Plněná kuřecí prsa: Špenát, šunka, niva či omeletka zajistí masu šťavnatost a na talíři se budou krásně vyjímat
14. 2. 2023 Vaření
Plněná kuřecí prsa jsou pokrmem, který si můžeme připravit poměrně rychle. Když je naplníme správnými ingrediencemi, budou krásně šťavnatá, výborná a na řezu velmi dekorativní. Zjistěte, jaké varianty jsme pro vás vybrali.
Šťavnatá kuřecí prsa
Kuřecí maso patří na špici v oblíbenosti mas, hlavně pro jeho snadnou a rychlou přípravu. Můžete si z něj také připravit nejrůznější jídla, protože se báječně kombinuje.
Většinou saháme po kuřecích prsou, která ale dokáží být při příliš dlouhé přípravě vyschlá. Kuřecí prsa jsou nejdietnějším kouskem z kuřete, a právě naplnění přispívá k jejich šťavnatosti. Inspirujte se našimi tipy.
Mohlo by vás zajímat
Plněná kuřecí kapsa se šunkou a sýrem
Plněná kuřecí prsa se nejčastěji připravují se sýrem. Rozmanitost této náplně je velmi široká. Můžete sáhnout po aromatických sýrech (čedar, parmazán) včetně plísňových (hermelín, niva), ale také po obyčejném eidamu a podobném typu sýrů, možností je i feta, případně mozzarella.
Pak záleží, kterou další hlavní ingredienci zvolíte. Velmi oblíbenou je ta nejobyčejnější: sýr (vyberte si eidam, hermelín, nebo čedar) a šunka. Tuto kapsu si můžete přichystat „na přírodno“, ale také ji obalit v trojobalu.
Náš tip: Připravte si smaženou kuřecí kapsu se šunkou a sýrem.
Kuřecí prsa plněná pestem
Protože mohou být kuřecí prsa, na rozdíl od stehenních řízků, trochu sušší, je skvělé, když je můžete doplnit o šťavnatou náplň. Tou může být třeba bazalkové pesto. Pokud máte doma skleničku pesta, je toto ideální příležitost, jak surovinu využít. Variantou je také petrželkové, nebo třeba tymiánové pesto.
Náš tip: Připravte si kuřecí prsa plněná pestem.
Kuřecí prsa plněná játry
Další méně tradiční variantou plnění kousků kuřete, jsou pak játra. Může to působit trochu sušším dojmem, ale šťavnatost podpoří aromatická hořčice. Pokud máte domácí kořenící směs vegetu, výborně přispěje k bohatším chutím.
Náš tip: Přichystejte si plněná kuřecí prsa omeletkou a játry.
Kuřecí kapsa plněná špenátem
Špenát je někdy neprávem odmítán. A to je trochu škoda. Protože z něj při přidání dalších správných ingrediencí můžete připravit výborné jídlo. Takovým může být třeba právě kuřecí kapsa plněná špenátem. Připravte si je podle tohoto receptu. Přichystejte si: 4 kuřecí prsa, 40 g parmazánu, 50 g eidamu, 250 g čerstvého špenátu, 2 stroužky česneku, 200 ml kuřecího nebo zeleninového vývaru, hrst plátků mandlí, řepkový nebo slunečnicový olej, pepř a sůl.
Jak na to? Střed kuřecích prsou prořízněte tak, aby uvnitř vznikla kapsa. Celá prsa i uvnitř osolte a opepřete. Prolisujte česnek. Špenát dejte do cedníku a přelijte ho vroucí vodou. Parmazán nastrouhejte do misky, stejně tak eidam, a oba sýry smíchejte. Sýry promíchejte se špenátem, plátky mandlí a česnekem. Směs vložte do kapsy. Pro jistotu můžete kapsu zpevnit párátkem. Pánev dejte na plotnu, kápněte na ni olej a rozehřejte ji. Na rozpálenou pánev dejte kuře a pomalu ho smažte dozlatova, pak prsa otočte. Pár minut upravujte i z druhé strany. Přilijte trochu vývaru, přiklopte a nechte dusit asi čtvrt hodiny. Pokud vývar nebude stačit, můžete kápnout trochu vody.
Náš tip: Tento pokrm můžete obměnit tak, že místo vývaru zvolíte bílé víno. Recept využívá čerstvý špenát. Můžete zvolit i ten mražený. Nechte ho povolit a co nejvíce vysušte vodu.
Kuřecí kapsa s nivou a broskví
Kuře, niva, a broskev. To je kombinace, která už po léta slaví úspěch, i když se tomu řada kuchařů diví. Ale je šťavnatá, voňavá a rychlá. Co víc si přát.
Náš tip: Kuřecí kapsy s nivou si můžete připravit podle tohoto receptu.
Témata
Recepty k tomuto článku
Mohlo by vás zajímat
Související obsah
Rady pro perfektní domácí kimchi: Výroba přírodního probiotika stojí jen pár korun
Chladné počasí přímo vyzývá k nakopnutí organismu… Číst více
Oslavte mezinárodní den mrkve! Proč je dobrá pro oči a nevhodná pro miminka?
Pokud máte rádi mrkev, dnes je váš den! Na 4.… Číst více
Znáte kvašenou specialitu kimchi? Připravte si ji doma snadno a levně a bacily se vám vyhnou!
Kimchi je tak trochu symbolem korejské kuchyně.… Číst více
Kimchi: Do vitaminy nabité korejské varianty kysaného zelí patří mrkev i ředkev a pikantní chuť dodá speciální pasta
V podzimních a zimních měsících je třeba… Číst více
7 nejlepších receptů na krémovou polévku. Jaké je jejich tajemství?
Oblíbené krémové polévky Zeleninu do všech krémových polévek buď nejprve osmahneme na tuku nebo ji rovnou vaříme ve vodě, případně ve vývaru.… Číst více
Hrnec, nebo časovaná bomba? První "papiňák" sloužil alchymistům k výrobě zlata
Brambory uvařené za pět minut, hovězí maso do… Číst více
Mrkev místo cigarety. Jak vám jídlo může pomoct přestat s kouřením?
Předsevzali jste si, že v novém roce přestanete… Číst více
Acidofilní mléko vs. kefír: Jak se od sebe liší a co je k čemu dobré?
Jednou z výhod moderní doby je, že ve velkých… Číst více
Podzimní kořenová zelenina: Jaké jsou možnosti využití
Kořenová zelenina Začíná barevný podzim a kořenová zelenina k němu neodmyslitelně patří. Je to zelenina pěstovaná kvůli svým podzemním částem,… Číst více
Skvělá chuť zeleniny v pomazánkách
Co si dnes namažeme? Základem našeho každodenního jídelníčku je často chléb a jiné pečivo. Proto nás stále doprovází otázka, co si dnes namažeme.… Číst více
Přečtěte si Zobrazit více
Kuře z jednoho pekáčku: Večeře skoro bez práce ve třech různých variacích. Zvládnete to levou zadní!
7 špenátových receptů: Oblíbená jídla se špenátem chystáme hlavně na jaře
Pesto presto! Jak vyrobit levnou českou verzi slavné italské speciality, kterou si zamilujete?
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 2 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 5 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Přečtěte si Zobrazit více
Tajemství kuřecích nugetek: Oblíbené jídlo fast foodů vzniklo původně v laboratoři, ale doma připravené jsou božské
Domácí vegeta ze sušeného libečku ochutí vývar i bramborovou kaši a vyjde na pár korun
12 tipů na svačiny pro školáky: Připravte dětem třeba wrap s kuřecím masem nebo cuketovou buchtu!