Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Upečte si skořicové šneky trochu jinak
Zdroj: Haribo

Přemýšlíte, jak byste strávili čas se svými dětmi a zároveň chcete i něco vytvořit? Zkuste společné pečení. Uvidíte, že to bude zábava a vaše děti si užijí nejenom společné chvíle, ale také se něco přiučí. Umotejte spolu skořicové šneky. A to nejen tak ledajaké. Ozdobte je kromě typické polevy něčím navíc. Třeba HARIBO medvídky Goldbären, které chutnají malým a stejně tak i dospělým a navíc jsou teď součástí jogurtu Olmíci, který se vám do receptu bude hodit taky.

Dali byste si k rodinné snídani něco opravdu výborného a vyrobeného s láskou? Pojďte strávit společný rodinný čas a dejte se do pečení skořicových šneků ozdobených medvídky Goldbären. Nejenom, že si báječně pochutnáte, zároveň si u zdobení procvičíte fantazii.

 

Ingredience na těsto:

500 g hladké mouky

230ml vlažného mléka

1 lžíce vanilkového jogurtu Olmíci s medvídky HARIBO Goldbären

60 g cukru krupice

20 g čerstvého droždí

60 g rozpuštěného másla

1 vejce

špetka soli

1 lžička skořice

1 vejce na potření

 

Ingredience na náplň:

125 g másla

50 g třtinového cukru

2 lžičky skořice

Ingredience na polevu:

180 g cukru moučka

10 g másla

20 ml mléka

1 lžíce vanilkového jogurtu Olmíci s medvídky Haribo Goldbären

šťáva z půlky citronu

 

Postup:

Nejprve připravíme kvásek – do hrnečku dáme vlažné mléko, lžíci cukru a rozdrobíme droždí. Kvásek necháme na teplém místě vzejít – trvá to přibližně deset minut. Do velké mísy prosejeme mouku, přidáme sůl, zbytek cukru, skořici a promícháme do směsi. Pak přidáme rozpuštěné máslo, vejce, lžíci vanilkového jogurtu Olmíci a nakonec kvásek. Těsto propracujeme, dokud se nebude lepit na okraje mísy. Poté přiklopíme čistou utěrkou a dáme kynout na teplé místo zhruba na hodinku a půl.

Mezitím připravíme náplň do šneků: 

Rozpustíme máslo, do kterého přidáme cukr, skořici a dáme ztuhnout do lednice.

Po 90 minutách vyjmeme těsto z mísy a vyválíme ho do obdélníku o velikosti cca 30x50cm. Potřeme ho připravenou skořicovou směsí a zamotáme do rolády. Tu nakrájíme na 3 cm široká kolečka a dáme na plech. Šneky necháme na plechu kynout dalších třicet minut a než je šoupneme do trouby péct, pomažeme je rozšlehaným vejcem. Troubu nastavte na 160 °C a šneky pečte 30 minut.

Mezitím si připravíme polevu: 

Do mísy prosejeme cukr, přidáme rozpuštěné máslo, mléko, lžíci vanilkového jogurtu Olmíci a zakapeme citronovou šťávou. Vše pořádně vymícháme do hladka. 

Po upečení necháme šneky vychladnout, pokapeme je polevou a ozdobíme medvídky HARIBO Goldbären. 




 

Témata