Pečte s námi na Velikonoce!
17. 3. 2014 Vaření
Velikonoce, očekávané svátky jara, se pomalu blíží, a tak je čas pomýšlet na to, čím ozdobíme slavnostní tabuli. K Velikonocům neodmyslitelně patří nejen pestrobarevná vajíčka, pomlázka, jarní květiny a další typická výzdoba, ale také tradiční pochoutky, bez kterých si mnozí z nás nedovedou tyto svátky už ani představit. Abyste si letošní Velikonoce užili dosyta, přinášíme Vám inspiraci v podobě skvělých receptů na oblíbené velikonoční dobroty. Vyzkoušejte s námi zcela nové chutě, kterými překvapíte všechny své strávníky!
Velikonoce, očekávané svátky jara, se pomalu blíží, a tak je čas pomýšlet na to, čím ozdobíme slavnostní tabuli. K Velikonocům neodmyslitelně patří nejen pestrobarevná vajíčka, pomlázka, jarní květiny a další typická výzdoba, ale také tradiční pochoutky, bez kterých si mnozí z nás nedovedou tyto svátky už ani představit. Abyste si letošní Velikonoce užili dosyta, přinášíme Vám inspiraci v podobě skvělých receptů na oblíbené velikonoční dobroty. Vyzkoušejte s námi zcela nové chutě, kterými překvapíte všechny své strávníky!
Jablečný beránek s medem
Ingredience:
- 5 menších jablek – oloupaných a nakrájených na kostičky
- 180g hladké mouky
- 120g krupicového cuku
- 3 vejce
- 170g rozpuštěného másla
- 1 polévková lžíce rumu
- 1 polévková lžíce medu
- 1 prášek do pečiva
- špetka skořice
Postup:
Suché a mokré přísady smíchejte zvlášť, poté dohromady. Směs nalijte do vymazané a moukou vysypané formy na beránka a pečte v předehřáté troubě na 180°C do růžova. Mírně vychladlého beránka vyklopte z formy a pocukrujte moučkovým cukrem.
Celý recept najdete zde: http://www.toprecepty.cz/recept/26491-jablecny-beranek-s-medem/.
Náš tip: Beránek se zapečeným sněhem
Ingredience:
- 1 upečený beránek
- 3 bílky
- 1 čajová lžička octa
- 90g krystalového cukru
- rozinky a barevné polevy Dr.Oetker na ozdobu
Postup:
Bílky vyšlehejte s octem a cukrem do pevného sněhu. Naplňte jím zdobící sáček a ozobte jím v podobě kudrlinek tělo beránka. Sníh zapečte v předehřáté troubě na 200°C, dokud nezezlátne. Beránka můžete dozdobit rozinkami a barevnými polevami.
Celý recept najdete zde: http://www.toprecepty.cz/recept/33304-velikonocni-beranek-se-zapecenym-snehem/.
Velikonoční nádivka
Ingredience:
- starší rohlíky
- vejce (na 1 rohlík 1 vejce)
- uzené maso (na 1 rohlík 25 g masa)
- petrželka
- mladé kopřivy
- kontryhel
- špetka soli
- sádlo na vymazání pekáče
Postup:
Uzené maso uvařte, nechte vychladnout a poté nakrájejte najemno. Rohlíky nakrájejte na drobné kostičky, zalijte vývarem z masa a nechte je nasáknout. Žloutky utřete se solí, přidejte nadrobno nasekanou petrželku, mladé kopřivy a kontryhel a smíchejte se změklými rohlíky. Ze zbylých bílků ušlehejte sníh, který vmíchejte do směsi. Zapečte v sádlem vymazaném pekáči a podávejte se zeleninovým salátem.
Celý recept najdete zde: http://www.toprecepty.cz/recept/60-velikonocni-nadivka.
Velikonoční bramborové bochánky
Ingredience na těsto:
- 300ml vody
- 100g rozpuštěné Hery
- 100g bramborové kaše v prášku
- 400g hladké mouky
- 30g droždí
- 2 čajové lžičky soli
- 2 čajové lžičky cukru
- česnek
- semínka na posypání
- 1 vejce na potření
Ingredience na náplň:
- 300g uzeného masa
- 2 cibule
- česnek
- olej
Postup:
Ze surovin na těsto vypracujte v domácí pekárně (program Těsto), nebo ručně vláčné těsto. Na oleji osmahněte na plátky nakrájenou cibuli, na kostičky nakrájené uzené a přidejte prolisovaný česnek (dle chuti). Mírně vykynuté těsto rozdělte na 20 dílů, naplňte náplní a zabalte. Bochánky dejte na plech, potřete rozšlehaným vejcem a posypte semínky. Nechte ještě půl hodiny kynout a upečte dozlatova.
Celý recept naleznete zde: http://www.toprecepty.cz/recept/11351-velikonocni-bramborove-bochanky.
Užijte si letos Velikonoce plné chuti! Na TopRecepty.cz najdete desítky tradičních i originálních receptů, kterých si užijete nejen na Velikonoce. Inspirujte se, vařte a sdílejte své kulinářské umění – to vše jen na TopRecepty.cz. Připojte se k nám!
TopRecepty.cz Vám přejí krásné Velikonoce!
Mohlo by vás zajímat
Přečtěte si Zobrazit více
Desatero rad na téma perníčky: Voňavé pečivo je sladkým pokladem české kuchyně
Vynikající išlské dortíčky podle Sandtnerky: Tradiční cukroví jako od babičky voní kakaem, skořicí a rumem
Špagety chudé báby Klouzandy: Recept Jiřiny Bohdalové připravíte do půlhodinky a vyjde jen na pár korun