Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Velikonoce jsou za dveřmi a jak to tak u českých svátků bývá, jsou i tyto oslavy jara neodmyslitelně spojeny s dobrým jídlem a pitím. A právě proto jsme pro Vás připravili svěží jarní inspiraci v podobě receptů na vynikající velikonoční pokrmy, které zachutnají nejen celé Vaší rodině, ale zajisté i všem koledníkům.

TopRecepty.cz, které patří k největším a nejnavštěvovanějším portálům s kuchařskou tématikou v České republice, jsou se svými více než 39.000 chutnými recepty pro nejrůznější příležitosti nevyčerpatelnou studnicí inspirace pro všechny vášnivé kuchaře i jedlíky. Na www.toprecepty.cz jste na správné adrese i v případě, že chcete letošní velikonoční stůl ozvláštnit něčím zcela novým.

Velikonoční muffinky s bílou čokoládou

SUROVINY:

  • 200 g bílé čokolády
  • 90 g třtinového cukru muscovado
  • 100 g másla
  • 2 vejce
  • 4 lžíce créme fraiche
  • 4 lžíce hruškovice
  • 130 g hladké mouky
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 100 g sušených borůvek
  • sáček jarních lentilek (ve tvaru vajíček)
  • 100g marcipánu
  • zelená potravinářská barva

POSTUP:

Teplovzdornou misku postavte nad hrnec s mírně vroucí vodou. Vsypte do ní bílou čokoládu rozlámanou na kousky, 100 g másla a 90 g třtinového cukru typu muscovado a nechte pozvolna rozpustit. Sundejte misku z ohně a za občasného promíchání nechte zchladnout. Mezitím si prošlehejte 2 velká vejce se 4 vrchovatými lžícemi créme fraiche.

ČÍST CELÝ RECEPT

Beránek s rozinkami a kandovaným ovocem

SUROVINY:

  • 4 vejce
  • 200 g cukru krupice
  • 250 g Hery
  • 450 g polohrubé mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • 250 ml mléka
  • 50 g rozinek
  • 50 g kandovaného ovoce
  • máslo a strouhanka na vysypání formy

POSTUP:

Žloutky utřeme s cukrem a Herou do husté pěny, mouku smícháme s práškem do pečiva a spolu s mlékem vmícháme do těsta. Pak ušleháme bílky a sníh zlehka vpracujeme do těsta.

ČÍST CELÝ RECEPT

Velikonoční kotleta

SUROVINY:

  • 6 plátků vepřové kotlety
  • 3 uvařená vejce
  • plechovka krájených rajčat s bazalkou (Valfrutta)
  • koření J. Oliver (tymián, citron, sůl)
  • olej

POSTUP:

Do plátků kotlety širokých cca 2 cm si uděláme nožem kapsu. Kotlety lehce naklepeme a do kapsy nameleme mlýnkem směs koření se solí. Vzniklé kapsy okořeníme i zvenčí, potřeme olejem a dáme do lednice uležet na minimálně 2 hodiny, ale nejlépe do druhého dne. Tři vejce si uvaříme natvrdo, oloupeme je, podélně rozpůlíme a půlku vložíme do okořeněné kapsy.

ČÍST CELÝ RECEPT

Další (nejen) velikonoční recepty najdete na www.toprecepty.cz!

TopRecepty.cz Vám přejí veselé Velikonoce plné chutí!