TopRecepty pro Vaše TOP Velikonoce!
30. 3. 2015 Tipy a triky
Velikonoce jsou za dveřmi a jak to tak u českých svátků bývá, jsou i tyto oslavy jara neodmyslitelně spojeny s dobrým jídlem a pitím. A právě proto jsme pro Vás připravili svěží jarní inspiraci v podobě receptů na vynikající velikonoční pokrmy, které zachutnají nejen celé Vaší rodině, ale zajisté i všem koledníkům.
TopRecepty.cz, které patří k největším a nejnavštěvovanějším portálům s kuchařskou tématikou v České republice, jsou se svými více než 39.000 chutnými recepty pro nejrůznější příležitosti nevyčerpatelnou studnicí inspirace pro všechny vášnivé kuchaře i jedlíky. Na www.toprecepty.cz jste na správné adrese i v případě, že chcete letošní velikonoční stůl ozvláštnit něčím zcela novým.
Velikonoční muffinky s bílou čokoládou
SUROVINY:
- 200 g bílé čokolády
- 90 g třtinového cukru muscovado
- 100 g másla
- 2 vejce
- 4 lžíce créme fraiche
- 4 lžíce hruškovice
- 130 g hladké mouky
- 2 lžičky prášku do pečiva
- 100 g sušených borůvek
- sáček jarních lentilek (ve tvaru vajíček)
- 100g marcipánu
- zelená potravinářská barva
POSTUP:
Teplovzdornou misku postavte nad hrnec s mírně vroucí vodou. Vsypte do ní bílou čokoládu rozlámanou na kousky, 100 g másla a 90 g třtinového cukru typu muscovado a nechte pozvolna rozpustit. Sundejte misku z ohně a za občasného promíchání nechte zchladnout. Mezitím si prošlehejte 2 velká vejce se 4 vrchovatými lžícemi créme fraiche.
Beránek s rozinkami a kandovaným ovocem
SUROVINY:
- 4 vejce
- 200 g cukru krupice
- 250 g Hery
- 450 g polohrubé mouky
- 1 prášek do pečiva
- 250 ml mléka
- 50 g rozinek
- 50 g kandovaného ovoce
- máslo a strouhanka na vysypání formy
POSTUP:
Žloutky utřeme s cukrem a Herou do husté pěny, mouku smícháme s práškem do pečiva a spolu s mlékem vmícháme do těsta. Pak ušleháme bílky a sníh zlehka vpracujeme do těsta.
Velikonoční kotleta
SUROVINY:
- 6 plátků vepřové kotlety
- 3 uvařená vejce
- plechovka krájených rajčat s bazalkou (Valfrutta)
- koření J. Oliver (tymián, citron, sůl)
- olej
POSTUP:
Do plátků kotlety širokých cca 2 cm si uděláme nožem kapsu. Kotlety lehce naklepeme a do kapsy nameleme mlýnkem směs koření se solí. Vzniklé kapsy okořeníme i zvenčí, potřeme olejem a dáme do lednice uležet na minimálně 2 hodiny, ale nejlépe do druhého dne. Tři vejce si uvaříme natvrdo, oloupeme je, podélně rozpůlíme a půlku vložíme do okořeněné kapsy.
Další (nejen) velikonoční recepty najdete na www.toprecepty.cz!
TopRecepty.cz Vám přejí veselé Velikonoce plné chutí!
Mohlo by vás zajímat
Přečtěte si Zobrazit více
Na Vánoce patří vaječňák: Nejlepší je z kvalitního rumu a smetany. Pravá vanilka z něj udělá delikatesu
Kvíz na téma tradiční dorty: Znáte je opravdu dobře? Vyzkoušejte svoje znalosti
Účastnice Hell's Kitchen Sierra přiznala, kdy je v kuchyni nejistá a jaká jídla neumí vařit: Musím se to naučit, to vím, říká
Komentáře