Vykostění kuřete do jedné minuty se stalo hitem internetu: Stačí použít igelitový pytlík a máte po starostech
4. 1. 2024 Historie a zajímavosti
Existuje několik metod a triků, které můžeme k obrání masa z drůbeže využít. Většinou se ovšem jedná o zdlouhavé způsoby, během nichž nám kuře či kachna vystydne a my si tak pokrm nevychutnáme ihned po jeho upečení. Uživatelka TikToku ovšem ukázala, jak na věc snadno a rychle.
Zdržování s kostmi
Znáte to, upečete kuře, nebo si ho přinesete teplé ze supermarketu či stánku, kde ho prodávají grilované a nechce se vám ho obírat. Nejraději byste hned konzumovali dokonale připravené maso, aniž byste se museli s čímkoliv zdržovat. Pokrm je ovšem horký a rukama se na něj téměř nedá sáhnout.
Mohlo by vás zajímat
Minutová záležitost
Tiktokerka June Penny ovšem na sociální síti ukázala způsob, jak si v takový moment snadno poradit. Sama zprvu nevěřila, že by mohl fungovat, ale poté, co ho vyzkoušela, byla úplně nadšená.
Kuře, které si přinesla z obchodu jednoduše vložila do plastového sáčku se „zipem“, který zavřela. Poté upečenou drůbež několik sekund „masírovala“ až začaly kosti odpadávat od masa.
„Takže místo toho, abys vybíral kuře, prostě vyndáš kosti. To je naprosto úžasné,“ zhodnotila nadšená June trik, díky němuž měla během chvíle v pytlíku zvlášť kosti a chutné kuřecí maso.
@junepenny Rotisserie chicken hack #debonechicken in less than a minute. . #tiktokviral #tiktokmademedoit #chicken #carcass #costco #foodhack ♬ original sound - It’s June Penny
Vykostění po vychladnutí
Pokud však chcete použít maso z pečeného kuřete třeba do rizota, salátu podle tohoto receptu nebo sendviče (jak na něj se dozvíte zde), nemusíte na nic spěchat.
V takovém případě počkáte, až drůbež trochu vychladne, což obvykle trvá asi 10-20 minut. Odstraňte kůži, což zjednoduší přístup k masu. Poté oddělte stehna a křídla.
Když se dostanete k prsům, můžete ideálně plochým nožem maso odříznout podél hrudní kosti. Pro menší kousky může být praktická vidlička, se kterou „vytáhnete“ maso z těžko dostupných míst.
Náš tip: Pokud máte rádi pečené kuře, vyzkoušejte podle našeho videoreceptu vytvořit vynikající s nádivkou:
Témata
Recepty k tomuto článku
Mohlo by vás zajímat
Přečtěte si Zobrazit více
Devatero druhů krůtího masa se hodí k přípravě mnoha receptů. Nechte se inspirovat
Jak na to nejšťavnatější pečené kuře? Rozpadající se maso a křupavou kůrčičku zajistí nasolení, mřížka i fígl s citronem
Devadesátky jsou zpátky: Kuře pečené na soli bylo dříve hitem a svou šťavnatostí zaujme i dnes, když víte, jak na to
Přečtěte si Zobrazit více
Hitem v hubnutí je vývarová dieta: Za 21 dnů slibuje úbytek až 15 kg a žádné vrásky. Princip vychází z paleo stravy a půstu
Jak na perfektní kuře na grilu: Pět osvědčených tipů, aby bylo šťavnaté a mělo křupavou kůrku. Důležitá je marináda i správná teplota grilu
Jak upéct kuře v troubě, aby chutnalo jako z grilu? Tajemstvím je pomalé pečení v pekáči s mřížkou, typickou chuť dodá směs koření