Vakuum pro vaše potraviny
12. 5. 2014 Tipy a triky
Potraviny většinou skladujeme v různých dózách v chladničce. Po nějaké době ale zelenina a ovoce stejně začnou vysychat, uzeniny mění barvu… Ideální není ani zmražení. Proti ztrátě vůně, barvy i chuti potravin a úbytku vitamínů a všech dalších látek, které potraviny obsahují je nejlepším řešením vakuum. Trvanlivost potravin, které jsou uloženy ve vakuu, se prodlužuje v mnoha případech až pětinásobně! Ve vakuu můžeme uložit suroviny, ale i polotovary nebo hotová jídla. Skutečnost, že vakuum je funkční způsob dokazuje i zavařování…
Potraviny většinou skladujeme v různých dózách v chladničce. Po nějaké době ale zelenina a ovoce stejně začnou vysychat, uzeniny mění barvu… Ideální není ani zmražení. Proti ztrátě vůně, barvy i chuti potravin a úbytku vitamínů a všech dalších látek, které potraviny obsahují je nejlepším řešením vakuum. Trvanlivost potravin, které jsou uloženy ve vakuu, se prodlužuje v mnoha případech až pětinásobně! Ve vakuu můžeme uložit suroviny, ale i polotovary nebo hotová jídla. Skutečnost, že vakuum je funkční způsob dokazuje i zavařování…
V minulosti objevilo několik různých výrobků, které tento princip využívaly. Manipulace s nimi ale byla poměrně složitá a zdlouhavá, většinou se jednalo o způsob, kdy se z uzavřené nádoby vzduch odčerpával elektrickou vakuovou pumpou. Společnost Korea Alphaline Co., Ltd přišla s jednodušším řešení a dnes již celosvětově patentovaný systém LockSyVac úspěšně exportuje do třiceti zemí po celém světě!
Jednoduché vakuum šetří peníze!
Vakuové dózy LokSy Vac z pevného a zároveň pružného průhledného plastu mají speciální těsnění. Po naplnění se dóza uzavře víkem s ventilem v horní části, ventil se uzavře a dóza několikrát stlačí. Vzduch v té chvíli může ven, ale ne zpět a v dóze vzniká tímto jednoduchým způsobem vzduchoprázdno - vakuum… Otevření je také samozřejmě víc než jednoduché – pouze se otevře ventil ve víku.
Jednoduché vytvoření vakuového prostředí ale není jedinou výhodou tohoto systému. Dóza LockSyVac je průhledná a tak můžete kdykoliv kontrolovat její obsah. Velmi snadno zjistíte, že potraviny, polotovary ani hotová jídla opravdu svůj vzhled, barvu ani konzistenci nemění, nezměněnou vůni ale vzhledem k dokonalému utěsnění zkontrolujete až po otevření…
Boxy systému LockSyVac můžete vložit do chladničky i mrazničky, ale také do mikrovlnné trouby, kde jejich obsah bez problémů ohřejete. Jsou zhotoveny z velmi odolného materiálu, který se při pádu nerozbije a je vyzkoušeno, že uzavřená dóza se v takovém případě neotevře! Boční stěny jsou mírně zkosené, aby při uložení v chladničce kolem dózy mohl volně cirkulovat studený vzduch. Jednoduchá je i údržba, protože na ruční mytí je možné použít všechny běžné prostředky, případně můžete všechny části umýt v myčce nádobí.
Dózy se vyrábí v několika velikostech s obsahem až do 3 litrů, k dostání jsou i v praktických sadách.
Celosvětový patent LockSy Vac
Výrobce vakuových boxů LockSyVac společnost Korea Alphaline Co., Ltd na tento systém také vlastní celosvětový patent a exportuje je do 30 zemí celého světa. LockSyVac se v současnosti úspěšně prodávají například v USA, Mexiku a dalších státech Jižní Ameriky, v Austrálii, na Novém Zélandu, dokonce i na středním východě a v mnoha asijských zemích, a také v západní i východní Evropě.
V České republice jsou dózy LockSyVac k dostání pouze a výhradně v e-shopu s kuchyňským vybavením www.vsenavareni.cz nebo v jeho kamenné prodejně v Praze 8 proti divadlu v Libni. Můžete si je pořídit samostatně ve všech vyráběných velikostech, nebo v sadě s několika různými obsahy.
PR článek
Mohlo by vás zajímat
Přečtěte si Zobrazit více
Melania Trumpová se v jídle hlídá. Celý den má na talíři jen zeleninu a ovoce, nesnáší sushi, ale neodolá smaženému kuřeti
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Chtěli byste své lásce vytvořit sladký moučník ve tvaru srdce, ale nemáte vhodnou formu? Poradíme, jak si ji přizpůsobit.
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Jak na ty nejlepší topinky? Základem je tvrdý chleba a správný tuk. Známe fígl, jak chleba správně nakrájet a čím ho ochutit
Vynikající išlské dortíčky podle Sandtnerky: Tradiční cukroví jako od babičky voní kakaem, skořicí a rumem
Komentáře