Ten pravý Karneval chutí zažijete jen na výstavišti v Ostravě!
23. 4. 2014 Tipy a triky
Pestrá nabídka dobrého jídla a pití, ochutnávky, košty, degustační menu, kulinářské show a různé gastronomické lahůdky potěší všechny labužníky ve dnech 16. – 18. května 2014 na Výstavišti Černá louka v Ostravě.
Pestrá nabídka dobrého jídla a pití, ochutnávky, košty, degustační menu, kulinářské show a různé gastronomické lahůdky potěší všechny labužníky ve dnech 16. – 18. května 2014 na Výstavišti Černá louka v Ostravě.
Jedná se o druhý ročník gastronomické výstavy, která se i tentokrát zaměří na širokou veřejnost. Několikrát denně bude probíhat kuchařská show s ochutnávkou specialit z projektu Czech specials a Jak šmakuje Moravskoslezsko. Celou show bude komentovat p. Lukáš Limprecht, viceprezident AHR ČR pro gastronomii.
Akce bude rozdělena do 3 sekcí. V první sekci nahlédneme do kuchyní vyhlášených restaurací, které jsou členy Asociace hotelů a restaurací ČR, ve kterých budou špičkoví kuchaři připravovat degustační menu. Své chuťové buňky můžete potěšit v další sekci, ve které bude připravovat speciality 14 restaurací z celého Moravskoslezského kraje.
Prostor ke své prezentaci opět dostanou nejen výrobci, distributoři a prodejci jídla a pití, ale také hotely, restaurace, vinařství, pivovary, destilerie a další. Lákat budou i lahůdky na stáncích výrobců a prodejců - sýry, vína, pamlsky, káva, čaje, koření, pekařské, cukrářské, mléčné a řeznické výrobky. Ochutnat budete moci nejrůznější drinky a nápoje. Chybět rozhodně nebude prezentace baristů a barmanů i degustace vín.
Pro návštěvníky bude i tentokrát připravena kuchařská show, bohatý doprovodný program a spousty chuťových zážitků a kulinářských zajímavostí.
Spoluorganizátorem akce je Asociace hotelů a restaurací ČR, záštitu nad touto akcí převzal Moravskoslezský kraj. Partnerem akce je CzechTourism a Czech specials.
Další informace týkající se výstavy:
Otevírací doba:
pátek 13:00 - 20:00 hod.
sobota 10:00 - 20:00 hod.
neděle 10:00 - 16:00 hod.
Vstupné:
Dospělí 50,- Kč
Důchodci, studenti, děti, ZTP 30,- Kč
Hromadný vstup pro ZŠ (minimálně 20 osob) 20,- Kč
Platí VIP karta 2014
Změna programu vyhrazena
Tisková zpráva
Mohlo by vás zajímat
Přečtěte si Zobrazit více
Teplé nápoje pro chladné dny. Recepty nejen na zahřátí
Jak na ty nejlepší topinky? Základem je tvrdý chleba a správný tuk. Známe fígl, jak chleba správně nakrájet a čím ho ochutit
Melania Trumpová se v jídle hlídá. Celý den má na talíři jen zeleninu a ovoce, nesnáší sushi, ale neodolá smaženému kuřeti
Přečtěte si Zobrazit více
Jednoduchý kynutý švestkový koláč má tenké těsto a na něm položené šťavnaté ovoce posypané voňavou drobenkou
Pečená jablka jako vzpomínka na zimní chvíle u babičky. Takto si je hravě připravíte i doma
Účastnice Hell's Kitchen Sierra přiznala, kdy je v kuchyni nejistá a jaká jídla neumí vařit: Musím se to naučit, to vím, říká
Komentáře
18. 5. 2014 09:12
18. 5. 2014 08:55