Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Léto je tu už za pár týdnů a vy si říkáte, že je nejvyšší čas začít se svou váhou něco dělat? Aby se vám to povedlo a vy jste se nemuseli za své tělo stydět, zkuste tyhle báječné recepty, které pro vás sestavili výživoví specialisté proteinové diety KetoDiet .

Když se řekne „dieta“, spousta z nás si vybaví především odpírání všeho dobrého, hlad, nebo přímo nepohodu. U proteinové diety je to ale spíše naopak. Nechce se vám tomu věřit?

Hubněte bez hladu

V průběhu hubnutí, ale i po něm, je důležité svůj dietní jídelníček plánovat dopředu, aby se vám nestalo, že budete na poslední chvíli shánět něco na zub. V takových hladových situacích nastává největší riziko, že sklouznete k fastfoodovým bombám, které neprospějí vaší linii, ani vašemu zdraví a veškeré snažení tak přijde vniveč. V průběhu proteinové diety máte ale jasně nastavené mantinely, víte, co můžete jíst, nemusíte se zbytečně trápit s počítáním kalorií každé porce a pokud zvolíte i speciálně připravená proteinová jídla, je příprava oběda, nebo večeře velmi snadná a rychlá.

Dieta vám bude chutnat

Následujícími ketorecepty, které výživové specialistky KetoDiet sestavily pro všechny, kteří se snaží zhubnout, vás chceme inspirovat a ukázat vám, že dieta rozhodně nemusí být fádní a nudná.

Burgery s koriandrem a květákovým pyré

Na 2 porce potřebujeme:

  • 300 g mletého masa (mix hovězí a vepřové)
  • 4ks jarní cibulky
  • 1-2 vejce
  • 1 hrst čerstvého koriandru
  • čerstvý zázvor
  • 1 stroužek česneku
  • sůl, pepř

Na pyré potřebujeme:

  • 1 ks středně velkého květáku
  • pažitka
  • sůl, pepř

Mleté maso dobře promícháme s vejcem a nasekaným koriandrem, přidáme utřený česnek a nasekanou zelenou jarní cibulku Zázvor (cca velikosti palce) oloupeme, nastrouháme na jemno a přidáme ke směsi. Osolíme a opepříme podle chuti a tvarujeme menší burgery, které následně opečeme na kapce kvalitního rostlinného oleje, případně je můžeme připravit v troubě v pekáčku na pečícím papíře.

Patizonové placičky

Na 3 porce potřebujeme:

  • 1 střední patizon
  • 1 pórek
  • 2 bílky
  • 1 porce směsi na přípravu proteinového nápoje KetoDiet
  • kmín, majoránka, pepř, sůl

Patizon oloupeme, překrojíme a lžičkou vydlabeme semena. Dužinu nastrouháme a vymačkáme z ní vodu. Pórek najemno nasekáme a přidáme jej k patizonové dužině. Vmícháme bílky, osolíme, opepříme, ochutíme kmínem a majoránkou a na konec vsypeme jeden sáček či 2 odměrky KetoDiet směsi na přípravu proteinového nápoje. Směs promícháme, necháme na pár minut odpočinout. Placky smažíme ideálně v lívanečníku na malém množství kvalitního rostlinného oleje.

Zapečená KetoDiet nádivka

Na 2 porce budete potřebovat:

  • 200 g květáku
  • 100 g brokolice
  • 2 ks slaninové omelety KetoDiet
  • 1 bílek
  • majoránka
  • čerstvá pažitka
  • čerstvá petrželka
  • pepř
  • sůl

Květák i brokolici uvaříme do měkka v osolené vodě, rozdělíme na menší růžičky a dáme do zapékací mísy. Přidáme bylinky, lehce osolíme a opepříme. 2 porce směsi na slaninovou omeletu rozmícháme vodě podle návodu a nalijeme na připravenou zeleninu. Lehce promícháme. Zapékáme v troubě 15 min při 180°C.

Další recepty proteinové diety KetoDiet stejně jako všechny dietní plány najdete na www.ketodiet.cz.