Matěj Ruppert prozradit tajnou přísadu, kterou používá při vaření a vysvětlil, proč je doma v kuchyni tak spokojený
9. 5. 2023 Ostatní
Zpěvák skupiny Monkey Business Matěj Ruppert je díky svému účinkování v pořadu o italské kuchyni, v němž mu průvodce svou domovinou dělal Emanuele Ridi, často brán jako odborník na gastronomii. Zda tomu tak skutečně je, zjistí i diváci FTV Prima, sledující „Koko ve varu“, kde je Ruppert tento týden hostem. V rozhovoru pro server Toprecepty.cz zpěvák prozradil nejen to, zda se vyhýbá nějakému jídlu, jakou kuchyni má nejraději, ale i to, proč je v jeho vaření i trocha vychytralosti.
Matěji, na televizní obrazovce se opět prezentujete ve spojitosti s kulinářstvím, vařením a kuchyní. Jak se z vás stala „celebrita přes jídlo“?
Takhle se rozhodně necítím. Ale je pravda, měl jsem štěstí, že mě Emanuele Ridi přizval na naše společné putování v pořadu České televize Manu a Matěj, a to mě velmi baví.
Jak moc jste aktivní v kuchyni doma?
Vařím doma hodně a rád, baví mě to a v jistém směru jde i o relax. Navíc, když je člověk u plotny, tolik není zapřahán do ostatních otřesných domácích činností jako je třeba luxování. Takže je v tom i špetka vychytralosti (smích).
Mohlo by vás zajímat
Musí si zpěvák dávat pozor na nějaká jídla, třeba pálivá, nebo vaše hlasivky snesou vše?
O žádném jídle, na které si bych si dával pozor, nevím. Při zpěvu jsou problematické bublinky a říhání! Není nad to si před duetem s pěknou kolegyní dát karboš a zapít ho colou (smích).
Jaká kuchyně je vaše neoblíbenější, tipuji, že to asi bude italská, že?
Italská určitě, miluji však také asijská či česká jídla. Navíc mám rád třeba i francouzskou a brazilskou kuchyni. Mám pořekadlo: „Je jedno jaké jídlo je! Jen musí být dobré!“
Jaký pokrm byste nikdy nedal do pusy?
Ochutnat se má podle mě všechno, takže v tomhle směru jsem zvědavý. Ale je pravda, že vnitřnosti nemůžu.
Máte nějaký tip, který při vaření používáte a naši čtenáři by ho rozhodně měli vyzkoušet?
Používám občas lanýžovou sůl! Je výborná na míchaná vajíčka nebo třeba na grilovaná masa. Je sice dražší, ale vydrží vám poměrně dlouho a speciálně z těch vajíček udělá krásnou mimořádnou snídani třeba pro romantické příležitosti (pozn. red.: lanýžovou sůl koupíte v Kauflandu za 150 Kč, nebo na specializovaných eshopech zhruba za 160-200 Kč)
Témata
Recepty k tomuto článku
Mohlo by vás zajímat
Přečtěte si Zobrazit více
MDŽ je Mezinárodní den žen: 16 receptů na retro občerstvení, které se podává dodnes
Míša pohár: Nepečený tvarohový dezert se zakysanou smetanou, medem a jemnou čokoládovou polevou se rozplývá na jazyku
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Přečtěte si Zobrazit více
Vítěz Pohlreichova souboje restaurací Petr Kunc ze Salabky: Jsem perfekcionista a workoholik, do soutěže jsme šli vyhrát!
Na Vánoce patří vaječňák: Nejlepší je z kvalitního rumu a smetany. Pravá vanilka z něj udělá delikatesu
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře