Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Těstoviny jsou většinou spásou pro ty, kteří nemají čas nebo chuť vařit, a přesto se chtějí dobře najíst. Dnes pro vás máme výborný tip na těstoviny z jednoho hrnce, které uvaříte raz dva a výborně si na nich pochutnáte. Zapomeňte na ohranou klasiku, kterou představují těstoviny s kečupem, a užijte si nových chutí.

Těstoviny jsou většinou spásou pro ty, kteří nemají čas nebo chuť vařit, a přesto se chtějí dobře najíst. Dnes pro vás máme výborný tip na těstoviny z jednoho hrnce, které uvaříte raz dva a výborně si na nich pochutnáte. Zapomeňte na ohranou klasiku, kterou představují těstoviny s kečupem, a užijte si nových chutí.

Na přípravu těstovin z jednoho hrnce (pro 3 osoby) budete potřebovat:

  • těstoviny (volbu jejich druhu i množství necháme na vás)
  • 1 plechovku konzervovaných rajčat (nakrájených na kostičky) včetně šťávy
  • 3 nadrcené stroužky česneku
  •  2 velké snítky bazalky (plus několik dalších lístků na ozdobu)
  • ½ kávové lžičky červené papriky
  • ½ kávové lžičky sušeného oregana
  • 1 polévkovou lžíci nasekané pažitky
  • 2 polévkové lžíce olivového oleje
  • 2 šálky zeleninového vývaru (přizpůsobte množství těstovin)
  • 2 ½ šálku vody (přizpůsobte množství těstovin)
  • ½ šálku strouhaného sýru feta
  • špetku soli a pepře podle chuti

Ve velkém hrnci smíchejte všechny ingredience kromě sýru, soli a pepře a přiveďte k varu. Vařte přibližně 9 minut, dokud nejsou těstoviny al dente. Během vaření těstoviny občas zamíchejte, aby se nepřichytily ke dnu. Také hrnec nepřikrývejte poklicí, aby se přebytečná tekutina vyvařila. Až budou těstoviny hotové, odejměte je z tepla a nechte je ještě několik minut „dojít“.

Výborné je, že těstoviny nebudou suché, ale naopak během vaření do sebe vsáknou vynikající chuť bujónu, rajčat a koření. Výsledný pokrm by pak měl být krémový. Pokud vám zbude příliš mnoho omáčky, můžete ji trochu scedit (což by byla škoda), nebo „zahustit“ právě sýrem feta. Tím také posypte těstoviny na talíři a nezapomeňte také na krásně zelené snítky bazalky.

Díky receptu na těstoviny z jednoho hrnce si užijete nejen jejich výtečné chuti, ale také jejich snadné přípravy. A navíc na vás po hostině nebude čekat skoro žádné nádobí, které byste museli mýt.

Komentáře (4)

Znam a delam. V Italii se jmenuje pasta maritata = provdane testoviny, ve smyslu spojene. Dela se i s brokolici ci jinou zeleninou (napr. kvetak), vyborne. Jen je treba dat pozor na mnozstvi tekutiny, radeji dat mene a kdyz tak dolit, testoviny budou kremove, ale ne prevarene.

Přesně tak: sůl zastoupí bujón, česnek a bylinky, proto se těstoviny solí až na konci vaření podle chuti:-)

To vypadá moc dobře. Aspoň už vím, co u nás bude dnes k večeři ;) ... pipre : Těstoviny se vaří ve slané vodě, to máte pravdu, ale myslím si, že tady by tu slanost mohl zajistit ten zeleninový bujón.

To se mi teda hodně líbí :-) Určitě vyzkouším. Ale těstoviny se nevaří ve slané vodě?