JAK VZNIKALA KUCHAŘKA PRO DCERU
27. 10. 2009 Historie a zajímavosti
Kuchařka pro dceru se stala bestsellerem loňských Vánoc. Není divu. Dobrých rad do kuchyně není nikdy dost, zejména před kuchařsky tak exponovaným obdobím, jakým jsou Vánoce – cukroví, slavnostní menu, pohoštění pro hosty, všechny ty dekorace, ozdůbky a vytváření vánoční atmosféry, a do toho všeho ještě velký vánoční úklid.
Vánoční kapitola v Kuchařce pro dceru pomohla s tím, bez čeho se neobejde žádná z nás – štědrovečerní večeře a pár kousků cukroví. Bez rozpadlých exemplářů a připálené strouhanky. Solidní základ.
Jenže Vánoce nejsou svátky skromnosti. Naopak. Jsou to svátky, pro které naše matky pečou minimálně dvanáct druhů cukroví, Vánoční a tažený závin, na Boží hod připravují hostinu o třech chodech a s několika druhy přílohy… A nejen naše matky, ale i ty jeho. Takže když chceme, aby i naše společné Vánoce byly dokonalé a abychom ve srovnání s jeho vánočními vzpomínkami obstály, jedna kapitola prostě nestačí. Cesta k rozhodnutí věnovat Vánocům celou kuchařku byla tudíž docela krátká…
Jaká by měla Vánoční Kuchařka pro dceru být, to jsme věděly hned. Musí být krásná! Taková, aby nám tu práci vánočních příprav zpříjemnila. Abychom si letošní advent pořádně užily. Tomuhle zadání vyšla vstříc i Jana Florentýna Zatloukalová, když do ní kromě fungujících a pečlivě popsaných receptů na vánoční vaření a pečení zařadila i spoustu osvědčených rad a tipů, jak se z toho všeho nezbláznit. A přidala i pár lahodných a hřejivých receptů pro dlouhé adventní večery.
Advent začíná právě teď. Užijte si ho!
Jana Florentýna Zatloukalová: Vánoční Kuchařka pro dceru
Pevná vazba, 160 stran, 299 Kč
Vydalo nakladatelství Smart Press
www.smartpress.cz
Mohlo by vás zajímat
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Vynikající išlské dortíčky podle Sandtnerky: Tradiční cukroví jako od babičky voní kakaem, skořicí a rumem
Na Vánoce patří vaječňák: Nejlepší je z kvalitního rumu a smetany. Pravá vanilka z něj udělá delikatesu
Komentáře
5. 11. 2010 03:36