Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jídelní rozmary slavných: Dustin Hoffman  je vegetarián, miluje míchaná vajíčka a na cuketových plackách by si taky pochutnal
Zdroj: Profimedia a Freepik, freepik/koláž: Toprecepty.cz

Své soukromí si přísně střeží a soustem bulváru se stává jen málokdy. Přesto se na veřejnost dostalo, že slavný americký herec Dustin Hoffmann, který 8. srpna slaví 86. narozeniny, už více než dvě desítky let nejí maso a stal se z něj vegetarián.

Košer stravu nedodržuje

Na filmovém plátně debutoval před více než půl stoletím hlavní rolí ve snímku Absolvent. A snad každý film, kde hrál, byl úspěšný. Dustina Hoffmanna máme v paměti jako starostlivého tátu v Krammer vs. Krammerová či Charlieho Babbita ve filmu Rain Man.

Dustin Hoffmann nikdy neměl hvězdné manýry. Pochází z ne moc bohaté rodiny, jeho otec prodával nábytek a za jeho prací se neustále stěhovali. Ačkoli se hrdě hlásí ke svému židovskému původu, košer stravu nedodržuje

Ryby a mořské plody si někdy dá

Už před mnoha lety se rozhodl, že vyřadí ze svého jídelníčku maso. Nemá ale problém si občas pochutnat na rybě či mořských plodech, v restauraci si rád objednává například mušle nebo tuňáka. 

Spatřen byl ale i v úplně obyčejném a levném vegetariánském bistru, kde si s chutí nabíral hummus a cizrnu.

Vejce jen míchaná, ale bez mléka

Rád snídá míchaná vajíčka s cibulí, salsou a česnekem, připravovaná na olivovém oleji, ne na másle. A bez mléka. Vaječnou omeletou byste ho také nepotěšili.

Je o něm známé, že moc nemusí víno, zato má rád koktejly, třeba Bloody Mary. A sklenka kvalitní teguily si umí rozhodně vychutnat.

Cuketové placky

Protože Dustin Hoffmann preferuje zeleninová jídla, určitě by si pochutnal i na voňavých cuketových plackách s tymiánem. Je na ně potřeba:

  • 1 kg cukety
  • 140 g jarní cibulky
  • 160 g hladké mouky
  • 4 vejce
  • 2 stroužky česneku
  • nastrouhaná kůra z 1 bio citronu
  • rostlinný olej na smažení
  • 2 lžíce najemno nakrájeného tymiánu
  • 250-300 g zakysané smetany
  • sůl podle potřeby
  1. Cuketu nastrouhejte do mísy, osolte, promíchejte a nechte 10 minut odstát.
  2. Bílou část jarní cibulky našikmo nakrájejte na jemné nudličky a přidejte k cuketě. Česnek prolisujete a spolu s citronovou kůrou a tymiánem přidejte k cuketě a promíchejte.
  3. Ochucenou cuketu vymačkejte a šťávu z ní dejte stranou. K cuketě přidejte vejce, promíchejte, přidejte mouku a opět promíchejte.
  4. Na pánvi na středním ohni rozehřejte olej a smažte na něm placky o průměru cca 10 cm. Hotové placky pokládejte na talíř s kuchyňským papírem, abyste odsáli přebytečný tuk.
  5. Ze šťávy vymačkané z cukety odměřte cca 100 ml a smíchejte ji se zakysanou smetanou.
  6. Zelenou část jarní cibulky šikmo nakrájejte najemno.
  7. Placky podávejte s ochucenou zakysanou smetanou a jarní cibulkou.

Náš tip: Pro vegetariány máme výborné vegetariánské chilli podle našeho receptu.

Zdroje informací:

ft.com: Lunch with the FT: Dustin Hoffman

lamag.com: La Cruda Report: Dustin Hoffman Takes Tequila to the Oscars (No, Not Tila.)

thejc.com: Dustin Hoffman: Finally, I can say I'm Jewish

Recepty k tomuto článku