Valentýnské menu v Praze: U Pohlreicha bude dort Erós za 225 Kč, na Žižkovské věži dáte za menu 3490 Kč
13. 2. 2024 Historie a zajímavosti
Svátek svatého Valentýna je ideální příležitostí pozvat někoho blízkého na skvělé jídlo do restaurace. Navíc 14. února se v mnoha gastronomických zařízeních dočkáme speciální nabídky, která je připravena pouze pro tento sváteční den. Zjišťovali jsme, kam si jde v Praze zajít na Valentýnské menu.
Slavní šéfkuchaři nespí
Mezi restaurace, které v hlavním městě nabízí speciální menu nejen pro zamilované samozřejmě patří i podniky známých šéfkuchařů. Například Café Imperial Zdeňka Pohlreicha nabízí tatar z tuňáka s pošírovaným křepelčím vejcem, kaviárem a ciabatta chipsem za 265 korun či filet z halibuta s pažitkovou omáčkou, hráškem, slaninou a lanýžovou bramborovou kaší za 599 korun. V nabídce je i dort Erós, porce za 225 Kč.
Restaurace Červený jelen, kde kuchyni šéfuje bývalý porotce soutěže MasterChef Česko Marek Fichtner, zase připravila menu za 1990 korun. V něm najdete například ústřice Fine de Claire, mušle svatého Jakuba, stařenou kachnu, celer v popelu, kaštanový krém nebo čokoládové soufflé.
Mohlo by vás zajímat
Praha 1
V centru Prahy můžete navštívit třeba restauraci v Obecním domě. Ve tří nebo čtyřchodovém menu najdete restované krevety se soba nudlemi, telecí vitello tonnato, výběr ze tří hlavních chodů – steak z tuňáka s glazovanou zeleninou, filet mignon s Jeruzalémskými artyčoky nebo Chateubriand pro dva. Jako dezert je bude servírovat nugátový dortík s maracuja karamelem. Připravte si 1190 korun za osobu.
Zajímavě vypadá i nabídka restaurace V Zátiší. Celerové tagliatelle s foie gras a pistáciemi, mořský ďas na grilu s kaviárovou omáčkou, grilovaný dančí hřbet s hlívou královskou, čokoládový fondant s vanilkou a marakujovou zmrzlinou můžete mít za 1995 korun za osobu.
Praha 2
Na „dvojce“ si valentýnské menu připravila například restaurace Ginger & Fred v Tančícím domě. Mezi pěti chody najdete ústřici se šalotkou, salát z hovězího jazyka s tartaletkou, smaženou krevetu, krém z topinamburu s dýňovými nočky a jehněčí kotletku v bylinkovém prachu s polentou.
Připravena bude i treska balená v kapustě s rýžovou kroketou a zeleninovými nudlemi a nakonec mousse z ruby čokolády a malin. Zde se ale plácnete přes kapsu. Za menu zaplatíte konkrétně 3490 korun za osobu.
Mohlo by vás zajímat
Praha 3
Restaurace Balu Kitchen na Praze 3 si na Valentýna připravila marinovaného lososa s bramborovým salátem, výběr mezi grilovanou chobotnicí se smetanovo-koprovým dipem a chřestovým rizotem a argentinským roštěncem se smetanovými bramborami a pečenými rajčátky, jako dezert pak panna cottu se sušeným mangem a čokoládovou zmrzlinou. Menu přijde na 2500 korun.
Praha 4
Na „čtyřce“ vyzkoušejte třeba restauraci Esprit, která se nachází v Hotelu Inn. Zde si na 14. února přichystají marinovaného lososa v červené řepě, telecí filet s hráškem, celerovým pyré, rybízem a yuzu. Sladkou tečku obstará čokoládový cheesecake s jahodami. Cena za osobu je příjemných 890 korun.
Praha 5
V pátém pražském obvodu si mimořádný zážitek pro zákázníky připravili třeba v Café Savoy. Zde se můžete těšit na tříchodové menu. Předkrm je marinovaná hovězí svíčková s koriandrem a sušeným žloutkem, hlavní chod bude hovězí Wellington s lanýžovou bramborovou kaší a růžičkovou kapustou a čokoládový dezert s mučenkou jako dezert. Cena za osobu je 2495 korun.
Praha 6
Na čtyřchodové menu si můžete zajít do italské restaurace Dejvická 34. Od 16:30 bude v nabídce uzená bruschetta s krémem z tuňáka a lanýžovou variací, kaštanový krém s pěnou z burraty a kaviárem, steak ze stařené svíčkové s omáčkou z vína Barolo, s foie gras a divokou brokolicí a jako dezert mousse z lískooříškové Gianduji. Cena za osobu je 1995 korun.
Praha 7
Pokud budete hledat v Holešovicích, vyzkoušejte asijskou restauraci PRU58. Na menu najdete nigiri z tuňáka s yuzu a lososové tataki, rolky Sakura z tuňáka s jahodou a griliášem z kešu, krevetový salát s pomelem a chilli, hovězí carpaccio na pinsa chlebu s avokádovým pyré a chilli marmeládou, dušené krevetové knedlíčky siumai, hovězí a vepřové maso se shiitake chipsem, pho bo omáčkou, květákem a topinamburem a kokosovou rolku s bílou čokoládou, jahodami, kiwi a mandlemi. Na útratu si připravte 1000 korun jako zálohu, celkem pak 1395 korun.
Náš tip: Čokoláda k Valentýnu neodmyslitelně patří, připravte si tedy podle našeho videoreceptu skvělý čokoládový dort:
Témata
Mohlo by vás zajímat
Související obsah
Byliny v kuchyni: Jak snadno vypěstovat pažitku? Vitamínová bomba u vás nesmí chybět
Jaro je v plném proudu, a to volá po pěstování… Číst více
Mýty vs. fakta: Je zdravé jíst vajíčka? A kolik denně je akorát?
Mnoho z nás si nedokáže dobrou snídani bez… Číst více
Byliny v kuchyni: Lipový čaj pomáhá při horkosti. Kdy sbírat květy, aby byly nejúčinnější?
Lípa je českým národním stromem, kterému se dříve… Číst více
Byliny v kuchyni: Vyrobte si karmelitánské kapky z meduňky! Zmírní bolesti i depresi
Máte pocit, že nestíháte, jste ve stresu a nevíte… Číst více
Pravda o sádle: Výživová specialistka vysvětluje, proč se tuků nemáme bát a jak je to s neslavným cholesterolem
Sádlo se na několik let ocitlo v nemilosti… Číst více
Jaký tuk se hodí na přípravu jíšky? Máme několik možností
Tuk přidá do pokrmu vlastní chuť, proto ho vybírejte hlavně podle druhu pokrmu, který připravujete a podle výsledné chuti, kterou má mít. Mezi… Číst více
Na čem smažit bramboráky? Jedině na sádle budou chutnat jako ty od babičky
Bramboráky byly dříve jídlem chudých, dnes jsou však oblíbeným jídlem všech. Kdo by neměl rád jejich křupavé okraje. Jenže jak na to? Odpověď je… Číst více
Kokosový olej
Kokosový olej (viz kokosový ořech) našel uplatnění v potravinářství, lékařství i průmyslu. Za studena lisovaný kokosový olej má vysoký obsah… Číst více
Palmový olej
Palmový olej se lisuje z oplodí palmy olejné. Získává se z dužiny plodů. Z oddělených jader těchto plodů se získává i jiný typ oleje, tzv.… Číst více
Řepkový olej
Řepkový olej se získává z rostliny řepky olejné. Všichni znají kvetoucí lány žluté řepky, z jejichž semen se lisuje. Získaný olej se používá do mnoha… Číst více
Přečtěte si Zobrazit více
Holka u plotny radí: Šťavnaté kuřecí řízečky, marinované v jogurtu a smažené v těstíčku, si zamilují malí i velcí
Krkovička na bramborách: Štavnaté plátky masa s jemnými smetanovými brambory zvládne i začátečník, práci ušetří remoska
Cukrář Josef Maršálek radí, jak poznat kvalitní čokoládu a jak z ní připravit perfektní pařížský krém
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 3 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 6 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Přečtěte si Zobrazit více
Café Imperial je třicátou nejlegendárnější restaurací na světě: Vyzkoušeli jsme oslavovanou Pohlreichovu kulajdu
Peče celá země: Recept na ikonický dort podle Josefa Maršálka. Moučník voní čokoládou a díky náplním je krásně vláčný
Pečená kachna je podle odborníků nejlepším masovým jídlem ve střední Evropě: Příprava však má svá pravidla