Upečte si skořicové šneky trochu jinak
15. 12. 2022 Vaření
Přemýšlíte, jak byste strávili čas se svými dětmi a zároveň chcete i něco vytvořit? Zkuste společné pečení. Uvidíte, že to bude zábava a vaše děti si užijí nejenom společné chvíle, ale také se něco přiučí. Umotejte spolu skořicové šneky. A to nejen tak ledajaké. Ozdobte je kromě typické polevy něčím navíc. Třeba HARIBO medvídky Goldbären, které chutnají malým a stejně tak i dospělým a navíc jsou teď součástí jogurtu Olmíci, který se vám do receptu bude hodit taky.
Dali byste si k rodinné snídani něco opravdu výborného a vyrobeného s láskou? Pojďte strávit společný rodinný čas a dejte se do pečení skořicových šneků ozdobených medvídky Goldbären. Nejenom, že si báječně pochutnáte, zároveň si u zdobení procvičíte fantazii.
Ingredience na těsto:
500 g hladké mouky
230ml vlažného mléka
1 lžíce vanilkového jogurtu Olmíci s medvídky HARIBO Goldbären
60 g cukru krupice
20 g čerstvého droždí
60 g rozpuštěného másla
1 vejce
špetka soli
1 lžička skořice
1 vejce na potření
Ingredience na náplň:
125 g másla
50 g třtinového cukru
2 lžičky skořice
Ingredience na polevu:
180 g cukru moučka
10 g másla
20 ml mléka
1 lžíce vanilkového jogurtu Olmíci s medvídky Haribo Goldbären
šťáva z půlky citronu
Postup:
Nejprve připravíme kvásek – do hrnečku dáme vlažné mléko, lžíci cukru a rozdrobíme droždí. Kvásek necháme na teplém místě vzejít – trvá to přibližně deset minut. Do velké mísy prosejeme mouku, přidáme sůl, zbytek cukru, skořici a promícháme do směsi. Pak přidáme rozpuštěné máslo, vejce, lžíci vanilkového jogurtu Olmíci a nakonec kvásek. Těsto propracujeme, dokud se nebude lepit na okraje mísy. Poté přiklopíme čistou utěrkou a dáme kynout na teplé místo zhruba na hodinku a půl.
Mezitím připravíme náplň do šneků:
Rozpustíme máslo, do kterého přidáme cukr, skořici a dáme ztuhnout do lednice.
Po 90 minutách vyjmeme těsto z mísy a vyválíme ho do obdélníku o velikosti cca 30x50cm. Potřeme ho připravenou skořicovou směsí a zamotáme do rolády. Tu nakrájíme na 3 cm široká kolečka a dáme na plech. Šneky necháme na plechu kynout dalších třicet minut a než je šoupneme do trouby péct, pomažeme je rozšlehaným vejcem. Troubu nastavte na 160 °C a šneky pečte 30 minut.
Mezitím si připravíme polevu:
Do mísy prosejeme cukr, přidáme rozpuštěné máslo, mléko, lžíci vanilkového jogurtu Olmíci a zakapeme citronovou šťávou. Vše pořádně vymícháme do hladka.
Po upečení necháme šneky vychladnout, pokapeme je polevou a ozdobíme medvídky HARIBO Goldbären.
Témata
Mohlo by vás zajímat
Přečtěte si Zobrazit více
Vánoční trhy v Praze na Míráku lákají na pečená jablka v čokoládě, cukroví i andělské langoše za 140 Kč
Co s nadbytkem vařených vajec po Velikonocích? Můžete je naložit jako utopence nebo použít ve studené i teplé kuchyni
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Přečtěte si Zobrazit více
Jednoduchý kynutý švestkový koláč má tenké těsto a na něm položené šťavnaté ovoce posypané voňavou drobenkou
Zázvorový čaj pomáhá při nachlazení. Důležitá je správná doba luhování, s medem a citronem krásně prohřeje i báječně chutná
Maková náplň pro všestranné použití: Naučte se ji úsporně podle videonávodu