Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jahody k létu prostě neodmyslitelně patří. Existuje nespočet jahodových pochoutek, mezi nejchutnější z nich rozhodně patří lahodné jahodovo-medové máslo! Pokud rádi objevujete nové věci, vyzkoušejte náš recept a užijte si chutě jahod zcela netradičně.

Jahody k létu prostě neodmyslitelně patří. Existuje nespočet jahodových pochoutek, mezi nejchutnější z nich rozhodně patří lahodné jahodovo-medové máslo! Pokud rádi objevujete nové věci, vyzkoušejte náš recept a užijte si chutě jahod zcela netradičně.

Tento recept pochází pravděpodobně z Francie a užijí si ho všichni milovníci sladkých snídaní a dezertů.

Na přípravu budete potřebovat: hrst jahod, 3 lžíce medu, 2 čajové lžičky čerstvé citronové šťávy, ½ čajové lžičky soli, půl kostky změklého másla

1. V kuchyňském robotu rozmixujte jahody do hladkého pyré

2. K jahodám přidejte med a citronovou šťávu a povařte za stálého míchání do mírného zhoustnutí. Směs nechte vychladnout na pokojovou teplotu a podle chuti osolte.

3. Pomocí ručního mixéru nebo šlehače do směsi zapracujte změklé máslo. Výsledná směs by měla být hladká a krémová

4. Máslo dejte do nádoby a nechte v lednici chladnout minimálně jednu hodinu. Čím déle máslo chladne, tím více se různorodé chutě spojí a rozvinou. Skladujte ve vzduchotěsné nádobě.

Jahodové máslo je ideální na toasty, vafle, palačinky, i když nejchutnější je asi na ještě teplém čerstvém pečivu.

Dobrou chuť!

Komentáře (3)

Mnam! Pekne obrazky!:-K Skoda jen, ze se nada ulozit a posilat bodiky! :-(

to může být dobré:yes:, já jsem milovník sladkých snídaní :-p:-p, jen ta sůl mi tam nesedí :-?

:no: