Vyzkoušejte: Těstoviny z jednoho hrnce!
24. 1. 2014 Vaření
Těstoviny jsou většinou spásou pro ty, kteří nemají čas nebo chuť vařit, a přesto se chtějí dobře najíst. Dnes pro vás máme výborný tip na těstoviny z jednoho hrnce, které uvaříte raz dva a výborně si na nich pochutnáte. Zapomeňte na ohranou klasiku, kterou představují těstoviny s kečupem, a užijte si nových chutí.
Těstoviny jsou většinou spásou pro ty, kteří nemají čas nebo chuť vařit, a přesto se chtějí dobře najíst. Dnes pro vás máme výborný tip na těstoviny z jednoho hrnce, které uvaříte raz dva a výborně si na nich pochutnáte. Zapomeňte na ohranou klasiku, kterou představují těstoviny s kečupem, a užijte si nových chutí.
Na přípravu těstovin z jednoho hrnce (pro 3 osoby) budete potřebovat:
- těstoviny (volbu jejich druhu i množství necháme na vás)
- 1 plechovku konzervovaných rajčat (nakrájených na kostičky) včetně šťávy
- 3 nadrcené stroužky česneku
- 2 velké snítky bazalky (plus několik dalších lístků na ozdobu)
- ½ kávové lžičky červené papriky
- ½ kávové lžičky sušeného oregana
- 1 polévkovou lžíci nasekané pažitky
- 2 polévkové lžíce olivového oleje
- 2 šálky zeleninového vývaru (přizpůsobte množství těstovin)
- 2 ½ šálku vody (přizpůsobte množství těstovin)
- ½ šálku strouhaného sýru feta
- špetku soli a pepře podle chuti
Ve velkém hrnci smíchejte všechny ingredience kromě sýru, soli a pepře a přiveďte k varu. Vařte přibližně 9 minut, dokud nejsou těstoviny al dente. Během vaření těstoviny občas zamíchejte, aby se nepřichytily ke dnu. Také hrnec nepřikrývejte poklicí, aby se přebytečná tekutina vyvařila. Až budou těstoviny hotové, odejměte je z tepla a nechte je ještě několik minut „dojít“.
Výborné je, že těstoviny nebudou suché, ale naopak během vaření do sebe vsáknou vynikající chuť bujónu, rajčat a koření. Výsledný pokrm by pak měl být krémový. Pokud vám zbude příliš mnoho omáčky, můžete ji trochu scedit (což by byla škoda), nebo „zahustit“ právě sýrem feta. Tím také posypte těstoviny na talíři a nezapomeňte také na krásně zelené snítky bazalky.
Díky receptu na těstoviny z jednoho hrnce si užijete nejen jejich výtečné chuti, ale také jejich snadné přípravy. A navíc na vás po hostině nebude čekat skoro žádné nádobí, které byste museli mýt.
Mohlo by vás zajímat
Související obsah
Historie pizzy a jak si ji upéct doma
Pizza a jak to s ní všechno začalo Pizza, oblíbené jídlo spojované s Itálií, měla své předchůdce už ve starověkém Řecku a Egyptě. První pizzerie… Číst více
Jídelníčky slavných: Brad Pitt spořádá plato vajec k snídani a nepije alkohol
Na stříbrném plátně se objevuje od roku 1987 a… Číst více
Ajvar je pikantní zeleninová směs, kterou využijeme na topinky, špagety nebo pizzu. Poradíme, jak vyrobit ajvar doma
Ajvar pochází ze Srbska, rozšířil se v zemích bývalé Jugoslávie a na Balkáně. Základem ajvaru jsou pečené červené papriky, lilky a nepovinně rajčata.… Číst více
Pizza podle Masterchefa potřebuje omáčku z čerstvých rajčat, buvolí mozzarellu a pár facek!
I když se pizza jeví jako poměrně jednoduchý a… Číst více
Pečeme s Ivou: Vyzkoušejte jednouchou nahou pizzu scondita! Je skvělá i na snídani
Po vánočním období, tak bohatém na dobroty všech… Číst více
Oblíbenou bazalku můžeme snadno pěstovat za oknem i na zahrádce. V těchto receptech najde ideální uplatnění
Na zahrádky ji lze sázet až od poloviny května, protože je citlivá na nízké teploty. Vyžaduje slunnou polohu a kyprou dobře prohnojenou půdu. Nesnáší… Číst více
15 nejoblíbenějších receptů na špagety: Inspirujte se výběrem z našeho receptáře
Těstoviny si můžeme připravovat také doma, na těsto využijeme pouze 3 ingredience - mléko, vejce a vodu. Z vyváleného plátu vykrajujeme těstoviny… Číst více
Jak se nezbláznit v kuchyni? Zapojte děti! S recepty pro nejmenší to půjde hravě
"Mami, co bude dneska k večeři?" A je to tady… Číst více
Byliny v kuchyni: Oregáno je skvělé na pizzu i k léčbě svalových křečí
Je nedílnou součástí provensálské kořenící směsi… Číst více
Historie neapolské pizzy: Oblíbená Margherita dostala název podle mlsné šlechtičny
Je všeobecně známo, že Italové považují tuhle… Číst více
Přečtěte si Zobrazit více
Vzpomínky na 20 jídel ze školní jídelny: Proč nechceme nebo nemůžeme zapomenout?
Jahodový dort podle Terezy z Peče celá země: Skvělý dárek na Den dětí, který všechny dostane svou famózní chutí
Žloutkové věnečky: Odpalované těsto při přípravě vařte, až se přestane lepit na vařečku, a při pečení neotevírejte troubu
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 5 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 9 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Kvíz na téma jarní bylinky: Z vycházek si přineseme vždy něco dobrého do kuchyně
Yorkshire pudding je typický pro anglickou neděli jako příloha k masu. Že je to podivná kombinace? To určitě ne
Komentáře
5. 2. 2014 09:25
28. 1. 2014 12:49
27. 1. 2014 15:18
24. 1. 2014 21:48