Z farmy na talíř je to pouhých pár kroků...v restauraci Angusfarm.
3. 12. 2014 Historie a zajímavosti
Angusfarm je: Restaurace pro gurmány, Pension pro romantiky, Farma pro milovníky přírody, Stodola pro slavnosti, Seminárka v podkroví pro firmy a Výrobna produktů pro každého, kdo dokáže ocenit kvalitu a čistotu potravin na talíři i v žaludku. Tohle všechno v jedné malé vísce na jižním Plzeňsku v Soběsukách u Nepomuka.
Angusfarm je: Restaurace pro gurmány, Pension pro romantiky, Farma pro milovníky přírody, Stodola pro slavnosti, Seminárka v podkroví pro firmy a Výrobna produktů pro každého, kdo dokáže ocenit kvalitu a čistotu potravin na talíři i v žaludku.
Tohle všechno v jedné malé vísce na jižním Plzeňsku v Soběsukách u Nepomuka.
Historický duch, krásná příroda a suroviny s příběhem, to vše doprovází tuto restauraci v Soběsukách, jejíž hostinská tradice sahá do roku 1674, na kterou po 20 leté pauze navázal Václav Silovský s manželkou Janou otevřením restaurace Angusfarm v roce 2004. V nabídce byly od počátku převážně steaky z masného plemene Aberdeen Angus z místní rodinné farmy....
Kvalita byla od počátku jediným kritériem výběru surovin pro malebnou restauraci, která se tak stala prvním členem hnutí Slow Food v České republice, s principem, že podávané jídlo musí být lokálního původu, tradičně zpracované, bez jakýchkoliv dochucovadel. Po konzumaci takového jídla se cítíte plni energie a dobré nálady. V neposlední řadě k zážitku přispívá i příjemné prostředí a milá obsluha, která je zde samozřejmostí, jak tomu bývá u rodinných firem...
Nabití energií se můžete cítit i po noci strávené v roubeném pensionu v podkroví, zbudovaném výhradně z přírodních materiálů, provoněném dřevem a levandulí. Ozdravný účinek na vaše tělo má také infrasauna v bio-apartmánu...
Rodinná ekologická farma se specializuje na chov plemene Aberdeen Angus, v restauraci tak dokáží svým zákazníkům garantovat vyzrálé maso z nejlepšího masného plemene Angus z českého chovu. Maso je z mladých býčků, kteří žijí celoročně venku na louce, živí se trávou a v zimě senem.
I ti, pro které maso není důležitou součástí jídelníčku, nakonec podlehnou, a zamilují se do chuti čerstvého masa a nejlepšího tataráku v republice. Každoročně se zde pořádá Mistrovství republiky v míchání tataráku, vítěze vyhodnotí gastronomické špičky v oboru a vítězný tatarák se poté celý rok v restauraci podává...
Z Angusfarm neodjedete s prázdnou. Jako při správném pobytu na venkově si z návštěvy farmy můžete odvézt čisté a lehce vyzrálé maso a ty nejkvalitnější produkty z něho vyrobené. Svým přátelům či rodině je možné zakoupit dárkovou poukázku na jakékoliv služby, které Angusfarma nabízí.
„Velmi si ceníme lidí, kteří se k nám pravidelně vracejí, postupem času jsme shledali, že většina součastných zákazníků se stala našimi přáteli a je velmi příjemné procházet restaurací a potkávat je. A právě proto jsme pro naše zákazníky a přátele vytvořili klub přátel Angusfarm, kde členové sbírají výhody a slevy na opětovnou návštěvu,“ doplňují majitelé....
V restauraci v Soběsukách není rozhodně po celý rok nuda, pořádají se zde nejrůznější gastronomické akce pro gurmány začínající i zkušené. Vařili u nás takové hvězdy jako Honza Horký, Patrik Bečvář, Martin Svatek, Radek David. Na konci roku zde probíhá tradiční silvestrovská párty, kdy se pokaždé podíváte do jiného státu všech kontinentů. Rostoucí počet návštěvníků jistě uspokojí nově zrekonstruovaná Stodola, která pojme až 100 osob. Znalci gastronomie jistě ocení umístění této restaurace jako nejlepší v Plzeňském kraji v hodnocení pana Maurera Grand restaurant 2013, 2. místo na plzeňském Apetit Festivalu 2013 či úspěšnou účast na Prague Food Festival 2014.
PR článek
Mohlo by vás zajímat
Přečtěte si Zobrazit více
Melania Trumpová se v jídle hlídá. Celý den má na talíři jen zeleninu a ovoce, nesnáší sushi, ale neodolá smaženému kuřeti
Zelí podle Jana Punčocháře: „Nejraději mám to čerstvé a zkaramelizované,“ říká slavný šéfkuchař, který přidal i pár vychytávek
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Přečtěte si Zobrazit více
Zázvorový čaj pomáhá při nachlazení. Důležitá je správná doba luhování, s medem a citronem krásně prohřeje i báječně chutná
Zapražená kmínka s bramborem a klobásou: Výborná polévka našich babiček potěší chuťové pohárky, je snadná a rychlá
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Komentáře
11. 2. 2015 09:42
10. 12. 2014 12:43