Jídelní rozmary slavných: Hrdina Pobřežní hlídky David Hasselhoff vypije denně pět litrů vody a nejraději má grilované kuřecí maso
16. 7. 2023 V kuchyni s VIP
Modrookého blonďáka si většina z nás pamatuje jako sympaťáka Mitche Buchannona ze seriálu Pobřežní hlídka. Americký herec a producent David Hasselhoff, který 17. července slaví 71. narozeniny, už dlouhá léta drží přísnou dietu. Obejde se bez červeného masa, alkoholu, dezertů a sladkých dobrot.
Tvrdý režim porušuje o víkendu
David Hasselhoff si stále udržuje dokonalou postavu. Při výšce skoro dva metry váží kolem 85 kg. To ovšem není zadarmo.
„Ráno jím hodně ovoce. Meloun, hrozny, ananas a jahody mi dodávají spoustu přirozené energie a vody, kterou moje tělo potřebuje,“ říká hrdina Pobřežní hlídky. O víkendu si ovšem dopřeje klasickou snídani, kdy podle svých slov dva dny doslova „hýří“. To si pak užívá tři sázená vejce, pšeničné tousty, ale i smetanový sýr a bagety.
Mohlo by vás zajímat
Lehký oběd a krátký šlofík
Známý herec nevynechává dopolední svačinu, během níž konzumuje zeleninu. Mrkev, rajčata, houby, plátky zelené a červené papriky a celer. Obědvá těstoviny, ale bez omáčky, nebo grilované kuře a ryby, nikdy nejí smažené. Občas si dopřeje rýži. „Bílkoviny a sacharidy mi v poledne dodají spoustu energie, takže pak mohu celé odpoledne pracovat bez svačin,“ vysvětluje.
Po obědě překvapivě následuje úplně obyčejný „šlofík“. „Hned po obědě si na 20 minut zdřímnu,“ přiznává Hasselhoff, „zmírňuje to stres a osvěžuje mě to.“
Mohlo by vás zajímat
Pije 5 litrů vody!
Důležitý je také podle něj pitný režim. Ten tento herec udržuje až nadměrně. „Piju asi pět litrů balené vody každý den,“ uvedl. „Mj. čistí a hydratuje pleť,“ dodává muž, který o svůj zevnějšek velmi dbá. K večeři má grilované kuřecí a rybí maso se spoustou zeleniny.
„Vyhýbám se alkoholu, těžkým omáčkám, máslu, olejům, smaženým jídlům a cukru. Nikdy se necítím nijak ochuzen. Můžu vlastně jíst, kolik chci, a nepřibírám.“
Mohlo by vás zajímat
„Grilované“ špízy z kuřecího masa v troubě
Pokud chcete jíst zdravě a udržovat si váhu jako herec David Hasselhoff, dávejte přednos grilovanému masu. Připravit z něj si můžete třeba vynikající špízy. A nepotřebujete ani gril, i z trouby budou dietní. Budete na ně potřebovat:
- 400 g kuřecích prsou
- 100 ml olivového oleje
- 1 červená paprika
- 1 cuketa
- 1 cibule
- 2 mrkve
- 5 žampionů
- grilovací koření
- sůl
- pepř
A jak na to?
- Kuřecí prsa omyjete a nakrájejte na větší kostky.
- Na marinádu prolisujte česnek, přidejte olivový olej, sůl, pepř a grilovací koření. Do připravené marinády vložte kousky kuřecího masa a nechte minimálně hodinu marinovat v ledničce.
- Troubu předehřejte na 180 °C.
- Nakrájejte mrkev a cuketu, na kolečka, žampiony na čtvrtiny, papriku a cibuli na větší kousky.
- Špejli pomažte olejem a střídavě na ni napichujte kuřecí maso, zeleninu a žampiony.
- Připravené špízy dejte do většího pekáče, do kterého jste předtím vložili mřížku. Na dno pekáče nalijte trochu vody. Špízy přelijte zbytkem marinády.
- Během pečení špízy několikrát otočte a potřete šťávou, která je na dně pekáče.
Grilovat nebo péct v troubě můžete například hermelín podle našeho videoreceptu. Kdoví, třeba i zapřísáhlý odpůrce tučných jídel David Hasselhoff by si dal říct...
Zdroje informací:
dailymail.co.uk: I feel 40 even though I'm 61
dietsinreview.com: Baywatch Bodies Still Banging 20 Years Later
yahoo.com: David Hasselhoff’s Secret to Keeping Young
Témata
Recepty k tomuto článku
Mohlo by vás zajímat
Související obsah
Čajové pečivo stříkané sáčkem se zdobičkou s námi zvládne téměř každý
Těsto má jiný postup přípravy i jiné složení než klasické linecké. Obsahuje hodně tuku, je křehké a v puse se rozplývá. Můžeme jej tvarovat sáčkem,… Číst více
S marcipánem i modelovací hmotou musíme správně zacházet, abychom je nezničili
Jedná se o několik jednoduchých pravidel, která se opravdu vyplatí dodržovat, pokud má být výsledek dokonalý. Většina z nich platí pro pravý i… Číst více
Retro okénko: Arabesky aneb vánoční chuť dětství. Oblíbené želé bonbony úspěšně konkurovaly kolekcím i salonkám
Věšíte každoročně na stromeček kromě kouliček… Číst více
Pohlreich prozradil, kdo u nich doma peče cukroví i co nemá rád v bramborovém salátu: Dělám si takový polovlašák, říká
Příprava na Vánoce, především pak na Štědrý den,… Číst více
Ochutit nebo obarvit marcipán můžete produkty koupenými nebo přírodními. Vyberte si
Umělá ochucovadla koupíme v drogeriích nebo na cukrářských webech. Máme na výběr pestrou paletu barev, a dokonce i několik příchutí. Více ceněné jsou… Číst více
Falešný vařený marcipán: Naučíme vás vyrobit levnou potahovací hmotu
Základem této hmoty je mouka zpracovaná obdobně jako u odpalovaného těsta. V horké tekutině "odpálíme" mouku a po zchladnutí zapracujeme příchuť a… Číst více
Příběh vánoční kolekce: Prodávaly se v Tuzexu a sloužily i jako úplatky. Jednopatrová stávala 48 Kčs
Pestrobarevné figurky zvířátek a dalších… Číst více
Špaldové rohlíčky, žitné perníčky nebo pohankové linecké aneb Jak se peče z jiných druhů mouky
Vánoční cukroví sice většinou pečeme z klasické… Číst více
Estonský věnec kringel: Severský vánoční moučník je krásně vláčný, omamně voní skořicí a příprava je překvapivě snadná
Skořicové rolky z kynutého těsta určitě znáte.… Číst více
Svátky slavných: Šéfkuchař Roman Paulus šokoval svou alergií na cukr a prozradil, proč dělá dva bramborové saláty
Na vánoční svátky se těší i populární šéfkuchař… Číst více
Přečtěte si Zobrazit více
Jaké jídlo si připravit na trek. Co s sebou pod stan, abychom se moc nepronesli a zároveň měli to nejdůležitější
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Jídelní rozmary slavných: Herec Ewan McGregor sice jí zdravě, ale neodolá britské verzi žemlovky s pořádnou vrstvou másla
Přečtěte si Zobrazit více
Královské chutě: Po královně Alžbětě II. byl pojmenován „Ma'amburger“. Jedla ho vždy bez housky, zato s brusinkovým kompotem
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Jak připravit linecké? Aby bylo těsto tvárné a cukroví pak krásně křehké, nejdůležitější se vybrat tu správnou mouku