Zábavné vaření pro celou rodinu
1. 10. 2015 Tipy a triky
Obchodní řetězec Penny Market představil v průběhu září svou novou kuchařku „Vaříme a hrajeme si s...“ věnovanou celé rodině. Kniha slouží jako zábavný návod, jak aktivně trávit čas s dětmi a naučit je i něčemu novému. Sami si tam mohou s pomocí rodičů, prarodičů i kamarádů připravit nejrůznější dobroty, naučit se stolovat, soutěžit a přitom si užít spoustu legrace.
Album je sestaveno z jednoduchých receptů, které jsou barevně označeny podle toho, s kým děti daný pokrm připravují. Najdete zde tedy kapitoly receptů pro vaření s maminkou, s tatínkem, s babičkou, s dědečkem a s kamarády. Po zábavném vaření a stolování si navíc můžete zasoutěžit a kromě jiných cen vyhrát i zájezd pro celou rodinu.
Penny připravilo na podporu této akce speciální webové stránky, které kromě jiného nabízejí informace o soutěžích, vybrané recepty z kuchařky i sekci krajových receptů z celé České republiky, které v kuchařce nenajdete. Proto neváhejte a podívejte se na webové stránky varimeahrajemesispenny.cz!
Kuchařku je možné zakoupit ve všech prodejnách Penny. Vlepují se do ní samolepky, kterých je celkem 60 – vždy po čtyřech různých kusech v jenom sáčku, který zákazníci získají za každý nákup v hodnotě 300 Kč. Samolepky slouží jako seznam surovin k vybraným receptům, jako vystřihovánky nebo veselé obrázky. Při samotném vaření už je jen na dětech, zda budou chtít vařit s maminkou, tatínkem, babičkou, dědečkem nebo kamarády.
Důležitý je i fakt, že vybrané suroviny potřebné na samotné vaření splňují kritéria občanského sdružení „Zdravá potravina“. Všechny připravené recepty tedy vznikají z produktů českého původu a bez obsahu zbytečné chemie. Rodiče si tak mohou být jisti, že pro zdraví i zábavu svých dětí dělají naprosté maximum.
Mohlo by vás zajímat
Přečtěte si Zobrazit více
Jak na ty nejlepší topinky? Základem je tvrdý chleba a správný tuk. Známe fígl, jak chleba správně nakrájet a čím ho ochutit
Vánoční trhy v Praze na Míráku lákají na pečená jablka v čokoládě, cukroví i andělské langoše za 140 Kč
Zelí podle Jana Punčocháře: „Nejraději mám to čerstvé a zkaramelizované,“ říká slavný šéfkuchař, který přidal i pár vychytávek