Želatinový meloun oživí každou jarní párty!
13. 4. 2014 Tipy a triky
Čas jarních grilovaček, venkovního posezení a zahradních párty je tu! K tomuto skvělému období roku také neodmyslitelně patří chuť melounu. Proto Vám dnes přinášíme inspiraci, jak si meloun vychutnat zcela nově a netradičně. Vyzkoušejte želatinové melouny, které Vás uchvátí nejen svou chutí, ale také vzhledem!
Čas jarních grilovaček, venkovního posezení a zahradních párty je tu! K tomuto skvělému období roku také neodmyslitelně patří chuť melounu. Proto Vám dnes přinášíme inspiraci, jak si meloun vychutnat zcela nově a netradičně. Vyzkoušejte želatinové melouny, které Vás uchvátí nejen svou chutí, ale také vzhledem!
Na přípravu želatinových melounů budete potřebovat:
- 3 čajové šálky melounové šťávy
- 2 čajové šálky vody*
- ½ čajového šálku krystalového cukru
- 4 balíčky neochucené želatiny
- hrubozrnnou sůl
Malý a zralý meloun rozkrojte napůl a vydlabejte z něj všechnu dužinu. Tu dejte do odšťavňovače, nebo z ní přes síto vymačkejte co nejvíce šťávy.
V hrnci smíchejte vodu a cukr a za stálého míchání vařte na mírném ohni, dokud se cukr zcela nerozpustí. Odstraňte z tepla, přidejte 3 šálky šťávy z melounu a vmíchejte želatinu. Směs nalijte do dutých půlek melounů a nechte v ledničce chladnout minimálně 4 hodiny.
*Na želatinovém melounu si pochutnají nejen děti, ale i dospělí – v takovém případě můžete 1 šálek vody nahradit bílým rumem nebo vodkou.
Meloun servírujte na dřevěném prkně a krájejte na měsíčky jako obvykle. Pro zvýraznění chuti podávejte se špetkou hrubozrnné soli.
Mohlo by vás zajímat
Přečtěte si Zobrazit více
Vynikající išlské dortíčky podle Sandtnerky: Tradiční cukroví jako od babičky voní kakaem, skořicí a rumem
Žižkovské pivobraní na Parukářce: Lívanec za 30 Kč a pivo od 40 Kč lákají i přes nepřízeň počasí
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Komentáře
7. 11. 2014 12:51
21. 5. 2014 08:31
15. 5. 2014 09:14
9. 5. 2014 16:30
26. 4. 2014 18:01