Sýrové bochánky bez kynutí: V báječně křehkých a nadýchaných chuťovkách nesmí chybět výrazný sýr a koření
31. 7. 2023 Vaření
Ať už jen tak sedíte u televize nebo se vám narychlo ohlásila návštěva, sýrová chuťovka bez kynutí se určitě hodí. Sýrové bochánky jsou rychle hotové a pohodovému uzobávání nebude stát nic v cestě.
Jak na rychlé pohoštění se sýrem
Ať už máme soukromou oslavu ve dvou či o větším počtu osob, není nutné trávit zbytečně čas v kuchyni. Ideálním pohoštěním jsou různé bleskové chuťovky, které jsou vynikající a zároveň brzy na stole.
Můžeme si připravit klasické jednohubky se sýrem, okurkou a kouskem salámu, ale také si upéct sýrové bochánky. Sýr se sice dá zapracovat do listového těsta, ale bochánky z podle našeho receptu jsou lepší i díky jogurtu v těstě. A to vůbec nemluvíme o té krásné vůni sýrového pečiva!
Mohlo by vás zajímat
Co je potřeba na sýrové bochánky
Na sýrové bochánky je potřeba hlavně hladká mouka a sýr. Výborně bude vyhovovat eidam, ale i gouda. Jemnost pečiva zajistí bílý jogurt nebo zakysaná smetana. Potřebovat budete mléko a pro kyprost také prášek do pečiva. Nezapomeneme ochutit solí.
Jak vylepšit sýrové bochánky
Pro chuť můžeme přidat trochu aromatičtějších sýrů, jako jsou čedar, parmazán. Chuť můžeme také různě pozměnit tak, že přidáme třeba sušený česnek. Hodí se také koření, jako jsou pažitka, rozmarýn, tymián, oregano. Pokud máme rádi pikantní jídla, můžeme přidat pálivou papriku, zajímavou možností je i uzená paprika, kterou můžeme zkombinovat s uzeným sýrem. Zkrátka si bulky vyladíme do chutí a vůní, které milujeme.
Chystáte u vás doma večírek? Drobné pohoštění je tedy nutností! Pokud součástí akce není kompletní menu v podobě tříchodové večeře, měli byste návštěvě nabídnout alespoň malé občerstvení, obzvlášť…
Jak upéct rychlé sýrové bochánky
Na přípravu sýrových bochánků budete potřebovat: 200 g sýru (gouda, eidam), 150 g hladké mouky, 1 vejce, 3 lžíce bílého jogurtu, asi 100 ml mléka, ½ prášku do pečiva, sušený česnek a pažitku.
Jak na to? Troubu předehřejte na 180 °C. Sýr nastrouhejte najemno do menší misky. Do větší mísy nasypte mouku, přidejte prášek do pečiva, sůl a česnek. Pažitku nasekejte najemno a přidejte ke směsi. Dále rozklepněte do mísy vejce, přilijte mléko a přidejte jogurt. Nakonec vmíchejte sýr. Připravte si plech, vyložte ho pečicím papírem a lžíci dělejte z těsta bochánky, které pokládejte na plech. Pak vložte do trouby a pečte dorůžova. Upečené bochánky dejte vychladnout na mřížku a snažte se je ubránit, aby nezmizely dřív, než je dáte na stůl!
Témata
Recepty k tomuto článku
Mohlo by vás zajímat
Přečtěte si Zobrazit více
Na Vánoce patří vaječňák: Nejlepší je z kvalitního rumu a smetany. Pravá vanilka z něj udělá delikatesu
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Retro okénko: Klasické jednohubky se salámem, sýrem i okurkou frčí pořád. Tyhle druhy patří mezi nejoblíbenější
Přečtěte si Zobrazit více
Rychlé dezerty bez pečení: Zkuste vymazlené Míša poháry nebo lehkou rybízovou pěnu
Osmažte si arancini: Slané plněné kuličky ze Sicílie jsou dokonalou chuťovkou třeba k vínu
Když nemáte prášek do pečiva: Na výrobu domácího kypřidla stačí jenom tři suroviny a výsledek je zaručený
Komentáře
31. 7. 2023 16:12
Odpoví někdo?