Zelňačka podle topmodelky Heidi Klum: Překvapí mletým masem, chilli omáčkou i konzervou rajčat, chuť je ovšem jedinečná
7. 6. 2023 Ostatní
Krásná Němka se ve světě modelingu pohybuje již přes třicet let. Okouzlila světové návrháře, zpěváka Seala i miliony svých fanoušků. Málokdo si ovšem Heidi Klum dokáže představit třeba v kuchyni při vaření rodinného oběda. Přitom čtyřnásobná matka nemá problém připravit menu, jehož součástí může být třeba její oblíbená zelňačka.
Modelka, herečka i kuchařka
Heidi Klum se do povědomí dostala před 31 lety, kdy zvítězila v soutěži „Modelka roku 1992“ a získala tak svůj první kontrakt ve výši 300 tisíc dolarů. Od té doby její hvězda pouze stoupala. Kromě modelingu se Němka věnuje i herectví, navrhuje vlastní oblečení, stala se porotkyní v soutěži Amerika má talent či reality show Heidi Klum: svět modelingu.
Že je ovšem i zdatnou kuchařkou, předvedla v Rachel Ray Show, kde uvařila svou oblíbenou zelňačku. S pomocí několika netradičních ingrediencí ukázala, že se v rodné vlasti naučila otáčet v kuchyni.
Mohlo by vás zajímat
Zelňačka podle Heidi Klum
Na přípravu hutné polévky budete potřebovat tyto suroviny: 3 střední cibule, lžíci rostlinného oleje, 600 g mletého hovězího masa, sůl a pepř, 2 hrnky nakrájených bílých žampionů, 1 sklenici kysaného zelí, 1 sklenici sterilovaných okurek, 1 plechovku loupaných rajčat, 1,5 l zeleninového vývaru, 1 sklenici chilli omáčky, 2 hrnky vody, ½ hrnku smetany ke šlehání.
Jak na to?
- V hrnci rozpalte olej. Přidejte nadrobno nakrájenou cibuli a osmahněte ji dozlatova.
- Mleté maso osolte a opepřete, vložte do hrnce a nechte ho zatáhnout.
- Nakrájejte žampiony a přidejte je k masu a cibuli.
- Pořádně zamíchejte a přidejte další ingredience, tedy kysané zelí, rajčata, nahrubo nakrájené okurky, zeleninový vývar a chilli omáčku.
- Vařte zhruba 45 minut, podle potřeby přidejte vodu.
- Těsně před podáváním vmíchejte smetanu a zhruba minutu ji nechte provařit.
Zdroje informací:
Wikipedia.org - Heidi Klum
Rachelrayshow.com - Heidi Klum's Sauerkraut Soup
Témata
Recepty k tomuto článku
Mohlo by vás zajímat
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Smažené krucánky podle Josefa Maršálka: Sladkou, krásně křupavou a nadýchanou pochoutku vonící vanilkou zvládnou i děti
Vynikající išlské dortíčky podle Sandtnerky: Tradiční cukroví jako od babičky voní kakaem, skořicí a rumem
Přečtěte si Zobrazit více
Jak na rychlé kysané zelí ze sklenice: Příprava se dá zvládnout v pohodě i v panelákovém bytě. Ta chuť za to rozhodně stojí
Jak vybrat kvalitní balené mleté maso? To pravé obsahuje méně než 1 % soli a žádné další přísady, vše najdete na etiketě
5 tipů, jak využít zbylý vývar: Vylepšíte jím chuť omáčky, rizota, těstovin i dušeného masa!