Hitem internetu jsou netradičně připravené těstoviny s chutí cibulačky: One Pot French Onion Pasta jsou úžasně jemné a voňavé
10. 1. 2024 Vaření
Polévka cibulačka je jednou z nejslavnějších francouzských specialit. Ta pravá voní vínem a tymiánem a nesmí na ní chybět vrstva sýra. Hledáte-li něco ještě vydatnějšího, užijte si její chuť v těstovinách, které jsou jedním z nejnovějších hitů TikToku. Jsou dokonalé stejně jako slavná polévka.
Těstoviny místo cibulačky
Jídla z jednoho hrnce přijdou vždycky vhod a v zimě především. Obvykle jsou vydatná, snadno je připravíte a přímo vyzývají k tomu vychutnat si je, když se vrátíte promrzlí z procházky zasněženou přírodou. A přesně taková je směs těstovin, která se nedávno proslavila na sociální síti na sdílení videí TikTok a brzy se stala virálem (hojně sdíleným videem na internetu) nejen tam, ale i na Instagramu.
Mohlo by vás zajímat
Půvab slavné francouzské polévky
One Pot French Pasta jsou vynikající těstoviny s luxusní krémovou omáčkou, v nichž je koncentrována chuť jedné z nejslavnějších francouzských polévek – cibulačky. Původní pokrm chudých, mající pověst dokonalého vyprošťováku a spojovaný se slavnou pařížskou tržnicí Les Halles, známým Břichem Paříže Émila Zoly, se postupem let vyšvihl na delikatesu.
Půvab tohoto pokrmu spočívá v úžasné chuti karamelizované cibulky, která dodá pokrmů sladkost a lehkou kyselost zároveň, a rovněž příjemnou máslovou chuť. Chuť těstovin navíc vylepší víno, poctivý hovězí vývar a voňavé bylinky. To vše dohromady vytváří dokonalou kombinaci, kterou se vyznačují i populární internetové těstoviny. Ty však na rozdíl od polévky ještě víc zasytí.
Mohlo by vás zajímat
Jak na cibulové těstoviny?
Tyto vynikající cibulové těstoviny jsou úžasné samy o sobě, dají se však i různými způsoby vylepšovat. Bílé víno lze třeba vyměnit za červené, těstoviny jsou vynikající i posypané parmazánem nebo jiným sýrem a můžete je zapéct i s plátky bagety nebo jiného bílého pečiva posypaného sýrem, aby byla podobnost se slavnou polévkou dokonalá. Pro zajímavější chuť lze do omáčky vmíchat i houby.
Pokud vás tyto cibulové těstoviny zaujaly, můžete si je připravit rovnou podle originálního receptu:
Budete potřebovat: 350 g těstovin rigatoni (nebo jiných krátkých těstovin), 2 lžíce nesoleného másla, 2 lžíce olivového oleje, 3 velké žluté cibule nakrájené na tenké plátky, 4 stroužky utřeného česneku, 2 čajové lžičky čerstvého tymiánu, nasekaného nadrobno, ¼ šálku suchého bílého vína, 1 lžičku worcesterské omáčky, 2 čajové lžičky soli, 1 lžičku černého pepře, 3 šálky hovězího vývaru, 1 šálek vody, ¼ šálku tučné smetany, 1 šálek strouhaného sýra gruyere.
- Na pánvi nebo v hrnci rozehřejte máslo s olejem. Přidejte všechnu cibuli nakrájenou na plátky. Promíchejte a smažte za častého míchání, dokud cibule nezíská zlatohnědou barvu.. Nevadí, když se trochu přichytí ke dnu hrnce, bude mít pak lepší chuť.
- Jakmile cibule zkaramelizuje, přidejte prolisovaný česnek a nasekaný tymián a vše společně osmahněte asi 3-4 minuty. Přilijte víno, vše opět promíchejte a nechte víno odpařit asi 1-2 minuty. Karamelizovanou cibuli dochuťte worcesterem a solí.
- Do stejného hrnce přidejte hovězí vývar, vodu a těstoviny. Promíchejte, vše přiveďte k varu a poté stáhněte teplotu na minimum. Za častého míchání vařte, dokud nejsou těstoviny al dente a dokud se neodpaří dostatečné množství tekutiny. Trvá to asi 8-10 minut.
- Odstavte hrnec z ohně a přidejte hustou smetanu a rozdrobený sýr gruyere. Promíchejte, dokud se sýr zcela nevstřebá a nevytvoří se krémová omáčka. Hotové těstoviny můžete nakonec ozdobit na talíři snítkou petrželky, případně i jinými bylinkami.
@carolbeecooks And you shouldn’t either #frenchonionpasta ♬ original sound - smelliot’s priv 😝😝
Témata
Recepty k tomuto článku
Mohlo by vás zajímat
Přečtěte si Zobrazit více
Co je nezbytné přidat do velikonoční hlavičky? Jaké maso a bylinky na nádivku použít, aby skvěle chutnala
Holka u plotny radí: Jak uvařit francouzskou cibulačku? Bez vína se to neobejde!
Elon Musk: Nejbohatší muž planety se cpe každý den koblihami, musí mít sushi a „litry“ kávy z vlastní pražírny