Špagety, po kterých zhubnete: Zeleninovou alternativu populárních těstovin musíte ochutnat!
28. 9. 2015 Tipy a triky
Špagety, po kterých nepřiberete, ale naopak shodíte? Donedávna sen, nyní realita. Zeleninové špagety neobsahují žádný lepek ani cukry a naopak jsou plné vlákniny. Vymoženost, kterou si dietáři doslova vymodlili, můžete vyzkoušet celkem hravě. A pokud si nevíte rady, inspirujte se recepty našich čtenářů!
Chci zhubnout, zn. rychle
Všichni se pídíme po nejužitečnějším receptu na hubnutí (a jeho trvalé udržitelnosti). Hledáme co nejjednodušší cestu do formy, platíme peníze za zázraky i za nemožné, jen abychom se vešli do té nebo té požadované velikosti či jiných estetických norem. Odvěká pravda „nežer a sportuj“ nám nevoní.
Skuteční odborníci, tedy ti, co opravdu vidí pod pokličku důvodů těchto lidských trápení, pod tou pokličkou zjistili, že i kdyby hledali sebevíc, nic než fyzikální zákony tam stejně nenajdou. A tak jsou jejich rady čím dál stručnější. Místy vyznívají až sarkasticky! To se opravdu nebudou upřímně zajímat o to, proč nechci odolat k televizi brambůrkům, k večeři uzenému kolenu, ke svačině chlebíčkům, k obědu čemusi se šesti a k snídani šesti s čímkoliv? Protože nevěřím tomu, že to, co mě řídí, je opravdu jen a pouze moje vlastní vůle a žádná ani vyšší, ani dívčí, které by používaly moje tělo k pokusům s výměnou energií? Že jen a pouze na té vůli záleží, jak a kdy konečně (trvale) zhubnu?
Mohlo by vás zajímat
A že je to stejná cesta z bodu A do B jako cesta ráno vlakem do práce? Prostě se rozhodnu, vypravím a jdu. A každého, kdo by chtěl vydělávat na tom, že mi ukáže, co je nádraží, jak vypadá vlak nebo kudy se sedá na sedadlo, bych poslala kudykam. Proč? Protože kdo zná moji každodenní cestu do práce lépe než já? A kdo zná moji vlastní vůli lépe než já?
Bez ohledu na to, kolik toho o hubnutí načteme, kolik úspěšných příběhů nasajeme, kolik peněz vyplázneme za rychlořešení, ta pravda, co nám nevoní, zůstane pořád stejná. Nežer a sportuj. To znamená u prvního ubrat, u druhého přidat, podle toho, kolik toho pálí zrovna nás. Komu to s vůlí půjde pomaleji, ať si vybere pozvolný start. Protože všechno je nahraditelné. Brambůrky, koleno, knedlíky i rohlíky a to bez ztráty možnosti něco chroupat, když už jsme na tom tak závislí. Akorát tím nenaděláme tolik škody.
Vypadají jako špagety, ale nejsou to špagety
Proto pro vás máme návrh. Nahraďte u každého obědu a u každé večeře po dobu 6 týdnů přílohy tímto jídlem: Perfect Pasta. V praxi to znamená, že po dobu 6 týdnů, kterou považujeme za adekvátní zkušebnou, budete jíst obědy a večeře stejně jako dřív, pouze místo brambor, knedlíků, pečiva, rýže a těstovin budete připravovat a jíst zeleninové špagety Perfect Pasta.
Tuhle zeleninovou alternativu klasických těstovin si už stihli oblíbit i uživatelé webu Toprecepty.cz, proto vám přinášíme několik tipů, jak si tuhle zázračnou věc připravit:
Perfect Pasta jsou vyráběné z přírodní plodiny Konjac Amorphalus, což je kořenová zelenina, která se pěstuje téměř v celé jihovýchodní Asii. Perfect Pasta neobsahuje žádné využitelné kalorie a má vysoký obsah vlákniny. Obsahuje 96% vody a 3,8% Glucomannanu. V tomto daru přírody není žádný tuk, žádné cukry, žádný lepek!
Dobrá správa je, že příprava jídla s Perfect Pasta vás rozhodne nezdrží ani nezaměstná víc, než příprava klasických příloh. Pouze s tím rozdílem, že opravdu nemáte co zkazit. Perfect Pasta zvládne připravit i absolutní kuchař začátečník a zároveň i hladoš, který má 5 minut na to, aby něco uvařil, jinak sní co mu přijde pod ruku.
Mohlo by vás zajímat
Přečtěte si Zobrazit více
Desatero o španělské kuchyni: Pokrmy ovlivňuje horko, moře a španělský temperament
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Jak připravit linecké? Aby bylo těsto tvárné a cukroví pak krásně křehké, nejdůležitější se vybrat tu správnou mouku
Komentáře