Šéfkuchař hotelu Pupp: Na tomto vídeňském bramborovém salátu si u nás pochutnává i Jiří Bartoška
29. 6. 2023 Ostatní
Karlovarský filmový festival je nejen svátkem kinematografie, ale také událostí, která nabízí setkání lidí, kteří by se za normálních okolností nikdy nepotkali. A pro ně je třeba připravit i perfektní gastronomický zážitek. O to se stará i Ondřej Koráb. A právě šéfkuchař slavného Grandhotelu Pupp nám prozradil recept na speciální bramborový salát, kterému neodolal ani ředitel festivalu Jiří Bartoška.
Mezinárodní filmový festival
Každoroční mezinárodní festival opět nabídne to nejlepší, co čeští i světoví tvůrci filmovým fandům připravili. Do Karlových Varů se tak sjede celá plejáda hvězd, v jejichž čele se objeví herecká hvězda Russell Crowe.
Držitel Oscara za film Gladiátor a dvou Zlatých Glóbů už přiletěl do České republiky a tak se fanoušci mají na co těšit. Rodák z Nového Zélandu bude bydlet právě v hotelu Pupp, tak zcela jistě určitě vyzkouší i zdejší gastronomii. A možná si dá i vyhlášený vídeňský bramborový salát.
Mohlo by vás zajímat
Jde to i bez majonézy
Jak pro Toprecepty prozradil šéfkuchař hotelu, Ondřej Koráb, už během loňského ročníku filmového festivalu měla vídeňská verze populárního pokrmu, servírovaná v hotelové restauraci Malá Dvorana, velký úspěch.
„Jde o odlehčenou verzi bramborového salátu, kde se nepoužívá majonéza. Salát se zahušťuje přidáním teplého vývaru,“ dodal Koráb a nabídl nám na tento salát také svůj originální recept. Tak pokud chcete ochutnat, co si v Puppu dopřává ředitel festivalu Jiří Bartoška a na čem si smlsnou mnohé festivalové hvězdy, máte možnost si salát připravit doma. Recept je snadný.
Mohlo by vás zajímat
Vídeňský bramborový salát
Na přípravu jedinečného salátu budete potřebovat tyto suroviny: 800 g vařených brambor, 50 ml plnotučné hořčice, 80 ml jablečného octa, 150 g červené cibule, 60 ml rostlinného oleje, 250 ml masového vývaru, 50 g listové petržele, 50 g jarní cibule, sůl a pepř
Jak na to?
- Brambory uvaříme ve slupce a necháme je vychladnout. Poté je oloupeme a nakrájíme na silnější plátky.
- Přidáme plnotučnou hořčici, ocet, na plátky nakrájenou červenou cibuli, jarní cibuli, rostlinný olej a nasekanou petržel. Vše důkladně promícháme.
- Poté pomalu přiléváme teplý vývar a salát neustále mícháme. Díky škrobu v bramborách se nám začne salát zahušťovat.
- Dochutíme solí a pepřem.
- Necháme salát odležet v lednici a můžeme podávat. Ideálně k masu, třeba ke klasickému vídeňskému řízku.
Náš tip: Ideální je používat varný typ brambor B, tyto brambory mají vyšší obsah škrobu a díky tomu se salát jednoduše zahustí.
Témata
Recepty k tomuto článku
Mohlo by vás zajímat
Přečtěte si Zobrazit více
Bramborové placky jako od babičky: Jaký je ideální poměr brambor a mouky?
Jablečný ocet podle jednoduchého receptu našich babiček se bude hodit při vaření i pro domácnost
Vyrobili jsme domácí hořčici jen ze čtyř ingrediencí. Vyjde na 9 Kč, v chladu vydrží i několik měsíců a chuťově je perfektní
Přečtěte si Zobrazit více
Na Vánoce patří vaječňák: Nejlepší je z kvalitního rumu a smetany. Pravá vanilka z něj udělá delikatesu
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Šéfkuchař hotelu Pupp: Na tento legendární vajíčkový salát do našeho hotelu chodí i Jiří Bartoška