Polévky podle horoskopu: Býk si smlsne na krémové dýňové, Panny ocení bramboračku a Lvi italskou minestrone
19. 1. 2024 Životní styl
Ke slovu se hlásí doba polévková! Přemýšleli jste někdy o tom, že i výběr polévky je odrazem vaší osobnosti a že hraje roli i vaše znamení horoskopu? Astrologové mají jasno. Pojďte se s námi podívat, jaká polévka vás právě teď zahřeje.
Jarní znamení horoskopu
Na čem si pochutnávají ti, co se narodili v době jarních slunečních paprsků?
- Beran (21. března – 19. dubna)
Jedinci narození v tomto znamení jsou odvážní, rázní a temperamentní. Jejich oblíbenou barvu je červená, možná i proto mají v oblibě rajčatovou polévku s bazalkou, která voní sluncem.
- Býk (20. dubna – 20. května)
Realističtí Býci stojí oběma nohama na zemi, jsou houževnatí, a to někdy až nesnesitelně. Potrpí si na dobré jídlo a pití a milují gastronomické novinky. Ideální je pro ně krémová kukuřičná polévka, ale obvykle jim chutná i krémová dýňová.
- Blíženci (21. května – 20. června)
Intelektuálně zaměření Blíženci jsou velmi přátelští a společenští, nechybí jim velká zvídavost. Milují vůni citronu a nemají problém jím ochutit i různá jídla. Pórková polévka s citronovou šťávou je pro ně jako dělaná.
Mohlo by vás zajímat
Letní znamení horoskopu
Jak příchod na svět v nejteplejších měsících roku ovlivňuje chutě?
- Rak (21. června – 22. července)
Raci patří mezi znamení s komplikovanou povahou. Soucit a starostlivost někdy přechází až v manipulativnost a citové vydírání druhých lidí. Zaručeně je zklidní máta, která je i v zelené polévce pro nervy.
- Lev (23. července – 22. srpna)
Lidé narození ve znamení Lva potřebují zářit a oslňovat druhé. Milují slunce a nejlépe se cítí tam, kde hřeje většinu roku. Pokud na ně dolehne česká zima, bezpečně je zahřeje italská minestrone.
- Panna (23. srpna – 22. září)
Spolehlivé, praktické a svůj život drží pevně v rukách – takové jsou Panny. Nemusí žádné velké experimenty, proto je pro ně z polévek nejvhodnější úplně obyčejná klasická bramboračka.
Mohlo by vás zajímat
Podzimní znamení horoskopu
Jaký vliv mají podzimní mlhy a plískanice na ty, co se v těchto měsících narodili?
- Váhy (23. září – 22. října)
Váhy jsou vždy elegantní a upravené. Smysl pro estetiku se u nich projevuje i ve stolování, potrpí si na dokonale upravený stůl. Nepřekvapí, že jídlo na talíři musí být na pohled krásné. A když si pochutnávají na polévce s játrovými knedlíčky, chtějí je mít jeden jako druhý.
- Štír (23. října – 21. listopadu)
Na jedné straně jsou houževnatí a mají silnou vůli, na druhé jsou nedůvěřiví a potřebují mít vše pod kontrolou. Není divu, že Štírům nejvíc chutná to, co si sami uvaří. Z polévek s k nim hodí trochu pikantní fazolová.
- Střelec (22.listopadu – 21. prosince)
Střelci mají dar vidět dopředu, nechybí jim optimismus a okamžitě se nadchnou pro každou novinku. A tak je to také v jídle. Český kuchyňský rybníček se jim zdá příliš malý, tíhnou k exotičtějším pokrmům, japonská polévka ramen je pro ně jako dělaná.
Mohlo by vás zajímat
Zimní znamení horoskopu
Co je ideální na talíři pro lidi, kteří přišli na svět v období mrazů, sněhu a krátkých dnů?
- Kozoroh (22. prosince – 19. ledna)
Kozorozi jsou pragmatičtí, život plánují a nic nenechávají náhodě. Neradi riskují a potřebují mít vše pod kontrolou. Rádi vaří a dávají přednost vydatným a sytým polévkám jako je pikantní dršťková.
- Vodnář (20. ledna – 18. února)
Často působí jako duchem nepřítomní. Vodnáři bývají často idealisté, milují pravdu a obvykle se špatně přizpůsobují. Lákají je daleké krajiny, milují asijskou kuchyni a nikdy neodolají tradiční vietnamské polévce pho.
- Ryby (19. února – 20. března)
Charakteristická je pro ně schopnost empatie, ale i určitá nevypočitatelnost. Ryby jsou přizpůsobivé, trochu náladové a nostalgické. Mají rádi pohádkovou atmosféru, vyzdobený byt a praskající oheň v krbu. Určitě je zahřeje vydatná dýňová polévka.
Náš tip: Všem znamením přijde v zimě k chuti pikantní thajská kuřecí polévka podle našeho videoreceptu:
Zdroje informací:
horoskopy-online.cz: Znamení zvěrokruhu
sporked.com: Here’s What Soup You Are Based on Your Zodiac Sign
thekitchn.com: Here’s What Soup You Should Make, Based on Your Zodiac Sign
Témata
Recepty k tomuto článku
Mohlo by vás zajímat
Přečtěte si Zobrazit více
Na Vánoce patří vaječňák: Nejlepší je z kvalitního rumu a smetany. Pravá vanilka z něj udělá delikatesu
Polévky v 19. století pomáhaly léčit choleru, oblíbený byl oukrop nebo bramboračka, na nohy stavěla silná polévka podle Rettigové
Dieta podle horoskopu: Beranům pomůže skořice, Blíženci by měli vsadit na maso a Raci budou muset počítat kalorie