Zmrzlinový dort osvěží každou párty!
21. 7. 2014 Tipy a triky
Není nic tak jednoduchého, lahodného a v horkých letních dnech osvěžujícího jako zmrzlinový dort. Existuje nespočet receptů na tuto studenou pochoutku – my Vám dnes přinášíme jeden z nich, který vyniká snadnou přípravou, dokonalým vzhledem a samozřejmě výtečnou chutí. Náš dort připravíte raz dva, kdykoli na něj dostanete chuť.
Není nic tak jednoduchého, lahodného a v horkých letních dnech osvěžujícího jako zmrzlinový dort. Existuje nespočet receptů na tuto studenou pochoutku – my Vám dnes přinášíme jeden z nich, který vyniká snadnou přípravou, dokonalým vzhledem a samozřejmě výtečnou chutí. Náš dort připravíte raz dva, kdykoli na něj dostanete chuť.
Zmrzlinovým dortem bez vaření a pečení zpříjemníte každou párty, oslavu i letní lenošení. Jeho příprava je tak rychlá, že s ním můžete překvapit i nečekané hosty.
Na zmrzlinový dort si připravte:
- 10 kusů zmrzlinových sendvičů (např. Ruská zmrzlina apod.)
- velkou porci zmrzliny k plnění (výběr druhu záleží čistě na Vás)
- krabici sušenek Oreo
- čokoládovou polevu
- čokoládové lupínky
- cukrářské ozdoby
Připravte si větší a hlubší pekáč nebo dortovou formu s pečícím papírem. Dno pekáče vyplňte zmrzlinovými sendviči (sendviče podle potřeby pokrájejte a pečlivě vyplňte také rohy nádoby). Na sendviče dejte vrstvu zmrzliny a tu poklaďte další vrstvou sendvičů. Pracujte rychle, aby zmrzlina neroztála. Hotový dort dejte do mrazáku.
Dále si připravte oblíbené sušenky (my doporučujeme sušenky Oreo, nebo pusinky) a nalámejte je na větší kusy, dále čokoládovou polevu či rozpuštěnou čokoládu, cukrářské ozdoby, gumové medvídky a další pochoutky, kterými chcete dort ozdobit. Dort polijte čokoládou, posypte vybranými dobrotami a dejte znovu zamrazit.
Před podáváním dort vyndejte z mrazáku, aby mírně povolil, pokrájejte na velké kostky a podávejte například s čerstvým ovocem, kompotem nebo omáčkou z lesních plodů.
Za málo práce vynikající pochoutka – to je tento zmrzlinový dort! Určitě jej vyzkoušejte!
Mohlo by vás zajímat
Komentáře
2. 5. 2023 15:30
29. 8. 2014 13:46
23. 7. 2014 12:53
22. 7. 2014 09:20