Nejkrásnější velikonoční výslužka!
1. 4. 2015 Vaření
Upusťte od velikonoční klasiky a zkuste velikonoční koledníky obdařit něčím novým, než tradičními vejci. Upečte jim velikonoční cupcakes!
Krémová velikonoční hnízda
Na cca 12 cupcakes
Těsto:
85 g Hera Máslová příchuť
98 g krystalového cukru
2 velká nebo 3 menší vajíčka
1 lžička vanilkového extraktu
145 g hladké mouky
1 lžička prášku do pečiva
malá špetka soli
45 ml plnotučného mléka
80-100 g čokolády nebo čokoládových lupínků dle chuti
V mixéru vyšleháme rostlinný tuk Hera Máslová příchuť společně s cukrem, dokud není směs kompaktní a nadýchaná. Poté přidáme vejce, vždy jedno po druhém, a vše důkladně prošleháme. Nakonec jen krátce zašleháme vanilkový extrakt.
Vedle v misce si smícháme mouku, prášek do pečiva a sůl. Celou směs prosejeme přes sítko a postupně ji zapracujeme spolu s mlékem a čokoládou do vyšlehané směsi v mixéru. Ingredience přidáváme střídavě, mixujeme na nižší rychlost a po menších částech. Vždy začínáme a končíme suchou směsí.
Jakmile je směs hladká a kompaktní, přestaneme se šleháním. Díky tomu zůstane těsto nadýchané.
Plech na muffiny si vyložíme papírovými košíčky. Naplníme je do 2/3 těstem a pečeme v troubě předehřáté na 180 °C po dobu 17 - 20 minut.
Vanilkový krém:
250 ml plnotučného mléka
1 sáček vanilkového pudingu
60 g moučkového cukru
200 g Hera Máslová příchuť
Větší část mléka nalijeme do kastrůlku, přidáme cukr a povaříme. Puding dobře rozmícháme ve zbylém studeném mléce, přilijeme k vařící směsi a mícháme tak dlouho, až tato směs zhoustne a krátce probublá. Ztratí se tak chuť škrobu. Připravený puding přelijeme do šlehací mísy a necháme jej v ní úplně vychladnout. Povrch pudingu lehce posypeme krupicovým cukrem, aby na něm nevznikl škraloup. Do vychladlého pudingu vmícháme po kouscích rostlinný tuk Hera Máslová příchuť a šleháme, dokud nám nevznikne hladký krém.
Úžasné těsto na cupcakes? S profesionálními triky žádný problém!
1. Nepoužívejte studené ingredience
Chápeme, že byste chtěli cupcakes servírovat co nejrychleji, ale nespěchejte. Před zpracováním musejí mít všechny ingredience pokojovou teplotu. Proto si je připravte minimálně 20 minut předem a nechte je v kuchyni odpočívat. Zejména to platí pro vejce, Heru máslová příchuť, případně mléko či podmáslí. A pokud chcete být perfekcionisté, nic nepokazíte ani přichystáním tzv. „suchých“ ingrediencí. Pokud byste se snažili mísit ingredience rozdílných teplot, riskujete, že Vaše těsto nebude kompaktní. To se může ve výsledku projevit hrudkami v těstě.
2. Neškudlete na ingrediencích
Do těsta přidávejte jen to, co byste si s chutí dali. Ano, víme, že nejíte mouku. Ale třeba taková čokoláda… To, že přijde do těsta, neznamená, že by měla být horší. Žádá si recept vanilku? Investujte pár korun navíc a pořiďte si vanilkový extrakt. Jeho chuť je nenahraditelná a vydrží Vám dlouho.
Investice se Vám v chuti stokrát vrátí.
3. Nepřemíchat, nepřemíchat a ještě jednou nepřemíchat
Míchání těsta na cupcakes není o síle ani rychlosti, na tu zapomeňte. Všechny ingredience byste měli mísit na nejnižší rychlost a jen tak dlouho, dokud se vše nespojí. Ale teď vážně. Přemíchané těsto zabije malé vzduchové bublinky, které právě dělají těsto krásně vláčné a lehké.
Veselé velikonoční ozdoby budou Vašim cupcakes slušet!
Veselá velikonoční nádivka
Dejte si tu práci a upečte své cupcakes s překvapením uvnitř – naplňte je lentilkami. Z barevné nádivky budou všichni nadšení! Více na www.pecenijeradost.cz.
Velikonoční berušky
Na berušky si nachystejte marcipán obarvený na červeno. Tečky dotvoříte černým marcipánem nebo černou potravinářskou barvu. Pusťte se do toho! Více na www.pecenijeradost.cz.
Velikonoční inspirace
Pokud chcete z jarních cupcakes udělat velikonoční, položte na závěr do středu tři cukrová, marcipánová nebo čokoládová vajíčka. Více na www.pecenijeradost.cz.
Mohlo by vás zajímat
Přečtěte si Zobrazit více
Jaké pomazánky máte nejraději? A všimli jste si, že ty česnekové mizí z podnosů během chvilky? Vybrali jsme ty nejlepší recepty
7 nejlepších receptů na biskupský chlebíček. Jak chlebíček upéct a čím ho ozdobit
Vynikající išlské dortíčky podle Sandtnerky: Tradiční cukroví jako od babičky voní kakaem, skořicí a rumem
Přečtěte si Zobrazit více
Čech na výletě v Dubaji ochutnal virální dubajskou čokoládu: Prozradil nám, kolik za ni zaplatil i jestli stojí za ten humbuk kolem
Účastnice Hell's Kitchen Sierra přiznala, kdy je v kuchyni nejistá a jaká jídla neumí vařit: Musím se to naučit, to vím, říká
Luxusní štědrovečerní večeře pro zdravý spánek
Komentáře
22. 5. 2015 08:04
1. 4. 2015 18:06