Zámečtí kuřecí rarášci: Kousky kuřete obalené v nadýchaném pivním těstíčku jsou usmažené za chvíli a chutnají božsky
12. 4. 2023 Vaření
Kuřecí maso můžeme připravit na mnoho způsobů. Zámečtí kuřecí rarášci mají blíž do hospody než do vznešeného zámku. S chutí jídla to ale vůbec nesouvisí. Přichystejte si výborné kuřecí maso v pivním těstíčku.
Proč si připravit maso v pivním těstíčku
Kuřecí maso je nejen jemné, ale především je jeho příprava rychlá. A o to nám v případě rychlovky jde především. Stejně tak by ale bylo možné naložit vepřové maso, jen by muselo zůstat naložené mnohem déle. Sáhnout můžeme i po krůtím, případně králičím masu. Maso lze naložit předem (před odchodem do práce a pak už ho jen osmažit). Je hotové během chvilky.
Pivní těstíčko je jemné, nadýchané a chuťově dobré a obalené varianty čehokoliv (maso, sýr, houby, květák) jsou u nás velmi oblíbené. Kromě toho můžete připravit kuřecí rarášky nejen kdykoliv běžně v týdnu, ale také jako jedno z pohoštění na „uzobávání“ jako chuťovku.
Mohlo by vás zajímat
Co je potřeba na kuřecí rarášky
Na kuřecí rarášky potřebujete kuřecí maso, ideálně stehenní řízky. V tomto receptu ale také chutnají dobře kuřecí prsa. Do obalovací směsi pak patří kromě piva i vejce, sójová omáčka, plnotučná hořčice a koření.
Jako koření můžete využít pepř a oregano, hodí se i sušený česnek, výborně chutná kurkuma. Variantou jsou i zelené bylinky, jako jsou pažitka a petrželka.
Rychle, rychle, ať už je jídlo na stole! Možná jste se zdrželi v práci, možná vás zaskočila nečekaná návštěva... dobré jídlo nemusí být věda, která vyžaduje hodiny u plotny. I rychle připravené…
Jak vylepšit kuřecí rarášky
Pokud byste chtěli maso vylepšit a zjemnit, před obalováním ho ještě naložte do smetany a jogurtu, a to alespoň na půl hodiny. Pak teprve se pusťte do obalování v těstíčku.
Mohlo by vás zajímat
Jak připravit zámecké kuřecí rarášky
Na přípravu budete potřebovat: 500 g kuřecího masa, 40 g hladké mouky, 25 g plnotučné hořčice, 25 g bramborového škrobu, 25 g sójové omáčky, 50 ml světlého piva, 1 vejce, špetka oregana, olej na smažení a sůl.
Jak na to? Nejdříve si připravte těstíčko na naložení masa. Rozklepněte vajíčko. Bílek si odložte do malé nádoby. Žloutek dejte do misky, přisypte mouku, škrob, zalijte pivem, přidejte sójovou omáčku a hořčici a zpracujete do hladkého těsta. Vedle v nádobě ušlehejte bílek a opatrně ho zapracujete do těsta. Maso nakrájejte na nudličky a vložte ho do připraveného těsta a důkladně ho v něm obalte ze všech stran. Nechte tři hodiny odležet.
Pak v pánvi rozehřejte vrstvu oleje a vkládejte do ní kousky masa s těstíčkem a osmažte ho z obou stran dozlatova. Osmažené kousky položte na talíř s ubrouskem, do kterého se vstřebá přebytečný tuk.
Náš tip: Připravte si zámecké kuřecí rarášky podle tohoto videoreceptu:
Co podávat jako přílohu ke kuřecím raráškům
Jako příloha k tomuto pokrmu jsou ideální brambory. Ať už vařené, nebo ještě lépe šťouchané se smetanou a spoustou jarních bylinek.
Témata
Recepty k tomuto článku
Mohlo by vás zajímat
Související obsah
Rady pro perfektní domácí kimchi: Výroba přírodního probiotika stojí jen pár korun
Chladné počasí přímo vyzývá k nakopnutí organismu… Číst více
Oslavte mezinárodní den mrkve! Proč je dobrá pro oči a nevhodná pro miminka?
Pokud máte rádi mrkev, dnes je váš den! Na 4.… Číst více
Znáte kvašenou specialitu kimchi? Připravte si ji doma snadno a levně a bacily se vám vyhnou!
Kimchi je tak trochu symbolem korejské kuchyně.… Číst více
Kimchi: Do vitaminy nabité korejské varianty kysaného zelí patří mrkev i ředkev a pikantní chuť dodá speciální pasta
V podzimních a zimních měsících je třeba… Číst více
7 nejlepších receptů na krémovou polévku. Jaké je jejich tajemství?
Oblíbené krémové polévky Zeleninu do všech krémových polévek buď nejprve osmahneme na tuku nebo ji rovnou vaříme ve vodě, případně ve vývaru.… Číst více
Hrnec, nebo časovaná bomba? První "papiňák" sloužil alchymistům k výrobě zlata
Brambory uvařené za pět minut, hovězí maso do… Číst více
Mrkev místo cigarety. Jak vám jídlo může pomoct přestat s kouřením?
Předsevzali jste si, že v novém roce přestanete… Číst více
Acidofilní mléko vs. kefír: Jak se od sebe liší a co je k čemu dobré?
Jednou z výhod moderní doby je, že ve velkých… Číst více
Podzimní kořenová zelenina: Jaké jsou možnosti využití
Kořenová zelenina Začíná barevný podzim a kořenová zelenina k němu neodmyslitelně patří. Je to zelenina pěstovaná kvůli svým podzemním částem,… Číst více
Skvělá chuť zeleniny v pomazánkách
Co si dnes namažeme? Základem našeho každodenního jídelníčku je často chléb a jiné pečivo. Proto nás stále doprovází otázka, co si dnes namažeme.… Číst více
Přečtěte si Zobrazit více
Jak využít pivo při vaření: Hodí se nejen pod špekáčky, ale i do těsta na závin a při přípravě jiných moučníků
5 skromných večeří na všední dny: Zadělávaná kedlubna, nudle s mákem nebo dušená mrkev ve stylu vaření našich babiček
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 2 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 5 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno 31. 5. 2024 17:12