Jahodovo-medové máslo
16. 5. 2014 Vaření
Jahody k létu prostě neodmyslitelně patří. Existuje nespočet jahodových pochoutek, mezi nejchutnější z nich rozhodně patří lahodné jahodovo-medové máslo! Pokud rádi objevujete nové věci, vyzkoušejte náš recept a užijte si chutě jahod zcela netradičně.
Jahody k létu prostě neodmyslitelně patří. Existuje nespočet jahodových pochoutek, mezi nejchutnější z nich rozhodně patří lahodné jahodovo-medové máslo! Pokud rádi objevujete nové věci, vyzkoušejte náš recept a užijte si chutě jahod zcela netradičně.
Tento recept pochází pravděpodobně z Francie a užijí si ho všichni milovníci sladkých snídaní a dezertů.
Na přípravu budete potřebovat: hrst jahod, 3 lžíce medu, 2 čajové lžičky čerstvé citronové šťávy, ½ čajové lžičky soli, půl kostky změklého másla
1. V kuchyňském robotu rozmixujte jahody do hladkého pyré
2. K jahodám přidejte med a citronovou šťávu a povařte za stálého míchání do mírného zhoustnutí. Směs nechte vychladnout na pokojovou teplotu a podle chuti osolte.
3. Pomocí ručního mixéru nebo šlehače do směsi zapracujte změklé máslo. Výsledná směs by měla být hladká a krémová
4. Máslo dejte do nádoby a nechte v lednici chladnout minimálně jednu hodinu. Čím déle máslo chladne, tím více se různorodé chutě spojí a rozvinou. Skladujte ve vzduchotěsné nádobě.
Jahodové máslo je ideální na toasty, vafle, palačinky, i když nejchutnější je asi na ještě teplém čerstvém pečivu.
Dobrou chuť!
Mohlo by vás zajímat
Přečtěte si Zobrazit více
Dokonalý ořechový krém do cukroví: Je nenáročný na přípravu a provoněný rumem, díky kterému déle vydrží
Jahodový koktejl trochu jinak a s dokonalou chutí: Videonávod poradí s přípravou
Pracny z tatranek: Netradiční varianta oblíbené klasiky, kterou připravíte na poslední chvíli
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Holka u plotny radí: Kuličky z Lotus sušenek jsou připravené raz dva a stejně tak rychle budou mizet ze stolu
Jak uvařit jahodový džem. Jahody výborně doplňuje rybíz, který má dobré želírovací schopnosti
Komentáře (3)