Herečka Patricie Pagáčová upeče jen dva druhy cukroví. Vanilkové rohlíčky podle babičky ale nesmějí chybět
4. 12. 2023 Rozhovory a reportáže
Jedinečné Vánoce letos čekají na Patricii Pagáčovou. Její malá dcera Bibiana totiž poprvé ochutná kapra a bramborový salát. Jak to ovšem v rodině populární herečky bude vypadat s cukrovím? Jak prozradila webu Toprecepty.cz, nedostatek času ji zřejmě donutí sladké drobnosti nakoupit.
Test s kaprem a jablko v salátu
Na letošní svátky se Pagáčová moc těší. „Loni to malá ještě tak nevnímala, ale teď, protože je jí dva a půl roku, tak si myslím, že to bude opravdu hezké. Taky jsem zvědavá, jestli bude jíst kapra a bramborový salát,“ řekla herečka pro web Toprecepty.cz.
Náhradní řešení, pokud by si Bibi na rybě nepochutnala, má vymyšlené. „Byl by asi kuřecí řízek, nebo jí to maso uděláme na přírodno. Ona má docela ráda masíčko, takže to do sebe dostane,“ dodává.
Příloha je ovšem daná. „Bude klasický bramborový salát. Mě na něm strašně baví, jak ho má každá rodina úplně jiný. V tom našem nesmí chybět jablko, já ho tam mám strašně ráda. Na druhou stranu zase nedáváme uzeninu, jak je u někoho zvykem,“ sdělila Patricie.
Mohlo by vás zajímat
Cukroví z obchodu
Zvláštní kapitolou je cukroví. To totiž bude herečka, známá například ze seriálů Devadesátky, Ordinace v růžové zahradě či Ulice, kupovat. Jak sama říká, od cizích nám přeci vždycky chutná lépe.
„Loni jsme to udělali tak, že jsme měli část kupovaného a část našeho, aby ho byl dostatek,“ vysvětluje Pagáčová pro Toprecepty.cz. „Moje máma totiž nepeče, protože jí to neba. Mě to ba, když na to mám dostatek času. Určitě udělám aspoň jednu várku vanilkových rohlíčků, to musím. A pak, já miluji kakaové linecké, takže si udělám možná pro sebe právě to,“ dodává.
Rohlíčky od babičky
„Vanilkové rohlíčky dělám podle receptu mojí babičky, maminky mého tatínka. Základem je, že musíte použít opravdu hodně másla a vlašských ořechů,“ popisuje Patricie s tím, že rohlíčky je samozřejmě nutné obalit ve směsi moučkového a vanilkového cukru. „Když chcete, aby něco chutnalo, musíte to prostě udělat poctivě,“ říká herečka.
S tím musíme souhlasit. A tak doufáme, že si letos i naši čtenáři užijí svátky jak se patří. A kdo by se chtěl pustit do cukroví, může to vyzkoušet podle našich receptů.
Náš tip: Tradiční vanilkové rohlíčky s mandlemi dělávala už zkušená kuchařka Marie-Janků Sandtnerová. Přesně na takové, provoněné citronovou kůrou, najdete recept na tomto videu:
Témata
Recepty k tomuto článku
Mohlo by vás zajímat
Související obsah
Čajové pečivo stříkané sáčkem se zdobičkou s námi zvládne téměř každý
Těsto má jiný postup přípravy i jiné složení než klasické linecké. Obsahuje hodně tuku, je křehké a v puse se rozplývá. Můžeme jej tvarovat sáčkem,… Číst více
S marcipánem i modelovací hmotou musíme správně zacházet, abychom je nezničili
Jedná se o několik jednoduchých pravidel, která se opravdu vyplatí dodržovat, pokud má být výsledek dokonalý. Většina z nich platí pro pravý i… Číst více
Retro okénko: Arabesky aneb vánoční chuť dětství. Oblíbené želé bonbony úspěšně konkurovaly kolekcím i salonkám
Věšíte každoročně na stromeček kromě kouliček… Číst více
Pohlreich prozradil, kdo u nich doma peče cukroví i co nemá rád v bramborovém salátu: Dělám si takový polovlašák, říká
Příprava na Vánoce, především pak na Štědrý den,… Číst více
Ochutit nebo obarvit marcipán můžete produkty koupenými nebo přírodními. Vyberte si
Umělá ochucovadla koupíme v drogeriích nebo na cukrářských webech. Máme na výběr pestrou paletu barev, a dokonce i několik příchutí. Více ceněné jsou… Číst více
Falešný vařený marcipán: Naučíme vás vyrobit levnou potahovací hmotu
Základem této hmoty je mouka zpracovaná obdobně jako u odpalovaného těsta. V horké tekutině "odpálíme" mouku a po zchladnutí zapracujeme příchuť a… Číst více
Příběh vánoční kolekce: Prodávaly se v Tuzexu a sloužily i jako úplatky. Jednopatrová stávala 48 Kčs
Pestrobarevné figurky zvířátek a dalších… Číst více
Špaldové rohlíčky, žitné perníčky nebo pohankové linecké aneb Jak se peče z jiných druhů mouky
Vánoční cukroví sice většinou pečeme z klasické… Číst více
Estonský věnec kringel: Severský vánoční moučník je krásně vláčný, omamně voní skořicí a příprava je překvapivě snadná
Skořicové rolky z kynutého těsta určitě znáte.… Číst více
Svátky slavných: Šéfkuchař Roman Paulus šokoval svou alergií na cukr a prozradil, proč dělá dva bramborové saláty
Na vánoční svátky se těší i populární šéfkuchař… Číst více
Přečtěte si Zobrazit více
Kuřecí řízek v těstíčku z nivy a jogurtu je nadýchaný, křehký, výrazně šťavnatý a lehce aromatický, a přitom tak snadný na přípravu
Jak na perfektní linecké? Stačí dodržet systém 3-2-1 a cukroví zvládnou i úplní začátečníci
Jak na nejlepší řízky z kapra? Opatrně s citronem a taky pozor na správný druh a množství tuku v pánvi
Přečtěte si Zobrazit více
Soutěž k 15. narozeninám webu Toprecepty.cz: Vyhrajte jednu z lákavých cen a zpříjemněte si Vánoce!
Holka u plotny radí: Jak na šlehačkové cukroví? To z pařížské šlehačky voní kakaem a doslova se rozplývá na jazyku
Jak prodloužit trvanlivost bramborového salátu až o 3 dny? Zásadní roli hrají cibule, čisté ruce i tajní ujídači