Už jste ochutnali domácí sušenkové máslo?
12. 11. 2014 Tipy a triky
Pokud rádi mlsáte, zkoušíte nové věci a při vaření i trochu experimentujete, tak tu máme něco přesně pro Vás: domácí sušenkové máslo. Jeho příprava je velmi snadná a chuť prostě výtečná. Ti, kteří ho již ochutnali, tvrdí, že se tato pochoutka snadno může stát lékem na všechny starosti a neduhy – a to rozhodně stojí za vyzkoušení.
Pokud rádi mlsáte, zkoušíte nové věci a při vaření i trochu experimentujete, tak tu máme něco přesně pro Vás: domácí sušenkové máslo. Jeho příprava je velmi snadná a chuť prostě výtečná. Ti, kteří ho již ochutnali, tvrdí, že se tato pochoutka snadno může stát lékem na všechny starosti a neduhy – a to rozhodně stojí za vyzkoušení.
Na výrobu domácího másla budete potřebovat:
- 2 šálky najemno namletých sušenek
- ½ šálku rozpuštěného másla
- ½ šálku slazeného kondenzovaného mléka
- ¼ šálku kondenzovaného mléka
- Vodu podle potřeby
Na tomto receptu je úžasné, že si můžete vybrat ten druh sušenek, který Vám nejvíce chutná. Pokud se nemůžete rozhodnout pro jeden z nich, připravte si sušenkové máslo více druhů! Potřebovat budete sušenky bez náplně, neboť základem musí být suchá směs.
Sušenky dejte do mixéru a rozemelte je na jemný prášek. Rozehřejte si máslo a nalijte ho ke slazenému a kondenzovanému mléku a dobře promíchejte. Mléko s máslem postupně přidávejte k namletým sušenkám, které dokonale nasáknou. Množství potřebné tekutiny bude záležet na druhu sušenek – výsledkem by měla být vlhká směs.
Máslo dejte na hodinu až dvě do lednice a již můžete ochutnávat. Pokud však chcete vytvořit konzistenci, která se snadno roztírá, přidejte po lžicích vodu, a to až do vytvoření požadované hustoty. Nejprve to bude vypadat, že se voda od směsi odděluje, ale stálým mícháním se vše dokonale spojí.
Máslo uschovejte v lednici v dobře uzavíratelné nádobě. Nejlepší je po týdnu až dvou, kdy se všechny ingredience dokonale rozleží a jejich chutě propojí.
Sušenkové máslo je vynikající jen tak, výborné je také na toastech nebo se slanými dobrůtkami, jako jsou například preclíky.
Vyzkoušejte tuto lahůdku, kterou si po celém světě oblíbili děti i dospělí, a dejte nám vědět, jak se Vám povedla :)
Mohlo by vás zajímat
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Vynikající išlské dortíčky podle Sandtnerky: Tradiční cukroví jako od babičky voní kakaem, skořicí a rumem
Vánoční trhy v Praze na Míráku lákají na pečená jablka v čokoládě, cukroví i andělské langoše za 140 Kč
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Melania Trumpová se v jídle hlídá. Celý den má na talíři jen zeleninu a ovoce, nesnáší sushi, ale neodolá smaženému kuřeti
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Komentáře
16. 11. 2014 11:37
14. 11. 2014 17:52