Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

I z jednoduchých ingrediencí, pokud jsou kvalitní, se dá vytvořit slavnostní pohoštění nebo občerstvení k romantickému večeru u sklenky vína. Pokud si se svými spolustolovníky rozdělíte práci, budete mít večeři hotovou doslova za pár minut.

I z jednoduchých ingrediencí, pokud jsou kvalitní, se dá vytvořit slavnostní pohoštění nebo občerstvení k romantickému večeru u sklenky vína.

Pokud si se svými spolustolovníky rozdělíte práci, budete mít večeři hotovou doslova za pár minut.

Taštičky

Suroviny (16 kusu): 2 Májka ve skle (po 160 g), 3 vejce, čerstvé namletý pepř dle chuti, špetka strouhaného muškátového oříšku, 2 polévkové lžíce brandy (nemusí být), sekané mandle, případně kmín nebo sezamové semínko, 600 g balení rozváleného listového těsta, 1 balení brusinek Hamé ve skle

Každé listové těsto rozdělte na 8 stejně velkých dílu.

Paštiku smíchejte se dvěma rozšlehanými vejci, kořením a brandy.

Na každý díl těsta položte díl paštiky.

Okraje těsta přehnete k sobě do tvaru trojúhelníku a pevně přimáčkněte. Pomažte rozšlehaným vejcem, posypte mandlemi (kmínem, případně sezamovým semínkem) a upečte dozlatova.

Salát

Suroviny (4 osoby): 200 g čerstvého baby špenátu, 1 svazek ředkviček,1 mango, 100 g sýru parmazánského typu, čerstvá pažitka dle chuti

Baby špenát operte, u větších listu utrhnete stopku a blanky lístku. Špenát nechte oschnout, nekrájejte. Ředkvičky omyjte a nakrájejte na tenká kolečka. Mango oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Sýr nastrouhejte na dlouhé úzké pruhy škrabkou na brambory. Vše smíchejte.

Medovo-hořčičná zálivka

Suroviny (4 osoby): 4 polévkové lžíce dijonské hořčice, 2 polévkové lžíce medu, 80 ml citronové šťávy, 250 ml oleje, 1 čajová lžička soli

Všechny ingredience smíchejte a vzniklou směsí přelijte před podáváním salát.

Před podáváním přidejte dresink a posypte nasekanou pažitkou.

Ozdobte brusinkami a čerstvými bylinkami, podávejte s čerstvě připraveným salátem.

Více kulinářské inspirace najdete ZDE!