Valentýnské menu v Praze: U Pohlreicha bude dort Erós za 225 Kč, na Žižkovské věži dáte za menu 3490 Kč
13. 2. 2024 Historie a zajímavosti
Svátek svatého Valentýna je ideální příležitostí pozvat někoho blízkého na skvělé jídlo do restaurace. Navíc 14. února se v mnoha gastronomických zařízeních dočkáme speciální nabídky, která je připravena pouze pro tento sváteční den. Zjišťovali jsme, kam si jde v Praze zajít na Valentýnské menu.
Slavní šéfkuchaři nespí
Mezi restaurace, které v hlavním městě nabízí speciální menu nejen pro zamilované samozřejmě patří i podniky známých šéfkuchařů. Například Café Imperial Zdeňka Pohlreicha nabízí tatar z tuňáka s pošírovaným křepelčím vejcem, kaviárem a ciabatta chipsem za 265 korun či filet z halibuta s pažitkovou omáčkou, hráškem, slaninou a lanýžovou bramborovou kaší za 599 korun. V nabídce je i dort Erós, porce za 225 Kč.
Restaurace Červený jelen, kde kuchyni šéfuje bývalý porotce soutěže MasterChef Česko Marek Fichtner, zase připravila menu za 1990 korun. V něm najdete například ústřice Fine de Claire, mušle svatého Jakuba, stařenou kachnu, celer v popelu, kaštanový krém nebo čokoládové soufflé.
Mohlo by vás zajímat
Praha 1
V centru Prahy můžete navštívit třeba restauraci v Obecním domě. Ve tří nebo čtyřchodovém menu najdete restované krevety se soba nudlemi, telecí vitello tonnato, výběr ze tří hlavních chodů – steak z tuňáka s glazovanou zeleninou, filet mignon s Jeruzalémskými artyčoky nebo Chateubriand pro dva. Jako dezert je bude servírovat nugátový dortík s maracuja karamelem. Připravte si 1190 korun za osobu.
Zajímavě vypadá i nabídka restaurace V Zátiší. Celerové tagliatelle s foie gras a pistáciemi, mořský ďas na grilu s kaviárovou omáčkou, grilovaný dančí hřbet s hlívou královskou, čokoládový fondant s vanilkou a marakujovou zmrzlinou můžete mít za 1995 korun za osobu.
Praha 2
Na „dvojce“ si valentýnské menu připravila například restaurace Ginger & Fred v Tančícím domě. Mezi pěti chody najdete ústřici se šalotkou, salát z hovězího jazyka s tartaletkou, smaženou krevetu, krém z topinamburu s dýňovými nočky a jehněčí kotletku v bylinkovém prachu s polentou.
Připravena bude i treska balená v kapustě s rýžovou kroketou a zeleninovými nudlemi a nakonec mousse z ruby čokolády a malin. Zde se ale plácnete přes kapsu. Za menu zaplatíte konkrétně 3490 korun za osobu.
Mohlo by vás zajímat
Praha 3
Restaurace Balu Kitchen na Praze 3 si na Valentýna připravila marinovaného lososa s bramborovým salátem, výběr mezi grilovanou chobotnicí se smetanovo-koprovým dipem a chřestovým rizotem a argentinským roštěncem se smetanovými bramborami a pečenými rajčátky, jako dezert pak panna cottu se sušeným mangem a čokoládovou zmrzlinou. Menu přijde na 2500 korun.
Praha 4
Na „čtyřce“ vyzkoušejte třeba restauraci Esprit, která se nachází v Hotelu Inn. Zde si na 14. února přichystají marinovaného lososa v červené řepě, telecí filet s hráškem, celerovým pyré, rybízem a yuzu. Sladkou tečku obstará čokoládový cheesecake s jahodami. Cena za osobu je příjemných 890 korun.
Praha 5
V pátém pražském obvodu si mimořádný zážitek pro zákázníky připravili třeba v Café Savoy. Zde se můžete těšit na tříchodové menu. Předkrm je marinovaná hovězí svíčková s koriandrem a sušeným žloutkem, hlavní chod bude hovězí Wellington s lanýžovou bramborovou kaší a růžičkovou kapustou a čokoládový dezert s mučenkou jako dezert. Cena za osobu je 2495 korun.
Praha 6
Na čtyřchodové menu si můžete zajít do italské restaurace Dejvická 34. Od 16:30 bude v nabídce uzená bruschetta s krémem z tuňáka a lanýžovou variací, kaštanový krém s pěnou z burraty a kaviárem, steak ze stařené svíčkové s omáčkou z vína Barolo, s foie gras a divokou brokolicí a jako dezert mousse z lískooříškové Gianduji. Cena za osobu je 1995 korun.
Praha 7
Pokud budete hledat v Holešovicích, vyzkoušejte asijskou restauraci PRU58. Na menu najdete nigiri z tuňáka s yuzu a lososové tataki, rolky Sakura z tuňáka s jahodou a griliášem z kešu, krevetový salát s pomelem a chilli, hovězí carpaccio na pinsa chlebu s avokádovým pyré a chilli marmeládou, dušené krevetové knedlíčky siumai, hovězí a vepřové maso se shiitake chipsem, pho bo omáčkou, květákem a topinamburem a kokosovou rolku s bílou čokoládou, jahodami, kiwi a mandlemi. Na útratu si připravte 1000 korun jako zálohu, celkem pak 1395 korun.
Náš tip: Čokoláda k Valentýnu neodmyslitelně patří, připravte si tedy podle našeho videoreceptu skvělý čokoládový dort:
Témata
Mohlo by vás zajímat
Související obsah
Čajové pečivo stříkané sáčkem se zdobičkou s námi zvládne téměř každý
Těsto má jiný postup přípravy i jiné složení než klasické linecké. Obsahuje hodně tuku, je křehké a v puse se rozplývá. Můžeme jej tvarovat sáčkem,… Číst více
S marcipánem i modelovací hmotou musíme správně zacházet, abychom je nezničili
Jedná se o několik jednoduchých pravidel, která se opravdu vyplatí dodržovat, pokud má být výsledek dokonalý. Většina z nich platí pro pravý i… Číst více
Retro okénko: Arabesky aneb vánoční chuť dětství. Oblíbené želé bonbony úspěšně konkurovaly kolekcím i salonkám
Věšíte každoročně na stromeček kromě kouliček… Číst více
Pohlreich prozradil, kdo u nich doma peče cukroví i co nemá rád v bramborovém salátu: Dělám si takový polovlašák, říká
Příprava na Vánoce, především pak na Štědrý den,… Číst více
Ochutit nebo obarvit marcipán můžete produkty koupenými nebo přírodními. Vyberte si
Umělá ochucovadla koupíme v drogeriích nebo na cukrářských webech. Máme na výběr pestrou paletu barev, a dokonce i několik příchutí. Více ceněné jsou… Číst více
Falešný vařený marcipán: Naučíme vás vyrobit levnou potahovací hmotu
Základem této hmoty je mouka zpracovaná obdobně jako u odpalovaného těsta. V horké tekutině "odpálíme" mouku a po zchladnutí zapracujeme příchuť a… Číst více
Příběh vánoční kolekce: Prodávaly se v Tuzexu a sloužily i jako úplatky. Jednopatrová stávala 48 Kčs
Pestrobarevné figurky zvířátek a dalších… Číst více
Špaldové rohlíčky, žitné perníčky nebo pohankové linecké aneb Jak se peče z jiných druhů mouky
Vánoční cukroví sice většinou pečeme z klasické… Číst více
Estonský věnec kringel: Severský vánoční moučník je krásně vláčný, omamně voní skořicí a příprava je překvapivě snadná
Skořicové rolky z kynutého těsta určitě znáte.… Číst více
Svátky slavných: Šéfkuchař Roman Paulus šokoval svou alergií na cukr a prozradil, proč dělá dva bramborové saláty
Na vánoční svátky se těší i populární šéfkuchař… Číst více
Přečtěte si Zobrazit více
Café Imperial je třicátou nejlegendárnější restaurací na světě: Vyzkoušeli jsme oslavovanou Pohlreichovu kulajdu
Holka u plotny radí: Šťavnaté kuřecí řízečky, marinované v jogurtu a smažené v těstíčku, si zamilují malí i velcí
Peče celá země: Recept na ikonický dort podle Josefa Maršálka. Moučník voní čokoládou a díky náplním je krásně vláčný
Přečtěte si Zobrazit více
Cukrář Josef Maršálek radí, jak poznat kvalitní čokoládu a jak z ní připravit perfektní pařížský krém
Pečená kachna je podle odborníků nejlepším masovým jídlem ve střední Evropě: Příprava však má svá pravidla
Krkovička na bramborách: Štavnaté plátky masa s jemnými smetanovými brambory zvládne i začátečník, práci ušetří remoska