem od Šárky Divácké
20. 10. 2022 Ostatní
Už jste slyšeli o Extrakurzech? Díky tomuto unikátnímu projektu se může každý učit vařit z pohodlí domova. Spuštění této výjimečné platformy bylo třeba náležitě oslavit a kde jinde by křest měl proběhnout než v restauraci U Matěje Jana Punčocháře, který je hlavní tváří těchto online kurzů.
Unikátní online kurzy vaření
Redakce Topreceptů na této výjimečné akci samozřejmě nesměla chybět. Vždyť právě Toprecepty tak trochu stály za zrodem celého projektu, jak uvedla na křtu webu Extrakurzy.cz obchodní ředitelka Extra Online Media Michaela Kačena. „Na počátku byla videa, která jsme začali točit k některým receptům na webu Toprecepty.cz a lidé se nás ptali, co takhle škola vaření. A protože se dotazy množily, rozhodli jsme vytvořit úplně samostatný projekt, což jsou právě Extrakurzy, a postavit ho na tom, že se spojíme s těmi nejlepšími v oboru.“
Jak na sváteční oběd s Janem Punčochářem?
Jak již bylo řečeno akce se konala v restauraci U Matěje, kterou vlastní a šéfuje v ní jeden z našich nejznámější kuchařů a porotce soutěže MasterChef Česko Jan Punčochář. Právě on je hlavní tváří projektu Extrakurzy a zájemcům ve svých lekcích ukáže, jak připravit dokonalý sváteční oběd. „Chci lidem ukázat, že to hlavní je koupit si dobré a kvalitní suroviny a pak z nich něco dobrého uvařit. Kromě toho chceme lidem představit i netradiční ingredience.“ Jana Punčocháře v kurzech doplní další kuchaři, kteří přesně splňují motto projektu „Učte se od těch nejlepších.“ Jak řekl moderátor celé akce Lukáš Hejlík: „Jde o opravdu nadupaný tým.“
Slavní lektoři
Budoucí lektoři samozřejmě nesměli na akci chybět. Nedorazil jen Marek Raditsch, šéfkuchař restaurace Kampa Park, který bude učit, jak zpracovat různé druhy ryb, na akci se ale aspoň objevil virtuálně prostřednictvím svého medailonku. Jeho kompletní online kurz si můžete také koupit na webu Extrakurzy.cz.
Nechyběl šéfkuchař restaurace Zas a znova Petr Hajný, jenž účastníky kurzů provede tajem dokonalých omáček. Jeho kurz, který obsahuje celkem 11 lekcí a 5 kompletních receptů, si také můžete koupit na nové platformě.
Akce se zúčastnil také majitel několika vyhlášených asijských restaurací a šéfkuchař Khanh Ta, který představí klasickou vietnamskou večeři a odhalí, jak se stoluje ve Vietnamu. Khanh vás naučí připravit kedlubnový salát, restované kuře, žebra ve sladkokyselé omáčce, usmaží před vámi plněné závitky, uvaří polévku z krevet, jasmínovou rýži a vodní špenát a naloží kimchi. Jeho kurz je také možné zakoupit na webu Extrakurzy.cz.
Kuchaře doplnila cukrářka
Těmito čtyřmi kuchaři ale Extrakurzy nekončí a zájemci se mohou těšit na další lektory. „Projekt začínáme se čtyřmi kurzy a další v současné chvíli natáčíme,“ vysvětlil manažer projektu Lukáš Mynařík. Jeden, respektive jedna, z nich, jejíž medailonek se teprve natáčí, se křtu i přímo zúčastnila. Čtveřici kuchařů tak doplnila žena – známá cukrářka Šárka Divácká, která do své brněnské cukrárně Sorry, pečeme jinak láká hosty na dorty netradičních vzhledů a zajímavých chutí.
Stejně jako oslňuje svým uměním zákazníky ve svém podniku, ohromila i hosty křtu dortem připraveným extra pro tuto příležitost. Čokoládový dort s vyobrazením Campbellových polévek chutnal naprosto úžasně a byl příjemnou sladkou tečkou za rautem, který pro hosty připravili v restauraci U Matěje.
A co se tedy servírovalo? Vynikající máslové řízečky, úžasné studené předkrmy a spousta dalších dobrot, k nimž nesměla chybět sklenice oroseného tankového piva, na němž si tu rovněž zakládají. Kromě známých kuchařů a jedné cukrářky se na představení Extrakurzů přišlo podívat mnoho dalších hostů nejen z řad známých osobností. Po rozkrojení dortu pak už zbývalo výjimečnému projektu popřát hodně úspěchů. Zhostil se toho Lukáš Hejlík, který celou akci zakončil slovy: „Ať se Extrakurzům daří a ať lidi inspirují a baví.“
Témata
Mohlo by vás zajímat
Přečtěte si Zobrazit více
Jak připravit kaldoun a co se pod tímto tajemným názvem skrývá
Vánoční trhy v Praze na Míráku lákají na pečená jablka v čokoládě, cukroví i andělské langoše za 140 Kč
Melania Trumpová se v jídle hlídá. Celý den má na talíři jen zeleninu a ovoce, nesnáší sushi, ale neodolá smaženému kuřeti
Přečtěte si Zobrazit více
Jak na ty nejlepší topinky? Základem je tvrdý chleba a správný tuk. Známe fígl, jak chleba správně nakrájet a čím ho ochutit
Jak připravit netradiční čočkovou polévku z červené čočky. Videonávod pomůže
Vynikající išlské dortíčky podle Sandtnerky: Tradiční cukroví jako od babičky voní kakaem, skořicí a rumem