Večeře z jedné pánve: Mleté maso s těstovinami dochutí bylinky, kukuřice mu dodá mexický šmrnc a příprava je úplně jednoduchá
25. 4. 2023 Vaření
Jídla z jedné pánve jsou praktická a rychlá na přípravu. Přichystejte si mleté maso s těstovinami z jedné pánve plné chutí a vůní koření a bylinek v tak trochu mexickém stylu.
Co se dá udělat z mletého masa
V naší kuchyni je mleté maso poměrně oblíbené. Nejčastěji to bývá směs vepřového a hovězího, ale kombinovat jdou i další druhy masa. Přichystat z nich můžete karbanátky, holandské řízky, čevabčiči, hodí se ale také třeba do lasagní nebo do plněných paprik. Variantou je také pálivé chilli con carne, nebo třeba milánské špagety.
Mohlo by vás zajímat
Co je potřeba na mleté maso s těstovinami
Potřebujete nakrmit několik hladových krků, a to co možná nejrychleji? Recepty z jednoho pekáče jsou přesně to, co hledáte. Vaření v tomto stylu znamená, že připravujete nějakou dobrotu, většinou…
Jak na mleté maso s těstovinami
Připravte si výbornou rychlovku z jedné pánve. Budete potřebovat: 400 g mletého masa (směs vepřového a hovězího), 1 větší cibule, 2–3 stroužky česneku, 250 ml rajčatového pyré, 400 ml hovězího vývaru, 200 g těstovin, 210 g sterilované kukuřice, špetka chilli, bazalka, oregano, olej, sůl pepř, případně trochu cukru.
Jak na to? Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno. Na pánev nalijte olej, nechte ho rozehřát a orestujte cibulku, dokud nezezlátne. Očistěte česnek a prolisujte ho k cibulce. Nechte rozvonět a přidejte maso. Krátce opečte, aby se zatáhlo. Průběžně míchejte, aby se maso nespojilo.
Přilijte rajčatové pyré, zamíchejte, osolte, opepřete a po chvíli přilijte část vývaru, přidejte bazalku, oregano. Dobře promíchejte. Přidejte těstoviny. Pánev přikryjte, ztlumte plamen a nechte probublávat. Občas promíchejte, a pokud je potřeba, přilijte vývar. Duste, dokud těstoviny nezměknou. Kukuřici zceďte a přidejte ji do hotové směsi. Pak už jen dochuťte troškou chilli, případně cukru.
videoRecipe:52956;show_title=1]
Témata
Recepty k tomuto článku
Mohlo by vás zajímat
Přečtěte si Zobrazit více
Tajemství poctivého domácího masového vývaru: Kosti i zeleninu předpečte v troubě a vývar „táhněte“ aspoň 5 hodin
Jak správně usmažit cibuli dosklovita, dorůžova či dočervena? Začátečníkům video napoví, jak postupovat
Desatero rad na téma mleté maso: Jak s ním pracovat a jakou má trvanlivost