Jídelní rozmary slavných: Nicole Kidmanová vařit neumí, klobáskám s kari omáčkou a chlebem ale nikdy neodolá
18. 6. 2023 Historie a zajímavosti
Australská herečka v těchto dnech slaví 56. narozeniny, postavu by jí však mohla závidět leckterá dvacítka. Proto překvapí, že Nicole Kidmanová sice pravidelně cvičí, ale nedrží žádnou speciální dietu. Občas ale zahřeší australskými klobásami.
Vaření jí moc nejde
„Jím v podstatě cokoli, ale s mírou,“ uvedla herečka s tím, že potřebné vitaminy a minerály dodává ještě prostřednictvím různých potravních doplňků. Krásná australská herečka dodržuje pravidlo 80:20, tedy 80 % zdravých potravin a 20 % nezdravých.
Protože pochází z Austrálie, je zvyklá jíst hodně ryby a mořské plody. Miluje talíř s čerstvými ústřicemi, tygřími krevetami a kraby či humry. Samotné vaření jí však podle jejích slov „moc nejde“. Když prý peče kuře pro svého manžela Keitha Urbana, je pokaždé vysušené.
Nicole miluje pohyb, cvičí jógu, jezdí na kole a běhá. Pochází totiž z rodiny, kde sport byl součástí života.
Mohlo by vás zajímat
„Demokratické“ klobásy
A co Nicole ráda jí? Jako správná Australanka nedá dopustit na vše, co pochází z moře. Také konzumuje tzv. libové bílkoviny, tedy kromě již zmíněných mořských plodů samozřejmě ryby, v oblibě má například tilapii či konzervovaného tuňáka.
Dopustit nedá na australské klobásy, které si ráda vychutná grilované nebo s kari omáčkou. Australské klobásy jsou součástí všech důležitých kulturních a jiných aktivit. Dokonce se podávají vždy v den voleb jako „democracy sausages“.
Většinou jde o klobásy vyrobené z vepřového a hovězího masa a připravené na grilu. Další možností je tyto klobásy připravit na pánvi s kari a cibulkou a hráškem, jako příloha je vhodný chléb.
Pokud žijete v Austrálii, můžete si v supermarketu koupit balíček, kde jsou klobásky a směs na omáčku. Mnohem lepší je připravit si omáčku podle vlastní chuti.
Kari klobásky
A je co důležité? Použít můžete jakýkoli druh klobásy na gril, které pořídíte v našich supermarketech. Dobré jsou například ty italské, protože jsou samy o sobě pikantní. Pokud jde o zeleninu, tak cibule a hrášek, to je základ. Přidat můžete i mrkev, zelené fazolky či houby. Budete potřebovat:
- 4 klobásy, každá cca 150 g
- kari koření
- 1 cibuli nakrájenou najemno
- 150 ml hovězího vývaru
- 200 g mraženého hrášku
- 1 lžíce kukuřičného škrobu
- sůl a pepř
- Ve velké pánvi rozehřejte olej na středně vysokou teplotu. Přidejte klobásy a opékejte je dohněda, často je otáčejte, aby se propekly rovnoměrně (asi 10 minut). Sundejte z plotny a nechte mírně vychladnout, poté nakrájejte na 4-5 cm kousky.
- Do stejné pánve, ve které jste dusili klobásy, přidejte cibuli a na středním plameni duste, dokud nebude průhledná. Poté přidejte kari, hovězí vývar a vraťte klobásy do pánve. Přiveďte k varu a poté snižte teplotu.
- V malé misce smíchejte kukuřičný škrob se 2 lžícemi studené vody. Nalijte do pánve s kari klobásami a jemně promíchejte. Přidejte hrášek a vařte dalších 5 minut, dokud omáčka pěkně nezhoustne.
- Dochuťte solí a pepřem. Podávejte s chlebem nebo bramborovou kaši či vařenou rýží a těstovinami.
Zdroje informací:
insider.com: Nicole Kidman follows an '80-20' healthy diet and keeps her workouts simple. Here's how she stays in killer shape.
goodhousekeeping.com: What Nicole Kidman Actually Eats in a Day
Témata
Recepty k tomuto článku
Mohlo by vás zajímat
Související obsah
Čajové pečivo stříkané sáčkem se zdobičkou s námi zvládne téměř každý
Těsto má jiný postup přípravy i jiné složení než klasické linecké. Obsahuje hodně tuku, je křehké a v puse se rozplývá. Můžeme jej tvarovat sáčkem,… Číst více
S marcipánem i modelovací hmotou musíme správně zacházet, abychom je nezničili
Jedná se o několik jednoduchých pravidel, která se opravdu vyplatí dodržovat, pokud má být výsledek dokonalý. Většina z nich platí pro pravý i… Číst více
Retro okénko: Arabesky aneb vánoční chuť dětství. Oblíbené želé bonbony úspěšně konkurovaly kolekcím i salonkám
Věšíte každoročně na stromeček kromě kouliček… Číst více
Pohlreich prozradil, kdo u nich doma peče cukroví i co nemá rád v bramborovém salátu: Dělám si takový polovlašák, říká
Příprava na Vánoce, především pak na Štědrý den,… Číst více
Ochutit nebo obarvit marcipán můžete produkty koupenými nebo přírodními. Vyberte si
Umělá ochucovadla koupíme v drogeriích nebo na cukrářských webech. Máme na výběr pestrou paletu barev, a dokonce i několik příchutí. Více ceněné jsou… Číst více
Falešný vařený marcipán: Naučíme vás vyrobit levnou potahovací hmotu
Základem této hmoty je mouka zpracovaná obdobně jako u odpalovaného těsta. V horké tekutině "odpálíme" mouku a po zchladnutí zapracujeme příchuť a… Číst více
Příběh vánoční kolekce: Prodávaly se v Tuzexu a sloužily i jako úplatky. Jednopatrová stávala 48 Kčs
Pestrobarevné figurky zvířátek a dalších… Číst více
Špaldové rohlíčky, žitné perníčky nebo pohankové linecké aneb Jak se peče z jiných druhů mouky
Vánoční cukroví sice většinou pečeme z klasické… Číst více
Estonský věnec kringel: Severský vánoční moučník je krásně vláčný, omamně voní skořicí a příprava je překvapivě snadná
Skořicové rolky z kynutého těsta určitě znáte.… Číst více
Svátky slavných: Šéfkuchař Roman Paulus šokoval svou alergií na cukr a prozradil, proč dělá dva bramborové saláty
Na vánoční svátky se těší i populární šéfkuchař… Číst více
Přečtěte si Zobrazit více
Jídelní rozmary slavných: Angelina Jolie miluje indický palak, tedy špenát se sýrem paneer, ale dopřeje si i jednoduše připravené filé z tresky
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Na Vánoce patří vaječňák: Nejlepší je z kvalitního rumu a smetany. Pravá vanilka z něj udělá delikatesu
Přečtěte si Zobrazit více
Jídla pod stan: Základem je nízká váha, trvanlivost, jednoduchost a snadná příprava
Elon Musk: Nejbohatší muž planety se cpe každý den koblihami, musí mít sushi a „litry“ kávy z vlastní pražírny
Jaké jídlo si připravit na trek. Co s sebou pod stan, abychom se moc nepronesli a zároveň měli to nejdůležitější