Hrníčkové mléčné řezy: Nadýchaný korpus doplňuje tvarohovo-smetanová náplň, která je neuvěřitelně svěží a božsky chutná
20. 11. 2023 Vaření
Honí vás mlsná? Vyzkoušejte rychlé mléčné řezy, kde suroviny přidáváte jednoduše po lžících. Nadýchaný kakaový dezert s vrstvou tvarohu a zakysané smetany uprostřed krásně vypadá a ještě lépe chutná.
Rychlé pečené dezerty
Po náročných dnech si rádi dáváme nějakou tu "sladkou tečku". Nejlepší je dezert, který je hotový během chvíle a není potřeba zabývat se odvažováním ingrediencí. Takové jsou hrníčkové recepty, u kterých veškeré suroviny jen přidáváme lžící, lžičkou a hrníčkem.
Mohlo by vás zajímat
Kakaový piškot s tvarohovo-smetanovou vrstvou
Kakaové moučníky z piškotového těsta s mléčnou vrstvou milují nejen děti. Takový dezert je přitom rychle hotový, jen je ho třeba nechat alespoň dvě hodiny vychladit v lednici.
Základem je nadýchaný kakaový piškot, rozdělený na dvě půlky a uprostřed mléčná vrstva. Při přípravě piškotu je třeba, aby vejce a cukr byly hodně dobře našlehané a aby postupně přidávané suroviny těsto "neudusaly". Proto je lepší sypké suroviny přesypat přes sítko a tím nadlehčit a opatrně je přimíchávat k vaječnému základu.
Tuto mléčnou vrstvu tvoří tvaroh z kostky (není vodnatý), dále cukr a zakysaná smetana. Společnost jim dělá máslo. Tvaroh a smetana dodávají zákusku báječnou svěžest.
Sladká chuť je lákavá. Dopřáváme si ji po jídle ve formě dezertů, mezi hlavními jídly jako cukrovinky nebo zákusky ke kávě. Často si připravujeme sladké snídaně, ideálně slazené medem nebo ovocem. A…
Mléčné řezy
Na přípravu mléčných řezů si přichystejte: 6 vajec, 8 lžic třtinového cukru, 2 lžíce oleje, 4 lžíce kakaa, 10 lžic polohrubé mouky a ½ kypřicího prášku. Na náplň: ½ kostky rozpuštěného másla, 6 lžic moučkového cukru, 2 lžíce vanilkového cukru, 1 měkký tvaroh (kostka) a 1 menší kelímek zakysané smetany.
Jak na to? Předehřejte troubu na 175 °C. Připravte si plech a vyložte ho pečicím papírem. Do mísy rozklepněte vejce, přidejte cukr a vyšlehejte do husté krémové pěny. Za stálého šlehání přilévejte olej. Pomalu přidávejte prosátou mouku, kypřicí prášek a kakao. Opatrně promíchejte do hladké směsi.
Připravené těsto nalijte na pečicí papír a rozetřete do tenké vrstvy. Plech dejte do trouby a pečte asi 9-10 minut. Propečenost můžete zkontrolovat špejlí. Když vyjde z těsta suchá, může plech ven z trouby. Pak těsto nechte vychladnout.
Zatím si připravte náplň. V míse vyšlehejte máslo a cukry. Ke směsi přidejte tvaroh, prošlehejte a nakonec přidejte zakysanou smetanu. Vychladlé těsto přepulte. Jednu stranu potřete krémem o výšce zhruba centimetr a přiklopte druhou částí. Buchtu zabalte do pečicího papíru. Dejte do lednice vychladit alespoň na dvě hodiny. Pak můžete dezert vyndat a nakrájet na požadované řezy.
Náš tip: Připravit si můžete také oblíbené míša řezy podle tohoto videoreceptu:
Témata
Recepty k tomuto článku
Mohlo by vás zajímat
Související obsah
Čajové pečivo stříkané sáčkem se zdobičkou s námi zvládne téměř každý
Těsto má jiný postup přípravy i jiné složení než klasické linecké. Obsahuje hodně tuku, je křehké a v puse se rozplývá. Můžeme jej tvarovat sáčkem,… Číst více
S marcipánem i modelovací hmotou musíme správně zacházet, abychom je nezničili
Jedná se o několik jednoduchých pravidel, která se opravdu vyplatí dodržovat, pokud má být výsledek dokonalý. Většina z nich platí pro pravý i… Číst více
Retro okénko: Arabesky aneb vánoční chuť dětství. Oblíbené želé bonbony úspěšně konkurovaly kolekcím i salonkám
Věšíte každoročně na stromeček kromě kouliček… Číst více
Pohlreich prozradil, kdo u nich doma peče cukroví i co nemá rád v bramborovém salátu: Dělám si takový polovlašák, říká
Příprava na Vánoce, především pak na Štědrý den,… Číst více
Ochutit nebo obarvit marcipán můžete produkty koupenými nebo přírodními. Vyberte si
Umělá ochucovadla koupíme v drogeriích nebo na cukrářských webech. Máme na výběr pestrou paletu barev, a dokonce i několik příchutí. Více ceněné jsou… Číst více
Falešný vařený marcipán: Naučíme vás vyrobit levnou potahovací hmotu
Základem této hmoty je mouka zpracovaná obdobně jako u odpalovaného těsta. V horké tekutině "odpálíme" mouku a po zchladnutí zapracujeme příchuť a… Číst více
Příběh vánoční kolekce: Prodávaly se v Tuzexu a sloužily i jako úplatky. Jednopatrová stávala 48 Kčs
Pestrobarevné figurky zvířátek a dalších… Číst více
Špaldové rohlíčky, žitné perníčky nebo pohankové linecké aneb Jak se peče z jiných druhů mouky
Vánoční cukroví sice většinou pečeme z klasické… Číst více
Estonský věnec kringel: Severský vánoční moučník je krásně vláčný, omamně voní skořicí a příprava je překvapivě snadná
Skořicové rolky z kynutého těsta určitě znáte.… Číst více
Svátky slavných: Šéfkuchař Roman Paulus šokoval svou alergií na cukr a prozradil, proč dělá dva bramborové saláty
Na vánoční svátky se těší i populární šéfkuchař… Číst více
Přečtěte si Zobrazit více
Elon Musk: Nejbohatší muž planety se cpe každý den koblihami, musí mít sushi a „litry“ kávy z vlastní pražírny
Na Vánoce patří vaječňák: Nejlepší je z kvalitního rumu a smetany. Pravá vanilka z něj udělá delikatesu
Hrníčkové recepty a chyby při jejich přípravě: Hrnky nejsou vhodnou odměrkou