Jídelní rozmary slavných: Dustin Hoffman je vegetarián, miluje míchaná vajíčka a na cuketových plackách by si taky pochutnal
8. 8. 2023 V kuchyni s VIP
Své soukromí si přísně střeží a soustem bulváru se stává jen málokdy. Přesto se na veřejnost dostalo, že slavný americký herec Dustin Hoffmann, který 8. srpna slaví 86. narozeniny, už více než dvě desítky let nejí maso a stal se z něj vegetarián.
Košer stravu nedodržuje
Na filmovém plátně debutoval před více než půl stoletím hlavní rolí ve snímku Absolvent. A snad každý film, kde hrál, byl úspěšný. Dustina Hoffmanna máme v paměti jako starostlivého tátu v Krammer vs. Krammerová či Charlieho Babbita ve filmu Rain Man.
Dustin Hoffmann nikdy neměl hvězdné manýry. Pochází z ne moc bohaté rodiny, jeho otec prodával nábytek a za jeho prací se neustále stěhovali. Ačkoli se hrdě hlásí ke svému židovskému původu, košer stravu nedodržuje.
Mohlo by vás zajímat
Ryby a mořské plody si někdy dá
Už před mnoha lety se rozhodl, že vyřadí ze svého jídelníčku maso. Nemá ale problém si občas pochutnat na rybě či mořských plodech, v restauraci si rád objednává například mušle nebo tuňáka.
Spatřen byl ale i v úplně obyčejném a levném vegetariánském bistru, kde si s chutí nabíral hummus a cizrnu.
Mohlo by vás zajímat
Vejce jen míchaná, ale bez mléka
Rád snídá míchaná vajíčka s cibulí, salsou a česnekem, připravovaná na olivovém oleji, ne na másle. A bez mléka. Vaječnou omeletou byste ho také nepotěšili.
Je o něm známé, že moc nemusí víno, zato má rád koktejly, třeba Bloody Mary. A sklenka kvalitní teguily si umí rozhodně vychutnat.
Mohlo by vás zajímat
Cuketové placky
Protože Dustin Hoffmann preferuje zeleninová jídla, určitě by si pochutnal i na voňavých cuketových plackách s tymiánem. Je na ně potřeba:
- 1 kg cukety
- 140 g jarní cibulky
- 160 g hladké mouky
- 4 vejce
- 2 stroužky česneku
- nastrouhaná kůra z 1 bio citronu
- rostlinný olej na smažení
- 2 lžíce najemno nakrájeného tymiánu
- 250-300 g zakysané smetany
- sůl podle potřeby
- Cuketu nastrouhejte do mísy, osolte, promíchejte a nechte 10 minut odstát.
- Bílou část jarní cibulky našikmo nakrájejte na jemné nudličky a přidejte k cuketě. Česnek prolisujete a spolu s citronovou kůrou a tymiánem přidejte k cuketě a promíchejte.
- Ochucenou cuketu vymačkejte a šťávu z ní dejte stranou. K cuketě přidejte vejce, promíchejte, přidejte mouku a opět promíchejte.
- Na pánvi na středním ohni rozehřejte olej a smažte na něm placky o průměru cca 10 cm. Hotové placky pokládejte na talíř s kuchyňským papírem, abyste odsáli přebytečný tuk.
- Ze šťávy vymačkané z cukety odměřte cca 100 ml a smíchejte ji se zakysanou smetanou.
- Zelenou část jarní cibulky šikmo nakrájejte najemno.
- Placky podávejte s ochucenou zakysanou smetanou a jarní cibulkou.
Náš tip: Pro vegetariány máme výborné vegetariánské chilli podle našeho receptu.
Zdroje informací:
ft.com: Lunch with the FT: Dustin Hoffman
lamag.com: La Cruda Report: Dustin Hoffman Takes Tequila to the Oscars (No, Not Tila.)
Témata
Recepty k tomuto článku
Mohlo by vás zajímat
Přečtěte si Zobrazit více
Jídelní rozmary slavných: Herec Harrison Ford přestal jíst maso, ale miluje jednoduše upraveného lososa s chřestem
Jaké jídlo si připravit na trek. Co s sebou pod stan, abychom se moc nepronesli a zároveň měli to nejdůležitější
Na Vánoce patří vaječňák: Nejlepší je z kvalitního rumu a smetany. Pravá vanilka z něj udělá delikatesu
Přečtěte si Zobrazit více
Jak připravit linecké? Aby bylo těsto tvárné a cukroví pak krásně křehké, nejdůležitější se vybrat tu správnou mouku
Cuketu pěstovali už indiáni, v Evropě ji rozšířili Italové a k nám pak před lety „vtrhla“ jako náhrada okurek napadených plísní
Jídelní rozmary slavných: Mistr hororů Alfred Hitchcock měl fóbii z vajec, hosty děsil modrým jídlem a miloval tenhle slaný koláč